Nie mam czegoś takiego. Pasek dobrze zapięty? Musisz pamiętać, jak działa optyczny odczyt tętna, musi być w miarę dobry kontakt diod naświetlania/odczytu do skóry. Diody czyste?
Jaki jest czas działania Garmin Varia 515 z włączonym migającym światłem dziennym (tym najmocniejszym)?
Zastanawiam się nad zakupem 515 lub 315 (bez światełka).
Wg specyfikacji 515 ma do 16 godzin ze światełkiem natomiast 315 ma do 7 godzin. Czy faktycznie 315 ma tak dużo mniejsza baterię?
Mam już lampkę na tył (bontrager flare rt) i myślałem raczej o 315 ale jak ma tak dużo mniejszy czas działania to się zastanawiam czy nie dołożyć do 515.
Zdecydowanie dołożyć. 315 to czas pracy rzędu do 6h. W przypadku 515, uzyskanie (trybie migania) do 16h jest jak najbardziej możliwe. Zresztą jak ktoś musi mieć długi czas pracy i ma dodatkowe oświetlenie, to można używać go w trybie bez oświetlenia, a wtedy to i około doby (swego czasu robiłem testy i prędzej Edge 1030 padł, niż radar bez oświetlenia).
Jeśli używa się Edge (Fenix itp.) z polem CIQ skonfigurowanym do włączania lampki radaru tylko wtedy, gdy radar wykryje zbliżający się pojazd, to czas pracy można znacznie wydłużyć, czas pracy będzie niewiele mniejszy niż ten, który można uzyskać bez świecącej diody - oczywiście zależy od natężenia ruchu drogowego, jak jeździ się po niewiele uczęszczanych drogach, to o ładowaniu prawie można zapomnieć (choć nie powinno się).