Chyba lepiej mieć funkcje i możliwości różnych ustawień, niż ich nie mieć. Aczkolwiek nie oznacza to, że koniecznie trzeba z nich korzystać, zwłaszcza na początku użytkowania. Aktualnie opcje domyślne proponowane przy pierwszym uruchomieniu (lub po resecie do wartości fabrycznych) są całkiem dobre dla nowego użytkownika. Jednak przeniesienie większej części ustawień (zwłaszcza w przypadku urządzeń bez ekranów dotykowych) do aplikacji na urządzeniach mobilnych (ale i na pc też) byłoby pożądane i mogłoby wpłynąć na wybór danego urządzenia przez potencjalnego użytkownika.
Podobnie zresztą jak niedawne czarnopiątkowe obniżki cen E530 do poniżej 8 stów (choć i teraz kosztują ok. 1 tys. zł na amazon.pl). Problem w tym, że Wahoo niedawno podniósł cenę Bolt v2 do "oficjalnej" ceny E530, która faktycznie w sklepie Garmina wynosi 299€. Ale oficjalna cena nie oznacza, że nie da się kupić taniej. Wręcz oznacza, że drożej kupić się nie powinno, a w praktyce dochodzi do incydentalnych obniżek niemalże o połowę (jak "czarnopiątkowych"), a nawet aktualnie cena amazon to 210€ , a Bolt v2 jest droższy o 80€, co może wpływać na decyzję o wyborze urządzenia, choć jeśli ktoś od jakiegoś czasu jest użytkownikiem jednego urządzenia, to raczej z niechęcią będzie zmieniał przyzwyczajenia. Niestety inny producent, inny interfejs użytkownika, inny sposób jego obsługi.
A właśnie - domyślam się, że kupiłeś E530 w cenach "czarnopiątkowych" (podejrzewam spory skok ilości użytkowników tego urządzenia), ale przejście z Wahoo jak wspomniałem nieczęsto się zdarza, głównie z uwagi na niechęć użytkowników do zmiany wyuczonych wzorców obsługi , co spowodowało (pewno oprócz ceny, właściwie odsprzedać też nie będzie trudno) że zdecydowałeś się na przejście z Bolt v2 na E530?
Tak dokładnie E530 kupiłem na niemieckim amazonie, z płatnością revolutem wyszło poniżej 800 zł
Po 1. jestem gadżeciarzem, a wahoo mi się już trochę znudziło
Po 2. jestem nerdem i lubię numerki, statystki i wykresiki - analiza treningu w Garmin Connect vs Wahoo Fitness to przepaść,
Po 3. ClimbPro,
Po 4. W planach mam zacząć biegać i być może pływać a w przyszłości może triathlon -> myślę o jakimś zegarku sportowym -> Wahoo Rival to jakiś żart w tej cenie, a Garmin ma fajny ekosystem (sumowanie obciążeń z różnych dyscyplin itd.)