vuki - jasne, że taniej - zresztą tak na marginesie nie warto brać w zestawie z mapą, UMP jest na prawdę na niezłym poziomie - przez ostatni rok dokładność znacznie się poprawiła.
Co do nawigacji - nic z tych rzeczy. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do nawigatorów dotykowych, to wprowadzanie danych (np. adresu) w 705 może mu na początku wydać nieco utrudnione, 800 jest dotykowcem, czyli szoku nie będzie. Zmiana trasy przy dokładnej mapie nie jest żadnym problemem, wprowadzasz adres docelowy (ewentualnie pośredni) i w drogę. Naprawdę prosto. Mi nawet na Viście HCx (garminowski, turystyczny ręczniak) nawigacja idzie sprawnie i bezproblemowo - na szosie nie używam, w terenie czasami i owszem ;-). Nawet jeśli na mapie nie mam idealnego pokrycia routingiem (mapę terenową robiłem sam i choć ma ok. 2 tys. km2 pow. to nie wszędzie mam drogi naniesione), to zawsze można włączyć nawigację na cel (na krechę) - ekranik może mały, ale jest wyjątkowo czytelny.
Co do map, 705 używa tylko map w formacie *.img, 800 ma większe możliwości.
Na jego lapie z win7 + IE po pewnym czasie nawet nie można się było zalogować do GC.
- bo IE to w dalszym ciągu badziewie jest. A być może zaktualizował do wersji 9 no i wtyczka kompatybilność straciła?