Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 24 wrzesień 2016 - 22:57
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Napisano 25 wrzesień 2016 - 10:08
@gielu
Na stronie 216 masz moje odczucia z użytkowania E820. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony
Na Fw 3.20 z negatywów zostało jedynie zaniżanie wysokości o ok. 30m. Kalkulację nachylenia z wcześniejszym updatem GPS zrobili tak że obecnie z urządzenia najwolniej reagującego w tym względzie zrobili najszybsze. Dodali stravowe pole "Time behind/Ahead" co jest świetne bo można mieć swój ekran (np moc, hr, itd) i wiedzieć gdzie się jest w segmencie. Plus szereg innych poprawek. Garmin chyba wreszcie zaczyna słuchać użytkowników.
Z innych na ostatnich 10 Livetracków wszystkie bezproblemowo.
Przy wszystkich sensorach (HR, PWR/CAD, SPEED), włączonym BT i podświetleniu na auto bateria trzyma mi ok 16-17 godzin co uważam że przy ok 9 dla E1000 i ok 14-15 E520 jest bardzo dobrym wynikiem.
Nawigacja spełnia swoje zadanie. Kalkulacje trwają różnie, z moich doświadczeń 5-25 sek. Wybór tras wydaje się bardzo ok na Garminowej mapie. Mnie prowadził jedynie po szosie. Nie zanotowałem żadnych zwiech na rondach. Jeśli jesteś na ekranie głównym to z nawigacji będziesz miał powiadomienia i wskazówki, co jest też fajne bo nie musisz być na dedykowanym ekranie nawigacji. W trybie nawigacji bateria wytrzymuje mniej jakieś 10-11 godzin.
Faktem jest też że urządzenie nie jest demonem prędkości. Myślę że zastosowali albo ten sam albo zbliżony procesorek co w E520 więc na jakiś znaczący przyrost prędkości vs E520 nie ma co liczyć. Po części jest to zrozumiałe bo ten sam ekran i rozdzielczość. Z drugiej strony niedosyt pozostaje. Optycznie działa wolniej niż E1000.
Napisano 25 wrzesień 2016 - 10:47
Różnic jest trochę więcej, choć z tych opisów u sprzedawców trudno na 100 % coś doczytać - np. 820 w wersji Explore może nie mieć możliwości programowania treningów, interwałów, połączenia z miernikami mocy, analiz wydolności ..... itd. itp.
Nie zanosi się, abym potrzebował pomiaru mocy, ale resztę chciałbym mieć.
https://buy.garmin.c...eProduct=561299
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 25 wrzesień 2016 - 14:58
Bo i nie ma sporej ilości funkcji "sportowych", Explore to Edge dla "turystów"
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 wrzesień 2016 - 17:27
Spróbuj spytać się na blogu jednego ze sprzętowych maniaków http://www.dcrainmaker.com/