Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chińskie ramy karbonowe

1587 odpowiedzi w tym temacie

#881 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 12 listopad 2012 - 20:36

Kasa jest po to aby ją wydawać , a rowery po to by je kupować i używać, a czy to bedzie w taki spoob czy inny co komu do tego, mam znajomych co mają wypaśne rowerki bo ich stać , ja tyram na byle czym co tam wpadnie pod ręke i jade z przodu :lol: , każdy ma jakigoś hopla i można sie zcigać, wozić na piwo , ważne aby robić cokolwiek a nie obrastać w .....
Lanser, pozer to też rowerzysta , tylko troche inny a niech se jeżdżą , ja im nie zazdroszcze mają to wydają, no co , każdy by tak robił jakby mial naddatki zbędne .

A chińskie ramy są dobre od dobrych producentów, choć ja i tak lubie stalówki klasyczne , chiny nie chiny to i tak ze wschodu przyjechało praktycznie wszystko, czary ??? chyba nie .

Tutaj SPIKE masz 100% racji.

Co do sprzętu - Twoja Gazela czy Trek jeżdżą lepiej od połowy Karbonowych rowerów w Polszy. Wiele razy zdarzyło mi się jechać za jakimś wieśniakiem na węglu, któremu przerzutka skrzypiała bo nie przesmarował kółeczka... jak twierdził nie miał czasu jechać do serwisu z tym...

Powiem tak - przeciętne rowery są dla nas, drogie rowery są dla nas. 100% potencjału wykorzysta tylko ten, który potrafi przekraczać wszelkie limity.

Ja bym jednak był za tym, żeby przynajmniej mieć świadomość czym jest coś co się posiada i jak to powinno działać.

#882 Hiszpan25

Hiszpan25
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądSzczecin/Hamburg

Napisano 12 listopad 2012 - 22:33

qqx, jest też druga strona medalu... ludzie dobrze zarabiający... dlaczego nie mieli by kupić sobie roweru z najwyższej półki jeśli mają na to chęć? Taki np Abramowicz za dniówkę może pewnie kupić dowolny rower... i kto mu zabroni jeśli ma taki kaprys?

#883 Emilo

Emilo
  • Użytkownik
  • 423 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 23:17

Myślałem że to forum służy pożyteczniejszych spraw związanych z kolarstwem ?
Co do sprzętu to tu jest tak masz Sorę a nie daj Boże Meride do bani , masz sprzęt za 20000 tys. też jak widać nie bardzo kupisz coś z 6000-8000 tys. to zaraz słychać można złożyć ze starych części taniej .Każdy kupuję jak mu się podoba i to jego sprawa ile wyda nie każdy mam też wiedzę aby samemu składać rower i pytanie czemu każdy przy składaniu nie kupi Tiagry ? tylko Ultegre albo coś wyżej , co do kolaży i wytrenowania często bywa że sprzęt nie odgrywa takiej roli jak wspomagacze .

#884 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 12 listopad 2012 - 23:44

Picca, przemonr1, z takimi komentarzami spotykam sie od czasu do czasu od wielu lat. Co ciekawe, tylko na polskich forach.
Jak dla mnie, sprowadza sie to do kwestii dorabiania teorii do indywidualnych mozliwosci finansowych. Nie cierpie o tym pisac, bo to jest ostatnia rzecz o jakiej chcialbym dyskutowac na forach rowerowych. Ale wasze i nie tylko, w podobny desen, komentarze, sorry za szczerosc, staraja sie za wszelka cene polepszyc samopoczucie tych, ktorych sytuacja finansowa nie pozwala na lepszy sprzet.
Zenujacym jest tez dla mnie fakt, ze kwestie materialne sa tu poruszane. Ale to chyba kolejny dowod na to co napisalem powyzej.

Hehe, mogłeś napisać z czym dokładnie się nie zgadzasz, ale widzę że przeszedłeś z miejsca do psychoanalizy polskich użytkowników polskich for internetowych. Zauważyłeś może, że to ty cały czas piszesz (bezpośrednio lub pośrednio) o kwestiach materialnych? Najbardziej rozbawił mnie ten kawałek: „…nie cierpię o tym pisać..”- nie wiem czemu odnoszę wrażenie, że jest wręcz odwrotnie. Upraszczając, twój tok myślenia przedstawia się mniej więcej tak: jeżeli uważasz, że na amatorskim poziomie nie ma wielkiego znaczenia czy złożysz sprzęt na Chinolu czy firmówce, to jesteś typowym polskim biedakiem, żal ci i zazdrościsz – wiesz i z takim sposobem myślenia też spotykam się tylko na polskich forach…
Może trudno Ci uwierzyć, ale bardziej mnie interesuje co ktoś reprezentuje sobą jako kolarz od tego na czym jeździ. Jeżeli przed startem chcę prowizorycznie oszacować swoje szanse, nie będę patrzył na rowery tylko na sylwetki zawodników.

#885 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 12 listopad 2012 - 23:50

Ten za biurkiem na pewno nie kupiłby chińskiego carbonu:

Ktoś się z nim identyfikuje?

#886 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 13 listopad 2012 - 11:58

Zaczynam się tu czuć jak w przedszkolu.

Wie ktoś może o ile się różnią te ramy Miracle od cervelo?
Czy są robione w tej samej fabryce czy to tylko ordynarne podróby?

#887 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 listopad 2012 - 15:29

Panowie...
Czy to jest temat o ramach karbonowych z Chin, czy może "rozterki amatora w zakresie wartości roweru na którym jeździ" ? ;)
Trzymajcie się proszę tematu...

#888 letki

letki
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopad 2012 - 11:16

Panowie, a może ktoś mnie oświeci czemu jak przeglądam strony z ofertami z azji, to własnie pinarello jest jedną z najczęściej podrabianych marek?
Patent mają jakiś jak to robić, czy po prostu jest to tak chodliwa marka?

#889 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 14 listopad 2012 - 11:51

Być może pierwszy sekretarz chińskiej partii komunistycznej ma słabość do tej marki i skazuje na karę śmierci jedynie tych co podrabiają inne marki?

http://www.psz.pl/te...partnerem-Wloch być może zacieśnienie współpracy gospodarczej uda się odmienić tą sytuację i chinole zaczną podrabiać również inne marki (ja czekam na tanie stalowe colnago z chin bo polskie już miałem).
Istnieje pewnie możliwość napisania petycji do rządu chińskiego aby tym razem za fałszowanie produktów ukarał kogoś za pinarello bo europa już jest nasycona tą marką i w ogóle fajnie by było pojeździć na czymś innym.
PS. Jakby ktoś chciał napisać petycję o podrobione stalówki colnago to mógłbym się dopisać ale nie znam chińskiego ;-)
Poza tym nie wiem dlaczego nie ma w giełdzie działu "kradzione rowery i części" skoro jest temat o kradzionych przez chinoli patentach ? :mrgreen:

#890 Michau

Michau
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądopole/wrocław

Napisano 14 listopad 2012 - 14:22

Dzisiaj właśnie dotarła do mnie rama Fm0015 z Hong Fu :)
Paczka została zatrzymana na cle, wysłałem im potwierdzenie przelewu i fakturę i na całe szczęście naliczyli tylko VAT(a miałem niezgodność faktury z kwotą przelewu, ta była niższa;)). W sumie 1600zł za ramę z przesyłką i 103zł vatu. Wygląda świetnie.

https://picasaweb.go...658215941033090

#891 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 14 listopad 2012 - 20:12

Michau, Gratulację zrobiłeś dobry interes, będziesz na pewno zadowolony. Taką ramę za 1700zł!!!! i niech ktoś kto tak złorzeczy na chiński karbon spróbuje tylko "pioknąć" :-P
To jest rama którą sam chętnie bym ujeżdżał. Matowe wykończenie rewelacyjne.
Musisz koniecznie zamieścić zdjęcia gotowego ściganta.

#892 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 listopad 2012 - 20:14

kupiłeś zapasowu hak ?? warto kupić od razu

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#893 Michau

Michau
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądopole/wrocław

Napisano 16 listopad 2012 - 22:58

Zdjęcia gotowego ściganta będą musiały poczekać conajmniej do końca stycznia, bo zamówiłem w weertykalu campagnolo veloce we wrześniu, a dostawę przełożyli z października na styczeń...

SPIKE, tam mam 2 haki, doświadczenie mnie nauczyło, że warto mieć :)

#894 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 17 listopad 2012 - 01:54

Ladnie wyglada.
Wrzuc rame na wage. W jakim standarcie jest glowka ramy i suport?
Gdyby jeszcze postarali sie zamontowac mocowanie przerzutki. Co to jest za wciecie na dole podsiodlowki?

#895 Michau

Michau
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądopole/wrocław

Napisano 20 listopad 2012 - 16:20

Rama waży 1121 gram, a nieprzycięty widelec 399 gram. Suport BB30, a główka ramy pod stery góra 1 1/8 cala, dół 1 1/2 cala. Sam nie wiem po co to wcięcie w ramie...

#896 Gosc_zenek_*

Gosc_zenek_*
  • Gość

Napisano 20 listopad 2012 - 17:02

To profilaktyczne wgłębienie na pracę wózka przedniej przerzutki a raczej sprężyny która go obsługuje . :lol:

#897 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 20 listopad 2012 - 22:18

Z zainteresowaniem przeczytalem watek... tylko kilka godzin :)

nie jestem fanem karbonu ( moje straty to 1 kierownica, 1 rama i 2 sztyce - wszystko w 3-4 miesiace ) ale mam fajna linke - ramy ewidentnie chinskie, maluja lokalnie , montuja osprzet i sprzedaja. I ludzie kupuja - sam widuje na drodze od czasu do czasu. Malo- uzywane odsprzedaja sie w miare szybko ... Proponuje poatrzec na ceny :shock:

marka nazywa sie SUP ( SuomenUrheiluPyöra - finskie rowery sportowe )

http://www.suomenurh...php?loc_id=1559

Potem mozna kliknac w link "kiekot" - czyli kola ( maja tez kola karbonowe ) i znowu ceny :mrgreen: :shock:

psy szczekaja, a karawana jedzie dalej. 

porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos. 

#898 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 20 listopad 2012 - 22:41

nie jestem fanem karbonu ( moje straty to 1 kierownica, 1 rama i 2 sztyce - wszystko w 3-4 miesiace )

Petri, wybacz, jeśli pytanie będzie zbyt osobiste, ale możesz nam powiedzieć, ile ważysz?

#899 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 20 listopad 2012 - 22:42

95

osobiscie tyle waze :mrgreen:

psy szczekaja, a karawana jedzie dalej. 

porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos. 

#900 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 20 listopad 2012 - 22:53

A ile ważyłeś, jak wyjeżdżałeś z Polski?
Pamiętaj o tym, gdybyś chciał kiedys wrócić do Ojczyzny:

:-)

Dodaj odpowiedź