Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 02 marzec 2015 - 09:14
Napisano 02 marzec 2015 - 11:37
Przebieg dla każdego roweru z osobna (można zdefiniować ilość km na początku) i oczywiście podsumowanie dla obu.
Źródło, to masz na myśli plik z językiem angielskim?
Szurnięte po ekranie.
Tak, ze stringami angielskimi. Tak jak wspomniałem, jeśli komuś się chce, to może w pliku tłumaczeń (struktura xml'a) dorzucić stringi z edge 1000. Np. wyszukać wszystkie angielskie nazwy występujące w menu i uzupełnić plik tłumaczenia. Dla segmentów może być to np.
<str>
<tag>TXT_MAIN_MENU_LAND_Segments_STR_S</tag>
<txt>Segmenty</txt>
</str>
<str>
<tag>TXT_FND_Segments_STR_M</tag>
<txt>Segmenty</txt>
</str>
<str>
<tag>TXT_Prompt_Page_All_Segments_Deleted_STR_S</tag>
<txt>Usunięto wszystkie segmenty.</txt>
</str>
<str>
<tag>TXT_Prompt_Page_Delete_All_Segments_STR_S</tag>
<txt>Usunąć wszystkie segmenty z urządzenia?</txt>
</str>
<str>
<tag>TXT_Prompt_Page_Delete_Segment_STR_S</tag>
<txt>Usunąć segment z urządzenia?</txt>
</str>
<str>
<tag>TXT_Prompt_Page_Delete_Selected_Segments_STR_S</tag>
<txt>Usunąć wybrane segmenty?</txt>
</str>
<str>
<tag>TXT_Prompt_Page_Deleting_Segments_STR_S</tag>
<txt>Usuwanie segmentów</txt>
</str>
i tak dalej - kolejność dowolna, edge i tak wyszukuje po <tag> określony string i podstawia tekst <txt>....<txt>.
Praktycznie roboty nie jest tak dużo i jakby ktoś miał czas i ochotę to czemu nie? A i byłoby miło, gdyby później plik z poprawionym tłumaczeniem udostępnił reszcie.
Ja za to się nie biorę, bo raz: nie mam za bardzo czasu, a dwa angielski mi nie przeszkadza ;-)
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 marzec 2015 - 13:41
Powyżej masz przykład zawartości pliku z edge 1000. Powinno być wszystko, co jest nowo wprowadzone w e510/810, bo najpierw te "nowości" były wprowadzone w edge 1000. A czy jest dokładne? Zawsze można poprawić, jak stwierdzisz, że dokładność Tobie nie odpowiada ;-).
Oczywiście, może być tak, że <tag> w e100 nie odpowiada <tag>'owi w e810. No i z tłumaczenia tego tagu nici...
Trzeba po prostu spróbować, zepsuć urządzenia błędami tłumaczeń się nie da.
Napisano 02 marzec 2015 - 13:50
potwierdzam. tłumaczenie nie jest dokładne.
wersja 3.40, 3.41 beta i 3.43 beta.
jaką do tej pory miałeś wersję oprogramowania?
nie pamiętam
Podłączyłem edka do kompa po bardzo długiej przerwie (synchronizuję się przez telefon) i że mi się coś tam wyświetliło do pobrania, to pobrałem
Ale skoro u Was jest podobnie, to znaczy jak zwykle że ten typ tak ma i wszystko jest ok.
Nie przeszkadza to w niczym, jedynie "estetykę" nieco psuje.
Napisano 02 marzec 2015 - 14:13
No przecież we wpisie #2488 podałem link, gdzie te pliki można odnaleźć - wchodzisz na stronę GMap Tool i masz tam zestawienie.
Z drugiej strony nawet w plikach językowych edge 1000 nie ma wszystkich "nowości" przetłumaczonych. O ile segmenty i pilot edge jest, to obsługi dodatkowych funkcji miernika mocy Vector i Shimano Di2 brak. Być może czegoś tam jeszcze również.
Stringi segmentów i edge remote zebrałem do kupy i wrzuciłem do aktualnego pliku językowego e810.
W oryginale tagi są posortowane alfabetycznie, nie bardzo mi się chce w ten sposób to układać. Powinno działać również wrzucone na koniec, byleby tylko tagi się zgadzały.
Sprawdzę w domu czy teoria pokrywa się z praktyką, czyli czy da się stringi e1000 użyć w e810.
Napisano 02 marzec 2015 - 14:15
nie pamiętam
Ustawienia -> system -> o systemie (czy jakoś tak) i masz aktualną wersję oprogramowania.
Ale jak z podłączenia i aktualizacji automatycznej to pewno będzie to 3.40 - betę trzeba ręcznie pobrać i zainstalować.
Napisano 02 marzec 2015 - 16:47
Napisano 02 marzec 2015 - 17:58
patolog jak bierzesz pod uwage 1000 to sprawdz dzialanie ekranu dotykowego.
1000 jest pojemnosciowy i moze miec kiepskie dzialanie z rekawiczkami.
- patolog lubi to
Napisano 02 marzec 2015 - 18:17
Czy model 810 jest kompatybilny z innymi czujnikami tętna niż garminowskie?
Zastanawiam się nad kupnem zestawu bundle - z czujnikiem CAD/HR za 1670 od azymutu
http://allegro.pl/ga...5108734628.html
czy też brać gołą wersję bez czujników - HR jeśli można zakupić gdzie tańszy to zaoszczędzę 400 zl - a na czujniku kadencji nie zależy mi zbytnio.
http://allegro.pl/ga...5108734677.html
Napisano 02 marzec 2015 - 18:19