Skocz do zawartości

Zdjęcie

Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria

11806 odpowiedzi w tym temacie

#10741 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 17 listopad 2021 - 14:10

Pojawiła się wersja oprogramowania 9.10 dla E530.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Przecież to już napisałem:

[...]

Zmiany wprowadzone od wersji 13.00 do 13.10 (dla E1030, inne dostały +0.10):

to +0.10 właśnie oznacza -> 9.00 + 0.10 = 9.10  :P

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#10742 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 18 listopad 2021 - 16:14

A propos zmian beta oprogramowania - Garmin szaleje chyba, gdzie te czasy, gdzie wprowadzał popierdółkę i poprawił pierdołkę... kolejne zmiany dla rodziny Fenix 6:

Zmiany wprowadzone od wersji 19.78 do 20.00:
  • Dodano możliwość wyłączenia rejestrowania aktywności podczas rundy golfa.
  • Dodano alert powiadamiający użytkownika o krytycznie niskim poziomie naładowania baterii podczas synchronizacji muzyki.
  • Dodano wsparcie HRV z pasa piersiowego do jogi i oddychania.
  • Dodano wyskakujące okienko do funkcji pomiaru pulsu, jeśli urządzenie wykryje zbyt duży ruch i nie może uzyskać dokładnego pomiaru.
  • Dodano obsługę nowych profili aktywności rowerowej: eBike, eMTB, Cyclocross, Gravel Bike, Bike Commute, Bike Tour i Road Bike.
  • Dodano obsługę profilu aktywności HIIT i treningów.
  • Dodano obsługę profilu Pickleball.
  • Dodano obsługę profilu Padel.
  • Dodano obsługę profilu aktywności na rakietach śnieżnych.
  • Dodano obsługę profilu aktywności tenisa.
  • Dodano nowe wskazówki wskazujące, które działania wspierają wykrywanie incydentów.
  • Poprawiono czasy wczytywania punktów trasy w aplikacji Explore Sync.
  • Ulepszone algorytmy progu mleczanowego i aklimatyzacji wysokości.
  • Ulepszony interfejs ładowania pomiarów podczas wykonywania pomiaru SpO2.
  • Zaktualizuj automatyczną kalibrację wysokościomierza tak, aby była „Włączona” lub „Nocna”. Ustawienie na „Wł.” spowoduje kalibrację w nocy, rozpoczęcie aktywności oraz w sposób ciągły podczas aktywności. Ustawienie na „Nocny” spowoduje, że urządzenie będzie kalibrować wysokość tylko w nocy.
  • Naprawiono problem z alarmami, które sporadycznie nie włączały się, gdy urządzenie jest ustawione na Max. Tryb baterii.
  • Naprawiono problemy z wyświetlaniem na urządzeniu po nawigowaniu do punktu zainicjowanego przez aplikację Garmin Explore.
  • Naprawiono problem polegający na tym, że wybór pojedynczego punktu na mapie, który zawierał wiele przedmiotów, nie wyświetlał ich poprawnie.
  • Naprawiono błąd, który powodował uszkodzenie plików aktywności pływania na otwartym akwenie.
  • Naprawiono problem polegający na tym, że opaski PacePro nie były rozpoznawane przez urządzenie.
  • Naprawiono problem z aktualizacją danych lotniczych przez Wi-Fi.
  • Naprawiono problem z aktywnościami zgłaszającymi nieprawidłowe dane dotyczące kalorii aktywności i efektów treningowych.

Powyższa lista raczej powinna być ostateczna dla wydania produkcyjnego i zawierać wszystkie uaktualnienia i naprawy zawarte we wcześniejszych wersjach beta. Przypominam, że publiczna beta to już kilka aktualizacji z dodanymi opcjami i poprawkami. Ostatnia wersja oficjalna to 19.20 z początku sierpnia 2021. Od tego czasu pojawiło się kilka (6 chyba) publicznych wersji z imponującą liczbą dodanych funkcji i poprawek. Prawdopodobnie z punktu widzenia przeciętnego użytkownika to i tak zbyt dużego znaczenia nie ma, bo liczba funkcji przytłacza, ale widać, że wyciskają ze sprzętu ile się da. Jak  dojdą do punktu granicznego, to dopiero wtedy będzie czas na modyfikację sprzętu (czytaj: Fenix 7). Ciekawe, czy po finalnej wersji następującej po becie 20.00 będą jeszcze jakieś większe modyfikacje, czy to już koniec?

#10743 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 09:48

Pytanie: otóż niedawno zakupiłem Garmin 830. ZAinstalowałem aplikację na telefonie: garmin connect,  - przy zakładaniu konta aplikacja wyłącza się a w zasadzie wyskakuje ekran "nie można kontynuować" a poniżej cała litania źródła strony czy też błędów, z aktywnym przyciskiem OK. klikając na ok, powracam do ekranu logowania i tak w kółko.

Na czym polega problem i jak go rozwiązać?

#10744 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 listopad 2021 - 11:02

Odpowiedzi bezpośrednio na Twoje pytanie nie znam. Ale może spróbujesz założyć konto na stronie https://connect.garmin.com/, a w aplikacji tylko się zalogować?

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#10745 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 11:06

na stronie : https://connect.garmin.com/signinnie pojawia mi się okienko logowania, probowałem na różnych przegladarkach,

klikam na "zaloguj się" i nic nie dzieje sie.

Może jakiś błąd dzisiaj?

#10746 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 listopad 2021 - 11:11

Logowanie u mnie działa poprawnie.

Założyłeś konto? Może coś się nie powiodło na tym etapie i po prostu jeszcze nie masz konta?

Wejdź na https://connect.garmin.com/signin/, kliknij na

"Nie posiadasz konta? Więc je utwórz"

i sprawdź, czy Twój adres e-mail jest wolny.

Albo może jakaś wtyczka blokuje Tobie działanie strony Garmina?

rowerplus-logo-2.png

#10747 jacekj

jacekj
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 listopad 2021 - 11:12

Przechodzisz przez "Nie posiadasz konta? Więc je utwórz"?

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

#10748 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 11:13

Nie o to chodzi, zerknąlem na youtube i po kliknieciu na przycisk "zaloguj się" w prawym rogu strony pojawia się później okienko logowania. U mnie nawet to nie pojawia się , klikam na przycisk , klikam i nic. nie mam pojęcia , czy to coś w komputerze, czy w przegladarce czy cos.

#10749 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 11:16

Logowanie u mnie działa poprawnie.

Założyłeś konto? Może coś się nie powiodło na tym etapie i po prostu jeszcze nie masz konta?

Wejdź na https://connect.garmin.com/signin/, kliknij na

i sprawdź, czy Twój adres e-mail jest wolny.

Albo może jakaś wtyczka blokuje Tobie działanie strony Garmina?

mam przegladarki do sprawdzenia bez zadnych wtyczek i to samo. Zadne okienko logowania nie pojawia sie.

#10750 jacekj

jacekj
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 listopad 2021 - 11:17

Może przeglądarki blokują ci wyskakujące okienka?
W każdym razie teraz serwis Garminadziała poprawnie.

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

#10751 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 listopad 2021 - 11:17

Spróbuj usunąć ciasteczka, a potem wcisnąć ctrl+f5.

rowerplus-logo-2.png

#10752 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 11:27

sytuacja wyglada tak, wszystkie przyciski działaja i reaguja - nastepuje akcja po kliknieciu, jedynie nieaktywny zostaje przycisk zaznaczony jako niebieski, nic nie pojawia sie. nie mam pojecia co to może być,

na telefonie z androidem 9 tez nie mogę zalogować siem podczas zakladania konta wystapił jakiś błąd  - po wpisaniu asresu mailowego i hasla  - "nie można kontynuować" i powrót do strony "startowej".

Nie wiem , nie znam sie na takich rzeczach.

#10753 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 11:28

8lUDJ27F_o.jpg

#10754 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 11:42

zalogowałem się na telefonie przez przegladarke i tam działa.. zatem mam ograniczone pole manewru do przegladarki na telefonie.. Poki co aplikacja nie działa, w komputerze nie dziala..

#10755 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 19 listopad 2021 - 12:33

U CIEBIE nie działa, a to DUŻA różnica. Sprawdziłem u siebie - bez problemu, nawet na Chrome, który jest napakowany sporą ilością dodatków niekiedy sprawiających problemy (aczkolwiek raczej tego typu wtyczki są pod kontrolą).

Pytanie: otóż niedawno zakupiłem Garmin 830. ZAinstalowałem aplikację na telefonie: garmin connect,  - przy zakładaniu konta aplikacja wyłącza się a w zasadzie wyskakuje ekran "nie można kontynuować" a poniżej cała litania źródła strony czy też błędów, z aktywnym przyciskiem OK. klikając na ok, powracam do ekranu logowania i tak w kółko.

Na czym polega problem i jak go rozwiązać?

Gdzie szukać odpowiedzi na Twoje pytanie zaznaczyłem na czerwono. Analizując błędy można odkryć źródło problemów. Nikt bez tego recepty nie poda - nawet support Garmina, do którego powinieneś skierować zapytanie załączając tą "litanię". Gdyby ktoś spotkał się z tego typu problemem, to najprawdopodobniej podzieliłby się sposobem rozwiązania i gdzie leży przyczyna. Ale nawet sprawdzając forum garmina ciężko spotkać się z tego typu przypadkiem.

PS. w/w pytanie i próby odpowiedzi przeniosłem do wątku bardziej odpowiedniego niż pierwotny. Wątek dotyczący aplikacji/widżetów/pól danych CIQ dotyczy tylko tego co w temacie, a nie aplikacji Connect i problemów z logowaniem do serwisu.

#10756 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopad 2021 - 12:40

Garmin używa cloudflare do hostowania skryptów strony. Cloudflare często jest blokowane, możesz też wpaść na jakąś block listę. Spróbuj połączyć się z innego adresu IP, użyj trybu incognito przeglądarki. Zobacz też tzw. tryb deweloperski w przeglądarce - zakładam że będzie widać jakieś konkretne błędy.

#10757 kono78

kono78
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopad 2021 - 12:57

Jest jakaś awaria serwerów OVH może to przyczyna

#10758 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 19 listopad 2021 - 13:47

Przyczyn może być dużo, najprostszą drogą do odszukania źródła problemu jest:

poniżej cała litania źródła strony czy też błędów

czyli to, co zostało zignorowane.

#10759 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 28 listopad 2021 - 12:25

Właśnie zainstalowałem update do 9.10 na moim edge 530 i zniknął język polski. Ktoś tam miał?

#10760 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 28 listopad 2021 - 12:39

U mnie na 830 i na 530 jest ok z językiem. 

Za to na 830 przy poziomie naładowania Di2 zniknęły procenty, a pokazały się kreski i zębatka. Zmiana zdecydowanie na minus. 

• msstefan lubi to

Dodaj odpowiedź