Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 19 luty 2015 - 16:26
Jak lubisz też dodatkowo rejestrować wszystkie parametry jazdy to pulsometr i kadencja ładnie to uzupełniają.
Napisano 20 luty 2015 - 07:14
http://www.eazymut.p...4-edge-810.html
Jak wspominałem wcześniej masz właśnie w tym zestawie tam rewelacyjne mocowanie zewnętrzne. Do tego oczywiście są jeszcze dwa klasyczne.
Poza tym warto jeszcze kupić folię na ekran - ja przyciąłem taka jakaś najtańszą przeznaczoną do telefonów komórkowych. Aby tylko wymiar był z zapasem.
Napisano 20 luty 2015 - 16:15
http://www.eazymut.p...9-edge-810.html
Jak jeździsz po Warszawie i okolicach to w sumie można sobie darować ten zakup i ściągnąć jakieś darmowe. Z tego co czytałem nie jest to trudne, ale lepiej niech ktoś inny się wypowie, bo tego nie robiłem na Garmina ;-)
Napisano 22 luty 2015 - 21:05
Edge 810.
Od 20 lutego jest nowa beta 3.43:
Do pobrania: Edge810_343Beta.zip
Changes made from version 3.41 to 3.43:
- Fixed several issues with Where To? search functionality.
- Fixed several issues with data fields displaying incorrect data.
- Improved connection stability with Garmin Connect Mobile to fix sync issues.
Z pierwszej opcji prawie nie korzystam, więc mi to rybka ;-), drugi punkt faktycznie dało się czasami zauważyć, no i z ostatniego jestem najbardziej zadowolony, bo stabilność połączenia BT z GC pozostawia nieco do życzenia...
Instalacja jak każdej bety (instrukcja w pierwszym poście).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 23 luty 2015 - 13:21
a ja napiszę tak :-)
920XT rządzi sprzedaje 510 i mi starcza 920XT , za kasę z 510 dokładam do zakupu pomiaru mocy :-)
920xt wylicza wszystko co 510
na minus nie wyświetla segmentów podczas jazdy
na plus po zakupie pomiaru mocy wyświetli pułap tlenowy VO2 MAX
waga na plus i obsługa Connect IQ , możliwości nie ograniczone aplikacje itp
teraz tylko jaki miernik na celowniku dwa :-)
4iiii cena fajna można kupić dwa to roweru treningowego i startowego
realnie Stages
garmin vector za drogi Prozor co radzisz kupić SHIMANO w użytku 7900 i 9000
920xt typowo triathlonowy kombajn. Ewentualnie dla kogoś tylko biegającego i jeżdżącego rowerem. Connect IQ w założeniu miód malina, o ile komuś będzie chciało się zrobić pod to aplikacje. Czarno to widzę.
A miernik do użytku z Shimano 7900/9000 to na teraz praktycznie masz dwa rozwiązania (zmiana korby nie wchodzi w rachubę?). Przede wszystkim, za cenę używanego e510 wiele nie zwojujesz i trzeba będzie sporo dołożyć - z drugiej strony jak dla Ciebie to warto.
No i 4iiii jest dostępny jeszcze wirtualnie, ponoć w USA będzie od przyszłego miesiąca. Najlepszą opcją będzie wysyłka korby do producenta w celu montażu i kalibracji. Niby montaż i kalibracja skomplikowana nie będzie, ale nie wiadomo, czy jednak będzie możliwe i kiedy, no i kiedy zestawy dostępne będą w EU.
Bez wymiany korby pozostaje Ci chyba tylko Stages. Pomiar mocy jednej nogi ma swoje minusy, ale dokładność wbrew pozorom wcale nie jest taka beznadziejna - szczegóły masz w odpowiednim wątku.
Zapomniałbym - jak możesz sobie pozwolić na nieco większy wydatek, to możesz do korb Shimano dopasować SRM, bo chyba tylko SRM ma monopol na mierniki mocy do SH.
Napisano 23 luty 2015 - 19:32
Napisano 24 luty 2015 - 07:55
człowiek się starzeje i cyferki większe lepiej widzi :-D
ale urządzenie naprawdę szybkie w porównaniu do 510 to jak komp na ssd
po 3 treningach już mi wielkość nie przeszkadza , nadrabia to szybkością działania i np wyświetlaniem informacji o dzwoniącym sms ,WiFi
zapis danych na karcie sd , pewnie bym się na niego nie zdecydował do momentu kiedy się z nim przejechałem i pobawiłem chwilę
Napisano 24 luty 2015 - 12:15
Nie sądzę, raczej pozostanie to zarezerwowane dla następnych modeli (od e1000 i nowszych na dodatek chyba z "górnej półki").
Zapis danych na karcie SD był możliwy już w E800, E510 zapisywałby na karcie pamięci, gdyby... taką kartę miał ;-), a że nie ma to zapisuje tylko w pamięci wewnętrznej.
Napisano 24 luty 2015 - 13:32
zobaczcie co dostała dwa dni temu 920xt
Add support for Cycling Dynamics with Vector pedals.
tak to wygląda na wykresie
https://connect.garm...ivity/703837837
jednak składam na garmin vector :-)
mam nadzieję ,że dojdzie to do E1000