Hej
Moje doświadczenia z Edgem zaczęły się od modelu 500. Na początku byłem z niego mega zadowolony. Jako, że głównie jeżdżę na MTB to zależało mi na dobrej obsłudze course-ów. Niestety miałem z tym sporo problemów. Przeważnie wszystko było ok jeśli trzymało się trasy, jednak po zjechaniu z niej licznik zaczynał świrować. Pomimo ciągłego ruchu pozycja wyświetlana na E500 nie była aktualizowana. Cieżko było się później połapać w totalnie nieznanym terenie. Drugim problemem było częste znikanie linii trasy. Czasem pomagała zmiana "zooma" wyświelnania, np z 200m na 800m. Trzecim problemem dla mnie było wyświetlanie profilu wysokościowego podczas course. Nie wiem od czego to zależało, ale raz pokazywało bardzo duży zoom tak, że było widać tylko 500m przede mną a raz całą trasę i to jeszcze w pomniejszeniu takim, że zajmowała pół ekraniku. Zmiana % zooma nie wprowadzała żadnych zmian. Jeśli ktoś ma zamiar używać go często jako navi to raczej polecić nie mogę. Wszystko inne działa jak należy i byłem mega zadowolony. Z tego co pamiętam to tylko raz się zawiesił i nie mogłem go włączyć... ale powstał z martwych po godzince
Od wczoraj testuje E810 Mam nadzieję, że problemy uprzednie już mnie nie będą dotyczyć
Pozdrowienia dla posiadaczy