Trenażery Wahoo Kickr, Core, Snap
Napisano 24 czerwiec 2021 - 07:08
Najwyżej przywrócę ten firmware. Ogromne dzięki!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 24 czerwiec 2021 - 07:17
A z jakim oprogramowaniem testowałeś (oprócz Companion - to też na apple jak pamiętam...)? Zwift? Z Edge tak samo? No i daj znać, czy faktycznie na windzie działa poprawnie, może niektórym tak, innym nie... Tak z ciekawości pytam
Dobrze, że jest w miarę prosty sposób na przywrócenie starszego oprogramowania, choć sposób raczej "tajny". Wahoo jak zwykle będzie musiało usuwać problemy z aktualizacji i niedostarczonego przetestowania przed wdrożeniem. Porządnych testerów im brak - daliby parę sztuk (trenażery i liczniki) bardziej kumatym testerom, a nie wazeliniarzom i mieliby poligon doświadczalny
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 24 czerwiec 2021 - 07:26
Na razie na niczym innym nie sprawdzałem. Temat wyszedł dzisiaj po 5 jak Małgośka robiła trening i zostałem obudzony, że coś nie działa . Także nie było za wiele czasu heh.
Popołudniu posprawdzam i dam znać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 16 sierpień 2021 - 22:34
cześć,
Mam pytanie czy ktoś z Was posiada wahoo climb? Kupiłem 2 dni temu, ale mam wrażenie, że nie działa. Na zwift ustawiłem poziom wspinaczki na 100%, jade ale nic się nie zmienia, tak samo na rouvy. Jest sprawowany z trenażerem Core. Ręczną zmiana działa, ale trzeba szybko wsunąć przycisk dwa razy, żeby zatrybił. Mogę jeszcze odstąpić i nie wiem czy go reklamować czy odstąpić bo to dziadostwo.
Napisano 17 sierpień 2021 - 06:49
Na pewno dobrze sparowałeś trenażer z windą? Climb odbiera komunikaty o nachyleniu poprzez trenażer Wahoo. I tylko tak. No i tylko z trenazerem Wahoo, żadnym innym działać nie będzie (niby oczywiste, choć nie do końca). Plus ewentualnie sterowanie ręczne. Procedura parowania jest opisana w instrukcji: https://support.waho...-to-my-Trainer-
Co więcej - Climb zawsze uruchamia się w trybie zablokowanym w celu zapobieżenia nieoczekiwanym ruchom. Żeby włączyć opcję regulacji nachylenia należy przycisnąć środkowy przycisk. Też niby oczywiste (dla każdego, kto przeczytał instrukcję), ale być może nie dla wszystkich.
Napisano 17 sierpień 2021 - 10:45
tak jest sparowany, dioda świeci. Chyba jest coś z nim nie tak, bo przyciski do sterowania ręcznego czasem działają, a czasem nie. Zwift, Rouvy nic. tz raz po włączeniu zwifta widna się ustawiła, ale na tym koniec . Co ciekawe jak na roamie uruchomiłem trening z otworzenia trasy winda działała dobrze, więc sam już nie wiem gdzie jest problem. Czyżby z moim kickr core nie działał? W aplikacji wahoo pokazuje, że jest sprawowany. Nie wiem czy to reklamować czy odstępować od umowy.
Napisano 22 wrzesień 2021 - 11:47
Dokładnie to: https://www.dcrainma...lr-exactly.html
Tylne koło luźno napędza wałki, przednie służy jako uchwyt.
https://twitter.com/...942364282376196
Wahoo jako sponsor UCI Road musiał jakoś się wykazać - zrobili strefę rozgrzewki dla TT. Powyższe urządzenie nadaje się do tego dość dobrze, biorąc pod uwagę, że widocznie nie każdy zawodowiec (z wyłączeniem torowców) opanował sztukę jazdy na rolkach - stąd podparcie przednie.
Czy w/w będzie dostępne publicznie na rynku detalicznym? Jeśli tak, to kiedy? (szacowany termin: koniec 2020r. - tak 2020). W jakiej cenie? I tak dalej...
Napisano 01 październik 2021 - 11:12
Co kupić Core czy Direto XR-T ?
Czytam, czytam i dalej nie wiem co wybrać. XD
Warunki brzegowe:
1. Trenażer będzie wykorzystywany pod Zwift'a.
2. Głównie sparowany będzie z moim najgorszym rowerem mtb 26 cali (ramę alu już złamałem na trenażerze ), kaseta 8 rzędów, która będzie zdemontowana z tego roweru (czyli kaseta z Direto nie będzie potrzebna, bo Wahoo nie ma kasety w zestawie).
3. Będzie też często wożony w bagażniku (widzę, że Direto posiada uchwyt do przenoszenia, Wahoo nie).
4. Ostatni aspekt czyli awaryjność i poziom serwisu.
M...
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 01 październik 2021 - 12:52
Powyższe warunki spełnia praktycznie każdy trenażer (nie tylko Core/Direto XR).
Co do punktu 3 to prawdopodobnie łatwiej przenosić/przewozić Direto, po złożeniu nóżek jest dość płaski, Core zabiera więcej miejsca i przenoszenie nieco bardziej uciążliwe (mam analogię do Muin). Jednak ten uchwyt Direto zbyt ergonomiczny to nie jest, choć dobrze, że w ogóle jest.
Punkt 4 - obecne modele raczej mało awaryjne. Problemy z przebiciami w Core raczej zostały fabrycznie naprawione, bo od dłuższego czasu nie słychać, żeby ktoś miał z tym problem (jednak ciągle Wahoo odradza ustawianie trenażera na materiałach elektryzujących np. dywany itd.). Również 3 generacja Direto raczej pozbyła się problemów wieku dziecięcego, jeśli zdarzają się jakieś problemy, to serwis Elite dość szybko reaguje.
Co do serwisów mechanicznych to w okresach gwarancyjnych raczej w rachubę wchodzi odsyłanie do sprzedawcy, aczkolwiek w przypadku drobnych problemów instrukcje ich usunięcia przesyłają oba serwisy, Elite chyba jest nieco bardziej elastyczne np. przygotowują mapy mocy w przypadku nieprawidłowo działających mierników (lub nawet przemapowanie dla aktualnego miernika w rowerze), w przypadku zerwania paska (co było częstym przypadkiem w pierwszym Direto, teraz raczej z tym problemów nie ma) dosyłali pasek z napinaczem (choć zakup nie stanowi problemu). W przypadku większych problemów i tak najprawdopodobniej będzie wymiana na nowy egzemplarz przez dystrybutora.
- Mediana lubi to
Napisano 07 październik 2021 - 22:06
Cześć
Prośba o pomoc z odczytem mocy w aplikacji rouvy workout tryb ERG. Od kilku dni testuje wahoo kickr core + pomiar zewnętrzny w lewej korbie "Ronde". Wcześniej zwykły trenażer rolkowy + Ronde.
W rouvy ar (symulacja jazdy) wszystko działa sprawnie pomiar odczytywany jest z korby - pokrywa się idealnie z licznikiem Bryton Aero, mimo że nigdzie tego nie ustawiałem.
W rouvy workout problem jest już po sparowaniu czujników. Wchodząc na pomiar z korby (przy pedalowaniu) waty są zawyżone kilkaset procent, skaczą lub brak odczytu.
W czasie treningu wyświetlany w rouvy pomiar z Ronde zachowuje się tak samo tzn. skacze, mimo że Bryton wyświetla waty bardzo zbliżone do tych z wahoo core!
1. Pytanie czy pomiar zewnętrzny wymaga kalibracji? po wejściu na czujnik jest opcja "manual zero offset calibration" ale kończy się a każdym razem błędem (calibration failed).
2. Czy da się w ogóle ustawić w ERG sterowanie oporem wg wskazań z miernika na korbie? Trenuje cały czas zamiennie trenażer i szosa stąd potrzebuje bazowac na jednym pomiarze.
Poniżej wrzucam screen ze sprawdzenia sparowanego miernika
brak odczytu wartości mocy, czasem się pojawia i skacze na ponad 1000w przy lekkim kręceniu
i zrzut z treningu w aplikacji workout
wartości z miernika wyświetlane na liczniku są normalne 155w, w apce wyświetla się ponad tysiąc
Załączone pliki
Napisano 11 październik 2021 - 20:25
Co kupić Core czy Direto XR-T ?
Czytam, czytam i dalej nie wiem co wybrać. XD
Warunki brzegowe:
1. Trenażer będzie wykorzystywany pod Zwift'a.
2. Głównie sparowany będzie z moim najgorszym rowerem mtb 26 cali (ramę alu już złamałem na trenażerze ), kaseta 8 rzędów, która będzie zdemontowana z tego roweru (czyli kaseta z Direto nie będzie potrzebna, bo Wahoo nie ma kasety w zestawie).
3. Będzie też często wożony w bagażniku (widzę, że Direto posiada uchwyt do przenoszenia, Wahoo nie).
4. Ostatni aspekt czyli awaryjność i poziom serwisu.
M...
Rok czasu używałem direto xr i złego słowa nie powiem. Dobrze pracuje ze zwift, kolega kolejny sezon meczy poczciwe direto x i po za paskiem nic w nim nie wymieniał(a ma najechane dużo więcej niż 10kkm).
Ostatnio zmieniłem na core + climb ze względu na symulacje podjazdów. Nie wypowiem się na temat awaryjności wahoo bo używam od niecałego tygodnia. Ogólnie oba trenażery warte zakupu.
Ps jak coś to mam na oddanie roczne Elite Direto Xr
Napisano 26 grudzień 2021 - 17:17
Napisano 27 grudzień 2021 - 09:17
Z koła zamachowego zaczęły się wydobywać dziwne dźwięki w czasie kręcenia i podczas nie kręcenia.
Zastanawia mnie te wydawanie dziwnych dźwięków podczas "nie kręcenia". Z tego co widzę, opisywane są różne przypadki hałasów z trenażerów Wahoo i na ogół usunięcie ich jest wykonalne we własnym zakresie. Ale z dźwiękiem bez obracania bębna jeszcze się nie spotkałem. Możesz pokazać w czym leży problem?
Napisano 27 grudzień 2021 - 21:50
Nagraj filmik z problemem