Jest, w "Statystyka wydajności" i w tym menu jest po kolei:
- Stan treningu
- Pułap tlenowy
- Trening Effect
- Krzywa mocy
- Współczynnik FTP
- Próg mleczanowy
Stan treningu w mobilnym connect jest "po staremu", do odświeżenia trzeba poczekać na nową wersję aplikacji.
Aktualnie mam informację w Stanie treningu, że powinienem się poopierniczać, bo jestem zbyt skoncentrowany na intensyywnych ćwiczeniach, a mam braki w spokojnych aerobowych
Jeszcze jedna uwaga in minus - otóż kiedy podłącza się E1030 do ładowania poprzez jakiś zasilacz i nie ma to znaczenia jakie natężenie prądu jest podczas ładowania to Garmin załącza się i aby ładować w stanie wyłączonym fizycznie trzeba wyłączyć urządzenie przyciskiem ON/OFF i potwierdzić na ekranie funkcją "wyłącz" po tej czynności E1030 przechodzi w stan ładowania baterii w stanie wyłączonym a na ekranie widnieje nazwa firmy z piktogramem ładującej się baterii oraz procentowym stanem naładowania. W poprzednich wersjach fw kiedy Garmin był wyłączony i podłączało się do ładowania urządzenie się nie włączało tylko od razu przechodziło do ekranu ładowania.
Pozdr.
Voytheck
P.S. Po zakończeniu procesu ładowania urządzenie nie wyłącza się jak to było w przypadku fw. 7.50
Jak dla mnie nie ma zmian - u mnie tak od zawsze się ładował. Wszystkie poprzednie modele też. I nie wyłączał się po zakończeniu ładowania. Chyba chodzi o to, żeby użytkownik widział, że Edge jest podłączony do ładowania i jaki jest aktualny poziom ładowania. Bardziej mnie wkurza to, że po naładowaniu i wyciągnięciu wtyczki urządzenie automatycznie się włącza (też od zawsze).
Oczywiście dla jasności (bo miałem wątpliwości, czy przypadkiem po włączeniu aktywności, czy ogólnie ekranu nie przechodzi w stan ładowania): podłączenie zasilania podczas pracy (nawet bez rejestracji aktywności) nie powoduje przejścia do ikonki ładowania, tylko jest komunikat o podłączonym zasilaniu.
Poprawka - jednak nie zrozumiałem co napisałeś
Po podłączeniu do zasilania w stanie wyłączonym urządzenie włącza się do stanu pracy, czyli jest możliwość włączenia aktywności itp. Żeby wyłączyć trzeba nacisnąć przycisk on/off. Krótko: uśpienie, przytrzymanie to wybór pomiędzy uśpieniem, a wyłączeniem.
Zresztą akurat to nie jest problemem, bo jak wspominałem po wyciągnięciu wtyczki usb przy ładowaniu na wyłączonym i tak urządzenie włączało się, a po uruchomieniu należało wyłączyć ręcznie. No chyba, że od razu jazda.... Tak więc teraz można uśpić, po naładowaniu odłączyć i wyłączyć. Widocznie tego typu zachowanie przyjęli w 530/830.