Pewnie grzeSiuu bierze ją jako punkt odniesienia. Skoro w jego rejonie mapa jest dokładna, to najpewniej będzie równie dokładna w miejscu, którego nie zna, a po którym chciałby nawigować.
O...i tu się można bardzo zdziwić.
Napisano 14 grudzień 2015 - 21:43
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 16 grudzień 2015 - 21:33
Pojawiła się aktualizacja edge 810 (prawdopodobnie również 510?) do wersji 4.40. Niestety brak na razie informacji co się zmieniło....
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 17 grudzień 2015 - 09:43
Pojawiła się aktualizacja edge 810 (prawdopodobnie również 510?) do wersji 4.40. Niestety brak na razie informacji co się zmieniło....
Changes made from version 4.30 to 4.40:
//Zgadza się, ale jak uzyskiwałem plik aktualizacyjny, to informacji o zmianach nie było - szczerze mówiąc, miałem nadzieję, że poprawią/dodadzą ciut więcej, ale choć dobre i to, bo ostatnie to faktycznie potrafiło być upierdliwe...
Napisano 17 grudzień 2015 - 15:19
Zakupiłem garmina 520 w jaki sposób wgrać segment z stravy bez posiadania premium? Czy jest to możliwe, na stravie w zakładce helpdesk znalazłem jedynie poradnik gdy mamy już premium w zasadzie nie są to jakie wielkie pieniądze ale może jest jakiś sposób?
Napisano 17 grudzień 2015 - 22:06
A przypadkiem dla nowych użytkowników nie ma gratisowego 3 miesięcznego okresu testowania premium stravy? Jeśli tak, to warto tego użyć. Nawet i miesiąc jest OK, bo po jego zakończeniu zsynchronizowane gwiazdką segmenty nie znikają z edge, choć niestety synchronizacji automatycznej już nie będzie. Wtedy można będzie użyć synchronizacji ręcznej, tak jak opisałem w poradniku .
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 18 grudzień 2015 - 21:42
Mam pytanko co o tym sadzicie
http://allegro.pl/ga...5870353400.html
dlaczego tak tanio skoro to wersja europejska 24 miesiace gwarancji itd
a w sklepach 400 wiecej??
Napisano 19 grudzień 2015 - 00:40
A przypadkiem dla nowych użytkowników nie ma gratisowego 3 miesięcznego okresu testowania premium stravy? Jeśli tak, to warto tego użyć. Nawet i miesiąc jest OK, bo po jego zakończeniu zsynchronizowane gwiazdką segmenty nie znikają z edge, choć niestety synchronizacji automatycznej już nie będzie. Wtedy można będzie użyć synchronizacji ręcznej, tak jak opisałem w poradniku .
O proszę! dzięki za informację bo nie wiedziałem nawet o tym A poradnik pierwsza klasa wszystko jak na tacy!
Napisano 19 grudzień 2015 - 04:04
podejrzane te ceny ma ...Mam pytanko co o tym sadzicie
http://allegro.pl/ga...5870353400.html
dlaczego tak tanio skoro to wersja europejska 24 miesiace gwarancji itd
a w sklepach 400 wiecej??
Napisano 19 grudzień 2015 - 17:35
W jaki sposób Garmin 520 określa wysokość na jakiej jesteśmy i przewyższenia?
Zauważyłem, że podaje mi złą wysokość startu, co później skutkuje złymi danymi na całej trasie. Można w opcjach ustawić aktualną wysokość, ale czy to znaczy, że jeżeli zabiorę rower autem na zawody to muszę znać wysokość w takim miejscu i ustawić to ręcznie?
Nie ma możliwości, aby Garmin ustalał taką wartość automatycznie?
Napisano 19 grudzień 2015 - 18:00
Robiłem ponad 2h jazdę i się nie skalibrował. Pokazuje mi wysokość startu 36m, gdzie w rzeczywistości jest 132m.