Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...
Gosc_tobo_*
Napisano 21 październik 2019 - 19:19
To jakbym oceniał wszystkich chrześcijan biorąc pod uwagę ciebie jako punkt odniesienia. To byłoby fatalne dla wiary którą twierdzisz że wyznajesz.
Napisano 22 październik 2019 - 07:58
Prozor, a ja twierdzę, że gdybyś był kobietą, byłbyś dziwką i puszczałbyś się na lewo i prawo.
Wypraszam sobie. Jak nie korzystam z usług dziwek, tak samo nie puszczałbym się na prawo i lewo. To, że stosujesz swoją miarę do innych nie oznacza, że każdy by tak robił.
Dobra rada: lecz się chłopie. Psychiatra jest refundowany przez NFZ, ale kolejki spore, tak więc sugerowałbym jednak wizytę prywatną, bo czas najwyższy.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Gosc_marvelo_*
Napisano 22 październik 2019 - 16:00
Prozor, a ja twierdzę, że gdybyś był kobietą, byłbyś dziwką i puszczałbyś się na lewo i prawo.
Czy według Ciebie mam prawo do ogłaszania takich stwierdzeń, czy nie?
To co robisz to są zagrywki poniżej pasa. Tobo zachowuje się podobnie.
Prozor, znów zagrałaś po chamsku, bo wyrwałeś mój cytat z kontekstu.
Kluczowa jest dalsza część mojej wypowiedzi.
Ja nie jestem islamistą tak samo jak Ty nie jesteś kobietą, więc wszelkie gdybanie zostawmy dla siebie.
Ale Ty używasz takiej konstrukcji już nie po raz pierwszy. Robisz to z premedytacją, by wykreować jakiś mój nieprawdziwy wizerunek, z którym łatwiej będzie ci walczyć.
Gosc_marvelo_*
Napisano 22 październik 2019 - 16:08
Poniżej przykład sprzed kilku tygodni.
Ty masz pojęcie. Taaa... W Twoim mniemaniu. I Tobie podobnych. Właściwie to z tymi nawiedzonymi z ISIS masz więcej wspólnego, niż Tobie się zdaje. I więcej z nimi niż z nami. Jakbyś był muzułmaninem, to z pewnością latałbyś z maczetą nawołując do wojny z niewiernymi, bo stanowią śmiertelne zagrożenie dla jedynie słusznej wiary.
Gosc_marvelo_*
Napisano 22 październik 2019 - 18:19
Nie, to Polak pełną gębą - "Bić arabusa, brudasa, ale na arabskie cycki to z chęcią popatrzę".
Chciałeś obrazić mnie czy wszystkich Polaków? Czy i jedno i drugie?
Próbujesz zrównywać rzeczową krytykę islamu z nienawiścią rasową, z którą nie mam nic wspólnego.
Powtórzę jeszcze raz, islam to nie rasa.
https://euroislam.pl...bez-nienawisci/
Za to nienawiść muzułmanów do kafirów (niewiernych) nie jest w ich genach, ale w doktrynie islamu.
Nie wszyscy muszą ją praktykować, ale ona tam definitywnie jest.
Gosc_marvelo_*
Napisano 22 październik 2019 - 19:21
Przeczytaj sobie definicję słowa "uprzedzenie", a dopiero potem się wypowiadaj.
https://pl.wikipedia...iki/Uprzedzenie
Otóż doktryna islamu daje wystarczająco dużo racjonalnych przesłanek, by się jej obawiać. Ale do tego trzeba czerpać wiedzę o islamie w oparciu o jego źródła, a nie poprzez filtr cudzego doświadczenia (czyli spotykanych w życiu codziennym zachodnich muzułmanów, z bardzo różnym natężeniem praktykujących doktrynę).
Tobo, to Ty liżesz lizaka przez papierek. Prawdziwego smaku boisz się poznać.
Gosc_tobo_*
Napisano 22 październik 2019 - 22:51
I pojedź do źródła. Jakiegokolwiek. Wtedy będziesz godnym tego by na temat islamskiego zagrożenia z tobą rozmawiać.
Liźnij osobiście czegokolwiek w tym temacie. W jakiejkolwiek formie.
Ale do tego to trzeba jaja mieć. Jak prawdziwy facet. A jak to z tobą jest w tym względzie...
Trzy kropki.
Czekam na następny film nie do obejrzenia.
Ty też praktykujesz doktrynę. Na swój kulawy sposób. I też jesteś chrześcijaninem, uważasz się za takiego. Tylko co twoje myślenie ma wspólnego z chrześcijaństwem....
Skrajnie niskie natężenie. Śladowe. Mutacja. Ale też wpisujesz się w całokształt.
Jak smakuje ekran laptopa? Jak smakuje islam? Praktyku?
Zdecydowanie wolę nieprawdziwych muzułmanów z Zachodu niż nieprawdziwych chrześcijan ze Wschodu.
Zabiłeś już okna dechami? Zabarykadowałeś drzwi? Oni nadchodzą. Już niedługo jutub nie będzie potrzebny. Zagrożenie prawie u drzwi.
Idą po ciebie...
Gosc_marvelo_*
Napisano 23 październik 2019 - 06:13
Tobo, myślałem, że w swoich postach sięgnąłeś już dna, a Ty ciągle spadasz niżej. Nie ma na tym forum drugiej tak zatwardziałej w swoim zacietrzewieniu osoby, jak Ty.
Tobie się wydaje, że jesteś zabawny, że jesteś cwaniak i że mnie pognębiasz, ale tak naprawdę pognębiasz siebie.
A prawdziwego chrześcijaństwa to Ty się boisz. Dlatego mnie tak nienawidzisz. Nienawidzisz mnie, bo nienawidzisz Jezusa i gardzisz prawdą Ewangelii. Jestem dla Ciebie zagrożeniem, dla Twojego ego.
Kreujesz się tutaj na obrońcę muzułmanów i na znawcę prawdziwego chrześcijaństwa (idei Jezusa), ale tak naprawdę jesteś zaciekłym wrogiem Jezusa.
Napisano 23 październik 2019 - 06:43
Marvelo, po pierwsze, nie masz racji. Nie tylko w moim mniemaniu.
Po kolejne:
Tobo, myślałem, że w swoich postach sięgnąłeś już dna, a Ty ciągle spadasz niżej. Nie ma na tym forum drugiej tak zatwardziałej w swoim zacietrzewieniu osoby, jak Ty.
Oj są. Oprócz Ciebie jeszcze ze dwie osoby mogę wskazać.
A prawdziwego chrześcijaństwa to Ty się boisz. Dlatego mnie tak nienawidzisz. Nienawidzisz mnie, bo nienawidzisz Jezusa i gardzisz prawdą Ewangelii. Jestem dla Ciebie zagrożeniem, dla Twojego ego. [...] naprawdę jesteś zaciekłym wrogiem Jezusa.
Doprawdy, argumenty godne "prawdziwego" obrońcy wiary. Jednak te filmiki spowodowały, że wpadłeś dokładnie w ten sam nurt prawienia kazań co na tych filmikach. Wstydź się. A gdzie wybaczanie, gdzie dobroć, gdzie współczucie i chęć pomocy? Brak? No właśnie. Tylko "jesteś fuj, spalić na stosie, bo zagrażasz i jesteś wrogiem, apagos satanas".
Tobo, [...] Kreujesz się tutaj na obrońcę muzułmanów i na znawcę prawdziwego chrześcijaństwa (idei Jezusa), ale tak naprawdę jesteś zaciekłym wrogiem Jezusa.
Z tego co można zrozumieć czytając to co Tobo napisał, to nie na obrońcę muzułmanów, tylko naiwnie próbuje uświadomić Tobie (nomen omen...) że ludzie na świecie stanowią jedną wielką rodzinę, w której większość to zupełnie normalni, przeciętni obywatele świata. A że w każdej społeczności/religii/itd. znajdują się nawiedzone świry, to nie można wrzucać ich wszystkich do jednego worka, tudzież przykładać do nich tą samą miarę. Tak jakby ktoś z zewnątrz chciał się przekonać co myślą ludzie w Polsce o Arabach i przeczytał tylko Twoje wpisy. Uciekłby pewno z przerażeniem, stawiając łatkę wszystkim Polakom zaścianka intelektualnego, totalnego ciemnogrodu i paru innych określeń, których nawet nie chce mi się przytaczać.
Gosc_tobo_*
Napisano 23 październik 2019 - 07:59
Marvelo - ja nie mogę nienawidzić Jezusa. Z prostej przyczyny. Bo on zmarł 2000 lat temu. Nie jest dla mnie możliwe czuć nienawiści wobec kogoś kto w żaden sposób nie jest fizycznie częścią mojego życia.
Nawet gdyby robił coś innego niż robił (jak głoszą legendy) a mówi się że był uosobieniem miłości- gdyby był złym człowiekiem- to i tak nie mógłbym go za to nienawidzić. Bo w żaden sposób fizycznie nie ma wpływu na moje życie.
Tak samo nie nienawidzę Stalina czy Hitlera. Umarli i tyle. Byli złymi ludźmi. Mój dziadek zginął w obozie koncentracyjnym. Nie żyje. Urodziłem się 30 lat po zakończeniu wojny. Mam (jakikolwiek) powód by nienawidzić martwych ludzi? Byli źli. To wszystko.
Ja nie mogę nienawidzić ciebie. Twoja egzystencja, gdzieś w Polsce, nijak nie przekłada się na moje życie tu. Nawet gdybym żył w Polsce to nie przekładałaby się na moje życie. Najprawdopodobniej gdybym żył w tej samej wsi co ty nie miałoby to żadnego wpływu na moje życie. Ani pozytywnego ani negatywnego.
To co robisz i jak żyjesz ma wpływ jedynie na ciebie.
Jezus nie ma żadnego wpływu na to jak jego nauki wypaczają jego pseudowyznawcy. Skoro żyjesz i masz takie podejście jakie masz to jego boska moc nie ma żadnego wpływu na to żeby cię "wyprostować".
Idąc twoim tokiem ograniczonego rozumowania powinienem nienawidzić twoich rodziców. Chrystus cię kształtuje, oni również. Ale twoje ograniczenie to nie ich wina. To ty wybrałeś swój skopany sposob patrzenia na ludzi. Wolna wola.
Twoje ograniczenia odbijają się negatywnie wyłącznie na tobie.
Gosc_grzesiek32_*
Napisano 23 październik 2019 - 08:40
Napisano 23 październik 2019 - 09:02
Słowenia, pażdziernik 2019. Czyżby nadciągała nowa fala nachodźców? Oczywiście -jak zawsze- widać same kobiety z dziećmi hehe,
https://www.youtube....3&v=S8uvVjDRqx8
https://www.youtube....1&v=eQlYxCO2sTU
Napisano 23 październik 2019 - 09:16
Jest jakaś siła wyższa i tyle. Poczytajcie sobie o śmierci klinicznej.Częsciowo nie ma w tym nic dziwnego,można to nawet w jakiś sposób zrozumieć, doznania jakie ma wtedy człowiek wynikające z niedotlenienia układu nerwowego itd.ale opisywanie krok po kroku co działo się w trakcie operacji tego już nie da się wyjaśnić
Siła wyższa może jest. Nawet nie może. Pewno jest. Nie neguję. Chyba nawet wręcz przeciwnie ![]()
Śmierć kliniczna? Odpowiedziałeś sam sobie. Żaden mój znajomy/znajome po operacjach w pełnej narkozie nie wisiał nad stołem operacyjnym i nie obserwował co mu tam robią. Tak że tego typu opowieści wkładam między bajki.