Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 15 maj 2011 - 08:18
Napisano 18 maj 2011 - 07:59
Napisano 18 maj 2011 - 21:05
U mnie problem rozwiązany. Wymieniłem pasek od pulsometru. Teraz działa bezproblemowo zarówno z miCoachem jak i z Garminem (na ślinę). Stary pokazywał cuda, chyba go zbyt intensywnie prałem w pralce.
Prałeś pasek z elektrodami w pralce? Na to bym nie wpadł... I znowu wychodzi wyższość podstawowego paska "starego typu". Tam przód jest plastikowy i go po prostu można przemyć wodą, a właściwy pasek elastyczny ląduje regularnie w całości w pralce.
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 18 maj 2011 - 21:52
Pasek faktycznie można (a nawet trzeba) prać. Tylko tyle, że zgodnie z instrukcją jest to pranie RĘCZNE. Pasek Polara dopuszcza pranie w pralce (40*), aczkolwiek raczej nie polecane jest stosowanie mocno działających detergentów. Oczywiście nie chlorować, nie prasować itd. ;-).
Jak widać po problemach gibbera, lepiej do pralki paska nie wrzucać, a na pewno nie na pełne prania z proszkiem, zmiękczaczem itd.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 19 maj 2011 - 08:11
W samochodzie mam Garmina Nuvi 750 i ponad rok temu mialem podobna sytuacje, nowa aktualizacja calkowicie unieruchomniala urzadzenie. Musialem wysylac go do serwisu gdzie przy okazji tez wymienili wadliwy akumulator w calej serii tych urzadzen. Teraz tez zdarzaja sie od czasu do czasu samoczynne resety.
Dlatego jeszcze na dlugi czas sie wstrzymam z kupnem Ediego, dopoki soft i urzadzenie nie zostanie bardziej dopracowane, a ludzie nie beda mieli tyle problemow.
Nota bene na forum wloskim codziennie jest kilkanascie postow ludzi z tymi samymi lub nowymi problemami dot. Edzia 500 tylko (ponad 5000 postow), stanowczo za duzo...
[1]
http://www.bdc-forum...=89396&page=503
http://www.bdc-forum...t=117087&page=9
#271 Gosc_belg26_*
Napisano 19 maj 2011 - 08:21
Ludzie przecież to , że pare osób ma problemy nie znaczy , że urządzenie czy soft nie jest warte zakupu...pomyślcie ile jest osób takich jak ja tylko nie piszących nic w tym temacie...
Jeżeli są nieprawidłowości w działaniu zgłasza się na serwis i muszą przyjąć.
Napisano 19 maj 2011 - 09:13
Jest jakieś urządzenie, które nie generuje problemów, jeżeli chodzi o pomiar prędkości, śladu GPS, tętna ?
Nie ma takich. U każdego producenta "wkradnie się jakiś błąd".
Co do samych Garminów. Problemy były, są i będą. Czy to soft, czy to felerny egzemplarz. Tak jest ze wszystkim. Nie można przesadzać. Jak ktoś chce się wstrzymać z zakupem Edzia to tak naprawdę może się nie doczekać perfekcyjnie działającego modelu. Trochę więcej wiary, chodzi o coś na zasadzie "to, że ktoś ma problemy z softem, to nie znaczy, że ja będę miał". Garmin ma serwis pierwsza klasa, wsparcie techniczne działa także bez zarzutu. Nie miałem okazji sprawdzić, ale czytałem opinie. Tak więc przy ewentualnej reklamacji można spać spokojnie.
Napisano 19 maj 2011 - 09:15
Zrobisz jak uważasz ale moim zdaniem to bezsensowne rozumowanie. Ja nie mam problemów na żadnym sofcie z moim garminem 500 , a aktualizuję na bieżąco. Znam też dwóch kolegów z identycznym modelem - zero problemów jak do tej pory.
Ludzie przecież to , że pare osób ma problemy nie znaczy , że urządzenie czy soft nie jest warte zakupu...pomyślcie ile jest osób takich jak ja tylko nie piszących nic w tym temacie...
Jeżeli są nieprawidłowości w działaniu zgłasza się na serwis i muszą przyjąć.
Ok, tylko fakt, ze jednak jest duza liczba uzytkownikow, ktorzy maja te same probelmy powoduje, ze jest duze ryzyko, ze zakupiony produkt tez bedzie mial ten sam problem. A z serwisem Garmina mialem juz do czynienia, to znaczy we Wloszech naprawa trwala ponad miesiac, bo kupilem Garmina Nuvi przez internet i trzeba bylo go odeslac do autoryzowanego serwisu etc. Kontrola jakosci u Garmina pozostawia wiele do zyczenia...
Napisano 19 maj 2011 - 09:17
Napisano 19 maj 2011 - 09:19
Napisano 19 maj 2011 - 09:37
OT. Co do Garmina Nuvi 750 to poza jednarazowa reklamacja i czasowymi zawieszeniami to bardzo go lubie tym bardziej ze jest w Polsce darmowa mapa samochodowa, uaktualniana na biezaco http://ump.waw.pl/ za niecaly rok jak wroce bedzie jak znalazl...
Napisano 19 maj 2011 - 10:13
Trzeba być bogatym by wydawać 1000zł na urządzenie, które jest niedopracowane i działa w zależności od modelu. Ja rozumiem 50zł i albo się uda albo nie, ale od "licznika" za 1000zł można, a nawet powinno się wymagać idealnej pracy.
Ja kupiłem pulsometry Sigmy za 199zł i czasem szlag mnie trafia jak wyskakuje mi puls 220 i psuje trening, albo nie może złapać sygnału z opaski, bo bateryjka sobie zrobiła fajrant, a żeby było śmieszniej wg miernika bateria ma właściwe napięcie.
Nie wyobrażam sobie mojej frustracji gdybym wziął na raty Edzia, a ten by mnie wpieniał bardziej niż ulatające pieniądze z konta na ratę
Napisano 19 maj 2011 - 10:31
Deadi ale żeś się uparł.
jak nie jestem bogaty i kupiłem. Dlaczego ? Chciałem mieć porządny sprzęt, kombajn i mam. Jestem mega zadowolony. Ilu jest takich ja ? Tysiące. Ilu ma problemy ? Garstka. Wszystko może się psuć, wszystko może zawierać jakieś błędy w oprogramowaniu. Nie ma rzeczy idealnych.
Zgadzam się, że od licznika za tauzena można wymagać idealnej pracy. Ale "wypadki przy pracy" się zdarzają.
Nie masz Garmina ale mimo wszystko zachęcam do poczytania forum www.garniak.pl. To urządzenie jest naprawdę OK. Ludzie na tym forum się znają, dzielą się wrażeniami, opiniami. Pomagają rozwiązywać problemy. Można robić "cuda" z mapami, kombinować z różnym oprogramowaniem. Jasne, dział z problemami jest i wątków w nim mnóstwo. Prawda jest jednak taka, że 90% kłopotów znika bez potrzeby reklamacji w serwisie. Tak już jest z elektroniką. WSZYSTKO może sprawić problem, nawet sprzęt z górnej półki za tysiące złotych.