Cytat
Tak mam już software 3.30 od dawna. No chyba, że jest jakiś nowszy i o tym nie wiem (na My Garmin jest info, że wersja oprogramowania jest aktualna).wicklowman, a wgrałeś najnowszy firmware?
Napisano 22 czerwiec 2011 - 18:31
Cytat
Tak mam już software 3.30 od dawna. No chyba, że jest jakiś nowszy i o tym nie wiem (na My Garmin jest info, że wersja oprogramowania jest aktualna).wicklowman, a wgrałeś najnowszy firmware?
Napisano 23 czerwiec 2011 - 20:09
Cytat
No dobra, teraz ja zapytam o coś z czym już wcześniej się borykałem.
Był problem taki, że w trakcie jazdy stoper łapał auto pauzę. Prędkość głupiała także. To było jak jeździłem parę dni bez czujnika na szprysze. Założyłem czujnik i było to samo. Auto pauzę wyłączyłem i jakiś czas był spokój. Na MP w trakcie jazdy stoper stanął i prędkość wynosiła zero. Restart i wszystko wróciło do normy. Na wszelki wypadek poszła nowa bateria wcześniej już do GSC10 i nic nie pomogło. Jestem przekonany, że trzeba reklamować. Zaznaczę jeszcze, że powrót do ustawień fabrycznych też nie pomógł (ponowne parowanie GSC10 także). Jakieś pomysły czy w paczkę i wio do serwisu ?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 23 czerwiec 2011 - 20:22
Cytat
Do serwisu! Z dokładnym opisem. Jak jest na gwarancji to powinni wymienić na nowy. Już tak ostatnio bywało....w trakcie jazdy stoper stanął i prędkość wynosiła zero. Restart i wszystko wróciło do normy...
Napisano 23 czerwiec 2011 - 20:53
Napisano 23 czerwiec 2011 - 21:13
Napisano 23 czerwiec 2011 - 21:46
Cytat
Szczerze wątpię, nie mam jednak E500 więc nie mam też zamiaru zajmować stanowczego stanowiska.Nie - w E500 (z aktualnym oprogramowaniem) prędkość jest odczytywana i wyświetlana wg pozycji satelitów tylko i wyłącznie, gdy nie ma GSC10. Ewentualnie jeśli nie ma przekazywanej informacji o prędkości z tego czujnika.
Cytat
To nie dawaj głowy jak nie wiesz - pisz to, co wiesz zamiast konfabulować.Głowę daję, że w E800 też, czy w E705 - tego nie wiem, jednak najprawdopodobniej również.
Cytat
W 705 na 100% trzeba wyłączyć GPS, żeby zaczął czytać z magnesu a 800 nie chce mi się nawet sprawdzać - za dużo zachodu (jednak też jest opcja wyłączania czujnika jak w 705).Weź po prostu pokręć korbą z podniesionym tylnym kołem w powietrze - gdyby miał wyświetlać prędkość wg satelitów, to w tym przypadku na liczniku miałbyś ZERO. A będziesz miał prędkość wynikającą z przeliczenia impulsów GSC10.
Cytat
No co Ty - na to bym nie wpadł :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Oczywiście zrób to w rowerze wyposażonym w magnes.
Cytat
To też widzę wiesz lepiej ode mnie :shock: - no to imaginuj sobie, że góral nie słuzy tylko do jazdy po polach - to nie ciągnik rolniczy :mrgreen:Jeśli jeździsz góralami po polu, to faktycznie odczyt sygnału gps powinien wystarczyć do w miarę stabilnego wyświetlania prędkości.
Cytat
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Za pierdzielę - jeździsz w Mordorze :shock: :?: Szosówką :?: 8-)Jednak w przypadku gdybyś jeździł w warunkach zmniejszone akwizycji sygnału (jak np. u mnie - gęsty las, głębokie jary i wąwozy, na dodatek z grubą warstwą chmur), to prędkość ma prawo "pływać".
Cytat
To chyba w Twojej zepsutej E500 bo u mnie na 3 różnych Edziach jest zawsze tak samo dobrze i płynnie bez doklejania magnesików gdzie popadnie.Nawet na szosie założenie magnesu daje wyraźne korzyści z wyświetlania prawidłowej i płynnie zmienianej prędkości. Wyświetlana prędkość jest płynnie zmieniana wraz ze zmianą prędkości roweru. Bez magnesu nigdy nie będzie tak wyświetlana, a w przypadku kiepskiej jakości sygnału (jak np. miałem dziś na szosie), prędkość wyświetlana będzie zmieniana skokowo, nawet w przypadku jazdy ze stałą prędkością. Sprawdzone i udowodnione.
Napisano 23 czerwiec 2011 - 21:58
Napisano 23 czerwiec 2011 - 22:10
Cytat
Spoko - nie grozi - tak się tylko nabijam ;-) .Mam wrażenie, że za chwilę będziecie sobie dawać po mordzie (i to przez mój problem) :-(
Cytat
Tego nie wiem, bo z odczytu prędkości z koła korzystam tylko na torze - pod dachem. Wypadało by Garmina spytać.Zaraz, zaraz, chwilunia....mam założony GSC10, GPS jest włączony przy tym i prędkość czyta mi z GPS-a ??? Dobrze rozumiem ??? Chcę mieć pomiar prędkości z czujnika i korzystać z GPS-a i tak się nie da ???
Cytat
Najpierw bym im wysłał maila z opisem problemu, bo to jest najwłaściwszy adresat. Jest już polski serwis. Tymczasem bym sprawdził, jak działa bez GSC10. Wszak tracisz tylko kadencję a jak Edek będzie bez tego czujnika działał poprawnie to masz winowajcę.pafcio pewnie nic, kombinuję jak koń pod górę żeby tylko nie wysyłać (chyba nikt nie lubi reklamować) i tylko tyle. Do tego dochodzi fakt, że w pudle ze szpargałami brak jakiegokolwiek licznika (bez tego na szosie jak bez ręki).
Napisano 24 czerwiec 2011 - 01:04
Napisano 24 czerwiec 2011 - 06:51
Napisano 24 czerwiec 2011 - 08:35
Napisano 24 czerwiec 2011 - 08:50
Napisano 24 czerwiec 2011 - 09:00
Napisano 24 czerwiec 2011 - 10:54
Napisano 24 czerwiec 2011 - 11:05
Napisano 26 czerwiec 2011 - 19:20
Napisano 26 czerwiec 2011 - 19:33
Napisano 26 czerwiec 2011 - 22:35