Na krótszej trasie nie ma zjazdów z zakrętami i cały czas jedzie się bardzo przyzwoitą droga o szerokości min 6 m. Za to jest stale pod górę, a ostatnie 3 km całkiem przyzwoicie pod górę.- nawet na krótszej trasie (o ile tam jest zjazd jakiś, ale bankowo jest i to nie jeden, skoro to góry) możesz nie wyrobić na zakręcie. Długość etapu nie ma znaczenia, tylko konkretne utrudnienie, które jest możliwe i na krótkiej trasie i na długiej.
TDP 2010 - etap dla amatorów
Napisano 03 sierpień 2010 - 12:20
Napisano 03 sierpień 2010 - 16:25
Jajacek tak właśnie myślałem o Rondzie Babka, będę musiał się zebrać w sobie i tam podbić......A nie wiesz czasem w które dni ustawiają na Babce lajtowe rundy, przynajmniej na początek co bym sie wkręcił i załapał ze wszystkimi ? Np. dziś machnąłem sobie 82kilo samemu a średnia mi wyszła niecałe 29km tylko dziś mocno wiało i trochę się ujechałem ale fajnie było cały czas w natarciu :oops: :-) Pewnie jak bym miał kogoś do pomocy to byłoby lepiej......? Jacek@condor: spoko, jak byłem w takim młodzieńczym wieku jak Twój to jeszcze nawet nie jeździłem na szosówce
Zacznij przyjeżdżać na Rondo Babka pod Arkadią w soboty i/lub niedziele o 9-tej to pojeździsz z peletonem w którym przeważają goście po 40-stce. Na początku będą Cię szybko odczepiać ale jak się przyłożysz to z czasem bedziesz się trzymał coraz dłużej. Dla mnie był i nadal jest to świetny trening.
Dwóch z jeżdżących ma ponad 75 lat (Zbigniew Michalski, mistrz Polski Masters w kategorii 75+ lat, i Tadeusz Czyż, lat 79) i bez problemu jadą ze średnią 35 przez wiele kilometrów i przejeżdżają ok 100 km bez problemów masz więc wiele lat żeby dojść do ich poziomu.
Napisano 03 sierpień 2010 - 19:54
Po fotkach Wujka jestem bardzo optymistycznie nastawiony do tych 20-kilko procentowych ścianek, tak więc Woody, spokoloko damy radę :mrgreen:
Napisano 04 sierpień 2010 - 07:04
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Gosc_Pawel-EBZ_*
Napisano 04 sierpień 2010 - 09:05
Bogata galeria zdjęć z TdP w Katowicach jest tutaj e-bikerzone.com TdP - Katowice
Na stronie znajdziecie też nagranie z finiszu.
Ktoś wspomniał coś o akcjach charytatywnych. Na stronie sylwestra Szmyda http://sylwesterszmyd.blogspot.com/ jest aukcja różowej koszulki Ivana Basso, z ktorej dochod przeznaczony będzie dla Fundacji Paraolimpijskiej
Stan aukcji możecie monitorować na stronie Sylwestra oraz na e-bikerzone.com z prawej strony w bloku reklamowym.
Dziś wybieram się do Cieszyna, więc wieczorem kolejna porcja zdjęć z imprezy...
pozdrawiam
Paweł
Napisano 04 sierpień 2010 - 09:32
bedziemy jechac po takim asfalcie? :roll:
jechałem tam ostatnio miesiąc temu i tak to wyglądało. Ale np. narek śmigał tam parokrotnie i może on zauważył jakieś zmiany.
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Napisano 04 sierpień 2010 - 10:53
"Organizator opublikuje na stronie internetowej (www.tourdepologneamatorow.pl) informacyjną listę dotyczącą przyjęcia opłat i zgłoszeń uczestników zawodów, nadania numerów startowych, chipów oraz przydzielenia do poszczególnych sektorów (decyduje data zgłoszenia wraz z opłatą)."
Czy ja nie umiem tego znaleźć na tej stronie czy co? Po zalogowaniu w historii mam wyświetlone, że "zapłacono" ale w polu ID płatności jest pustka :roll: Natomiast w linku widzę jakąś liczbę 1790 (!?).
Napisano 04 sierpień 2010 - 11:46
Czy ja nie umiem tego znaleźć na tej stronie czy co? Po zalogowaniu w historii mam wyświetlone, że "zapłacono" ale w polu ID płatności jest pustka Natomiast w linku widzę jakąś liczbę 1790 (!?).
Napisano 04 sierpień 2010 - 12:23
Trzeba być dlatego DUŻO wcześniej na starcie lepiej załatwić wszystko wcześniej jak za późno, a pewnie i tak start wam przesuną bo będzie sporo chętnych.
Powodzenia!!
Napisano 04 sierpień 2010 - 15:43
W oczekiwaniu na Rajcze.