Panowie... używam mojego Edge 500 również do biegania i przydałby się pasek na nadgarstek. Czy Forerunner ma takie samo mocowanie i mogę od niego sobie pasek dokupić? Ktoś tak zrobił?
Zasadniczo chodzi mi o taki efekt
Napisano 03 kwiecień 2014 - 18:46
Panowie... używam mojego Edge 500 również do biegania i przydałby się pasek na nadgarstek. Czy Forerunner ma takie samo mocowanie i mogę od niego sobie pasek dokupić?
http://www.dcrainmak...pth-review.html
http://www.amazon.co...ASIN=B0009PUJV6
Napisano 08 kwiecień 2014 - 13:10
Po ostatniej akcji na 7 Półmaratonie Poznańskim (gdzie wypadł mi na asfalt telefon z endomondo i prawie mnie tłum stratował) stwierdziłem, że koniec pierdzielenia się ze smartfonami, endomondo i innymi tego tupu śmieciami.
Wkurzyłem się i kupiłem Garmin Edge 500 Red dzisiaj :-)
Czaiłem się kilka miesięcy z zakupem a wystarczył jeden impuls :-D
Giant TCR Advanced 2016
Napisano 08 kwiecień 2014 - 13:13
Po ostatniej akcji na 7 Półmaratonie Poznańskim (gdzie wypadł mi na asfalt telefon z endomondo i prawie mnie tłum stratował) stwierdziłem, że koniec pierdzielenia się ze smartfonami, endomondo i innymi tego tupu śmieciami.
Czaiłem się kilka miesięcy z zakupem a wystarczył jeden impuls :-D
Dobry krok, ja też przerabiałem różne rozwiązania ale EDGE na kierownicy to zupełnie inna bajka
Napisano 08 kwiecień 2014 - 13:20
Ja używam SportTracks 3.1, do łączenia, rozdzielania i ew. usuwania "śmieci"
Dzięki za podpowiedź, mam niestety jakiś problem z uruchomieniem tego programu. Może ktoś coś jeszcze podpowie? Z góry dziękuję.
Edit: poradziłem sobie dzięki GPS Track Editor.
Napisano 08 kwiecień 2014 - 13:23
No to teraz dopiero będziesz PRO... :-D gdybym ja wiedział o wszystkich zaletach EDGE'a przed kupnem tych wszystkich sigm i pulsometru , gubiącym sygnał endo w telefonie itd. to kupiłbym go od razu i oszczędził sporo $ i nerwów
Napisano 08 kwiecień 2014 - 19:18
Cześć. Powiedzcie mi który program wiernie odczytuje dane z Garmina EDGE 810 bo już jestem maksymalnie wk...
Dane z dzisiaj
- licznik wznios 634m
- garmin connect
* korekty wyłaczone 806m
* korekty właczone 337m
- garmin training center 602
- sport tracker
*korekty właczone 352
* korekty wyłaczone 1124
I być tu mądry :roll: :roll: :roll: . Też tak macie ?
Napisano 09 kwiecień 2014 - 13:40
Napisano 09 kwiecień 2014 - 14:16
czy ktoś z Was miał doczynienia z tym gps pytanie czy warto kupić http://allegro.pl/no...4126833689.html
Napisano 09 kwiecień 2014 - 14:31
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 09 kwiecień 2014 - 16:35
bo zastanawiam się i nie wiem jaką podjąć decyzję czy garmin & polar cs 500 ?
Swego czasu byłem posiadaczem Edka 705, potem CS500 teraz Edka 500 więc mam porównanie. Polar ma "bajerancki" wygląd. Działa bez zarzutu i to w zasadzie wszystko jeżeli chodzi o plusy.
Minusy:
- brak GPS-a (jest to minus jeżeli bierzemy pod uwagę fakt, iż może nam się przydać)
- brak stref HR, które Garnek ma
- nie wymienimy baterii w czujnikach prędkości czy kadencji (tylko odpłatnie w serwisie lub zakup nowych), w GSC10 wymienimy
- jeżeli chcemy używać na drugim rowerze (MTB czy zimówka) to musimy się zaopatrzyć w dodatkowy komplet czujników i dodatkową podstawkę na kierownicę, dodatkowe koszty i to dość spore, Garnek daje dwa mocowania na kierę, dodatkowego czujnika GSC10 nie musimy na upartego mieć (prędkość na podstawie sygnału GPS)
- jeżeli chcemy myśleć o mocy to tylko pedały, które są strasznie drogie, jeżeli chodzi o Garnka to mierników mocy z ANT+ (czyli kompatybilnych z Garnkami) jest na rynku całkiem sporo (piasty, korby, pedały, opaski...)
- Polar ma znacznie !!! mniejsze możliwości jeżeli chodzi o interpretację treningów na wszelkich WWW, są serwisy, które plików z Polara nie obsługują
- do komunikacji Polara z komputerem potrzebujemy "usrojstwa" na USB, które kosztowało jeszcze niedawno prawie 200 zł (nie dają w zestawie)....
Coś by się jeszcze znalazło przemawiającego na korzyść Garmina... Jak dla mnie wybór prosty.
Napisano 09 kwiecień 2014 - 17:31
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 09 kwiecień 2014 - 19:22
Swego czasu byłem posiadaczem Edka 705, potem CS500 teraz Edka 500 więc mam porównanie. Polar ma "bajerancki" wygląd. Działa bez zarzutu i to w zasadzie wszystko jeżeli chodzi o plusy.
Minusy:
- brak GPS-a (jest to minus jeżeli bierzemy pod uwagę fakt, iż może nam się przydać)
- brak stref HR, które Garnek ma
- nie wymienimy baterii w czujnikach prędkości czy kadencji (tylko odpłatnie w serwisie lub zakup nowych), w GSC10 wymienimy
- jeżeli chcemy używać na drugim rowerze (MTB czy zimówka) to musimy się zaopatrzyć w dodatkowy komplet czujników i dodatkową podstawkę na kierownicę, dodatkowe koszty i to dość spore, Garnek daje dwa mocowania na kierę, dodatkowego czujnika GSC10 nie musimy na upartego mieć (prędkość na podstawie sygnału GPS)
- jeżeli chcemy myśleć o mocy to tylko pedały, które są strasznie drogie, jeżeli chodzi o Garnka to mierników mocy z ANT+ (czyli kompatybilnych z Garnkami) jest na rynku całkiem sporo (piasty, korby, pedały, opaski...)
- Polar ma znacznie !!! mniejsze możliwości jeżeli chodzi o interpretację treningów na wszelkich WWW, są serwisy, które plików z Polara nie obsługują
- do komunikacji Polara z komputerem potrzebujemy "usrojstwa" na USB, które kosztowało jeszcze niedawno prawie 200 zł (nie dają w zestawie)....
Coś by się jeszcze znalazło przemawiającego na korzyść Garmina... Jak dla mnie wybór prosty.
Dziękuję ślicznie za analizę tematu.