Do mojej skromnej szosowej rodziny (Giant Cadex oraz Canyon) dołącza kolejny członek - Trek Domane AL3, model 2018r. Dość nieoczekiwanie - wylosowałem go podczas Tatra Road Race na początku Lipca
Rower z kategorii endurance, czyli nie jest zbyt agresywnie, ale bardziej komfortowo z nastawieniem na relaks lub być może bardzo długie trasy w spokojnym tempie. Muszę powiedzieć, że dla mnie strzał w dziesiątkę - właśnie takiej alternatywy do Canyona mi brakowało Rama Alu z karbonowym widelcem przednim.
Rower hula na odświeżonej grupie Shimano Sora - 9 rzędów, chowane pod owijką linki, przerobiona przednia przerzutka i naprawdę fajny wygląd - osprzęt naprawdę daje radę i mi się spodobał. Z tyłu klasyczne 11-28, z przodu jak przystało na endurance - kompakt 50-34.
Waga nie powala ale nie jest źle - 9,6kg z koszykami, pedałami i czujnikiem od Sigmy.
Od jesieni założone oponki do CX'a - Schwalbe CX Pro w rozmiarze 30mm. Po szutrach lata elegancko.
Specyfikacja:
Rama: Trek Domane, 100 Series Alpha Aluminum, rozmiar 54,
Widelec: Domane Carbon
Stery: zintegrowane 1-1/8"
Tylna przerzutka: Shimano Sora r3000
Przednia przerzutka: Shimano Sora r3000
Klamkomanetki: Shimano Sora r3000
Korba: Shimano Sora r3000 - 50x34
Hamulce: Alu, dual-pivot, noname.
Koła: Bontrager Tubeless Ready
Opony: Bontrager T2, 25mm / Schwalbe CX Pro 30mm
Kaseta: Shimano Sora 11-28, 9rz
Łańcuch: Shimano Sora
Mostek: Bontrager Elite, 90mm, 7st, 31,8mm
Kierownica: Bontrager Race VR-C
Owijka: Bontrager Tape
Siodło: Bontrager Montrose Comp
Sztyca: Bontrager Alu, 8mm offset
Pedały: Look Keo Classic
Koszyki: Elite Meijo Race (84g)
Licznik: Sigma Rox 6.0 (37g)
Waga - 9,6kg
Zdjęcia:
FULL_IMG_1005-Editaa by Piotr K, on Flickr
2017-07-10-03.22.07-1 by Piotr K, on Flickr
2017-07-10 03.22.29 2 by Piotr K, on Flickr
Po zrobieniu kilkuset kilometrów - rower bardzo mi się podoba. Jest bardzo solidny i co najważniejsze bardzo wygodny