No, też tak myślę
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 23 September 2016 - 12:55
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 23 September 2016 - 15:21
- Kekacz and Lukasz Kwiatkowski like this
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Posted 23 September 2016 - 15:25
Na przykład można cofać i nie patrzeć do tyłu by sprawdzić, czy się w coś nie uderzy tylnym kołem.
Posted 23 September 2016 - 21:04
Tyle ile da kupujący ;p
Na przykład można cofać i nie patrzeć do tyłu by sprawdzić, czy się w coś nie uderzy tylnym kołem.
Nie, tak się nie da - to tylko w samochodach. Tu prędkość graniczna to bodajże 10 km/h.
Siara - ja słyszę samochód. Tuż przed tym jak mnie wyprzedzi. Mam okulary, odwracanie się do płaszczyzny okularów jest średnio wygodne (właściwie to w ogóle), używałem lustereczka Zefala (na końcówkę kierownicy), zdecydowanie ułatwiało życie. Coś nadjeżdża z tylu to zwłaszcza gdy coś jeszcze jedzie z przodu, na ogól nie zjeżdżam do krawędzi jezdni, a wręcz przeciwnie, zabezpieczam sobie pole manewru zjeżdżając na środek pasa raczej,żeby temu z tyłu nie zachciało się mnie na żyletkę wyprzedzać.
Kolejna sprawa - wyprzedza jeden samochód, słychać i człowiek zadowolony, że przejechał. A tu guzik: zaraz za nim kolejny i kolejny... ile ich? Jak bardzo trzeba być czujnym? Słuch wtedy zawodzi, bo słyszy się to co właśnie jest z przodu, tego zaraz za nim nie słyszy się. Fizyka.
W lustereczku obserwacja tyłu była głównie w przypadku zabezpieczenia przed mijaniem i wyprzedzaniem na żyletę, lub omijaniu dziur. W przypadku wyprzedzania przez ciąg samochodów na wiele się nie zdawało, bo jednak obszar widoczności jest dość wąski (malutkie lustereczko...). Teraz mam informację o ciągu samochodów i ich odległości: do 8 sztuk. Wystarczy. Widzę (i słyszę piknięcie), że mam coś na ogonie, wiem jak się zachować. Przykłady można byłoby mnożyć, ale najlepiej samemu spróbować.
Można być też purystą i twierdzić, że takie zabawki to nie dla mnie. No cóż. Ja z tym się nie zgadzam, akurat takie zabawki to dla mnie .
Posted 23 September 2016 - 23:42
Mam Lumie 640 i Edga 520. Tydzień temu specjalnie dla Garmin Connect zainstalowałem w telefonie Windows 10 Mobile z Windows Insider. Telefon łączy się z Edge i synchronizuje dane. Na obecną chwilę aplikacja nie posiada LiveTrack, segmenty i kursy. Pisałem do Garmina w tej sprawie i otrzymałem informację, że pracują w tej chwili nad tym i kolejne funkcje wkrótce się pojawią wraz z kolejnymi aktualizacjami.
Mam 820 i Edga 520, i nie chce sie synchronizować Czy wyświetla ci może wiadomości SMS na wyswietlaczu?
Posted 24 September 2016 - 11:53
No i mając w niedalekiej perspektywie wycofanie Lumii z produkcji (koniec bieżącego roku) na zbyt wiele nie liczcie ;p
Posted 24 September 2016 - 20:54
- gielu likes this
Posted 24 September 2016 - 21:16