Mam czujnik prędkości do tej 520-stki, po prostu zakładasz go na piastę i już. Nic się nie ustawia, żadnego rozmiaru koła, nie wiem na jakiej zasadzie to działa. W przypadku zmiany roweru przekładam czujnik i tyle, nic nie muszę zmieniać.
Ale najbardziej martwi mnie właśnie brak profili rowerowych. Chciałbym wpisać 3 rowery ich aktualny przebieg i wybierać podczas jazdy, którą maszyną jadę. Później mieć statystyki którym rowerem ile zrobiłem km.
Correct, no bike profiles. Instead you have what’s called a ‘sensor pool’ where you specify all the different sensors you have on all the bikes you have. Then, as you start to ride it just automatically picks up the right sensors and you’re good to go.
Nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale w jaki sposób to automatyczne wykrywanie czujników ma mi zrekompensować brak profili rowerowych? Mogę zrobić z profili aktywności 3 oddzielne na każdy rower, ale to i tak nie to samo co profile rowerowe, Nie ma tam opcji aktualnego przebiegu roweru itp. Nie bardzo rozumiem czym podyktowany jest brak profili rowerowych, zastanawiam się nawet czy nie oddać tej 520 i może kupić 510.