Grupy Campagnolo
Napisano 25 wrzesień 2010 - 21:25
Moją ulubioną stroną w UK była często www.parker-international.co.uk, www.wiggle.co.uk, www.jejamescycles.co.uk (koszmarnie długa dostawa), czy www.highonbikes.com (chłopaki mieszkają blisko mnie)
Napisano 26 wrzesień 2010 - 16:31
Napisano 26 wrzesień 2010 - 16:45
Napisano 26 wrzesień 2010 - 18:21
Łożyska zewnętrzne > ISIS.
http://www.forumszos...opic.php?t=3465
No tak to jest jak się jest do tyłu jeżeli chodzi o sprzęt. Ale powoli nadrabiam zaległości :-P . Poczytałem cały temat o suportach i jak dla mnie sprawa jasna. Kupowanie innych niż Ultegra szczęk nie wchodzi w takim razie już w grę kompletnie. W końcu kompletna grupa to kompletna grupa. Jeżeli chodzi o korby FSA to ładnie by się komponowały z widelcem carbonowym w Treku 2000 (kolorystycznie ofkors :-P) , ale zapomniałem, że plany się zmieniły i Trek przywita się w listopadzie z Alledrogo. (może będzie ktoś chętny na niezłego frameset-a

Napisano 26 wrzesień 2010 - 18:23
Mi też się nie podoba wizualnie korba nowej Ultegry, choć trzeba powiedzieć, że jest cholernie sztywna.
Napisano 20 listopad 2010 - 17:10
Napisano 20 listopad 2010 - 17:25
W alexi-raco.com na pewno masz duużo taniej
Odpada, kasa będzie w poniedziałek i ma być wydana i koniec. Wykładam nie ja. W alexi-raco nie mają wszystkiego od ręki. Jak to się mówi kuj żelazo póki gorące

Napisano 21 listopad 2010 - 17:14
Napisano 21 listopad 2010 - 18:25
Zamówione
Centaur 2011
przepraszam że się wtrącam ale za tą cenę (a nawet trochę taniej) można kupić Athenę z Karbonowymi klamkami i Alu korbą, i to w POLSCE....! Sam kupiłem taką grupę do zimówki właśnie, więc to nie jest "wirtualna" oferta
Duke
Napisano 21 listopad 2010 - 19:31
Zamówione
Centaur 2011
przepraszam że się wtrącam ale za tą cenę (a nawet trochę taniej) można kupić Athenę z Karbonowymi klamkami i Alu korbą, i to w POLSCE....! Sam kupiłem taką grupę do zimówki właśnie, więc to nie jest "wirtualna" oferta
Duke
Cieszymy się razem z Tobą...tak na marginesie to jakbyś poczytał temat trochę, to wiedzialbyś co, jak i dlaczego. Wertykal drożej, Pan Poręba drożej, Alexi-Raco na pewno taniej (niestety nie ja wykładałem kasę to raz, sklep nie jest z prawdziwego zdarzenia "online" i nie mają od ręki kompletnej grupy i to jest główny powód). I wreszcie najważniejsze: miało być kupione najpóźniej w poniedziałek.
Nie jestem wszystko i najlepiej wiedzącym, ale uważam, że decyzja słuszna, sprzęt w bardzo dobrej cenie (zaznaczam bardzo dobrej i nie mylić :-P z rewelacyjną) i co ważne nie jest byle jaki.
Chciałbym jednocześnie podziękować wszystkim udzielającym się w moim temacie. Czytałem wszystko uważnie i brałem pod uwagę mnogość opcji (jak się łatwo domyśleć z przebiegu dyskusji). Przekonałem się na własnej skórze jak pomocne potrafi być forum.
p.s.I jeszcze jedno: największy problem miałem pod względem klamkomanetek. Patrzyłem na ergonomię, doszedłem do wniosku, że trzeba się będzie przyzwyczajać do Campy i tyle. Jeżeli chodzi o jakość sprzętu itp to jestem spokojny jak cholera i na pewno nie jeden podzieli moją opinię.
Napisano 21 listopad 2010 - 20:17
p.s.I jeszcze jedno: największy problem miałem pod względem klamkomanetek. Patrzyłem na ergonomię, doszedłem do wniosku, że trzeba się będzie przyzwyczajać do Campy i tyle. Jeżeli chodzi o jakość sprzętu itp to jestem spokojny jak cholera i na pewno nie jeden podzieli moją opinię.
Wiesz o tym, że zmienił się mechanizm działania w porównaniu z klamkami Centaur'a z roku 2010. W nowym można wrzucać i zrzucać na raz tylko o 1 koronkę. Z tego powodu kupiłem grupę z roku 2010. Ergonomia na szczęście bez zmian, czyli bardzo wygodne i duże chwyty.
Napisano 21 listopad 2010 - 21:13
Wiesz o tym, że zmienił się mechanizm działania w porównaniu z klamkami Centaur'a z roku 2010. W nowym można wrzucać i zrzucać na raz tylko o 1 koronkę. Z tego powodu kupiłem grupę z roku 2010. Ergonomia na szczęście bez zmian, czyli bardzo wygodne i duże chwyty.
Wiem, wiem. Z reszta była już dyskusja o tym "szczególe" na tym forum. Dla mnie nie stanowi to problemu. Stara grupa Shimano (w sumie jedyna na jakiej jeździłem) zrzucała o 1 koronkę - to raz. Dwa - nie miałem nigdy Campy, więc tak szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to w praktyce wyglądało. Nie będę musiał się przestawiać w pewnym sensie.
EDIT: gibber nie do końca masz racje, właśnie patrze na stronę Campy, wychodzi na to, że wrzucasz o 3 koronki, zrzucasz o 1 koronkę
User friendly - 3-sprocket up shifting and 1-sprocket downshifting in a single stroke
Dodaj odpowiedź