Chińskie ramy karbonowe
Napisano 28 grudzień 2012 - 10:20
hahah w okresie świątecznym tym bardziej trzeba być ostrożnym...
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 28 grudzień 2012 - 13:44
Masakra strasznie trzeba uważać ,kupisz z internetu to cię oszukają ,kupisz w sklepie to cię słono skasują.
Napisano 28 grudzień 2012 - 19:56
Kurde teraz to jest masakra. Natłukli tego dziadostwa i malują jak orginały. Masę jest mostków 3t, bontragera ,kier ,sztyc i innych dupereli. Ze miesiąc temu były na aledrogo mostki "3t" w wersji carbon za 250 ? a taki ordzinał kosztuja 1200 więc ktoś 1 zapomniał dodać z przodu. :-P
Masakra strasznie trzeba uważać ,kupisz z internetu to cię oszukają ,kupisz w sklepie to cię słono skasują.
kupisz, zgłosisz na policje .
możesz zglaszać na allegro podróbki..
poza tym po co kupować ??
Napisano 28 grudzień 2012 - 21:17
twierdzi, że sprzedaje chinarello ktore jest wyrabiane w tych samych formach do Pinarello ( mówi, że kupili te formy od oryginalnej fabryki ). Powiedział mi też, że używają tych samych włókien co w tej oryginalnej fabryce. W te włókna chce mi się średnio wierzyć, bo do tej chinarello używają 60HM3k a w oryginale jest 1k, no ale to zostawiam Wam do oceny. Jeżeli jakość jest ta sama a różni sie tylko wykończenie, to chyba w najbliższym czasie zaryzykuje i mam nadzieje w 2013 będe jeździł na Chinarello Czekam jeszcze na odp. czy oni sami robią te ramy czy kupują gotowce i sprzedają jak np. Flyxii od HongFu.
Zastanawiałem się też, dlaczego Pinarello miałoby sprzedawać swoje formy. Jeżeli to prawda a formy nie były sprzedane po kryjomu, to czy Pinarello miałoby w tym interes ? Chcieliby pokazac, ze chinarello jest niebezpieczne i napedzaja sobie klientow na Pinarello ?
Ciekawmi mnie też dlaczego chińczycy nie podrabiają innych marek w takim zakresie tylko największym "poszkodowanym" w tym biznesie jest Pinarello ? Świat urzekły falowane widły ?
edit:
Waga ram tego gościa to 950g, jeżeli kładą "po chińsku" tyle karbonu co do innych ram, no to spadek wagi z 1100-1200 na 950 oznacza lepsze włókna, ale czy faktycznie tak jest ?
Napisano 28 grudzień 2012 - 21:31
#930 Gosc_kobrys_*
Napisano 28 grudzień 2012 - 21:53
Jeżeli to komuś pomoże, to ten gość: http://www.aliexpress.com/store/515993
twierdzi, że sprzedaje chinarello ktore jest wyrabiane w tych samych formach do Pinarello ( mówi, że kupili te formy od oryginalnej fabryki ). Powiedział mi też, że używają tych samych włókien co w tej oryginalnej fabryce. W te włókna chce mi się średnio wierzyć, bo do tej chinarello używają 60HM3k a w oryginale jest 1k, no ale to zostawiam Wam do oceny. Jeżeli jakość jest ta sama a różni sie tylko wykończenie, to chyba w najbliższym czasie zaryzykuje i mam nadzieje w 2013 będe jeździł na Chinarello Czekam jeszcze na odp. czy oni sami robią te ramy czy kupują gotowce i sprzedają jak np. Flyxii od HongFu.
Być może się mylę i pamięć mnie zwodzi w tym momencie, ale Dogma chyba nie jest Monokokiem więc to by wykluczało to, że jedna forma wystarczy.
Być może model 2013 nie jest monokokiem bo przynajmniej tak mi to wygląda ze struktury wizualizacji naprężeń w dokumencie iżynierskim od Pinarello - być może i on wprowadza mnie w błąd.
Napisano 29 grudzień 2012 - 14:00
nie zastanawiaj się i nie bądź naiwny :-> Piszesz o podróbce, która na 100% nie ma nic wspólnego z fabryką, w której pina robi swoje ramy.
Tak samo mostki z niby 80% rabatem - ściema. Taki sprzęt to się kupuje w sklepie, który jest przedstawicielem marki. I tam nie zniknie nagle >50% z ceny. A taniej, to ew. używany z rachunkiem i papierami.
edit: czy mi się wydaje, czy w tym sklepie, który zalinkowałeś, idą ramy oraz ... termometry, flamastry i tostownice?
Napisano 30 styczeń 2013 - 20:56
Napisano 11 luty 2013 - 19:12
Deng fu, Hong fu i Kung fu ;-) to nie sa producenci. To tzw. middle men.A powiedzcie mi, czy ramy z Deng fu to jest produkcja Hong fu