Trenażery Wahoo Kickr, Core, Snap
Napisano 17 luty 2020 - 23:49
Zamierzam jeszcze potestować inne bo przy zakupie trenażera jest kpl kodów na testy wszystkich aplikacji wiec nie wypowiadam się która najlepsza. Rouvy jest niezła i chyba najtańsza opcja ze wszystkich tych co sprawdzałem.
Napisano 18 luty 2020 - 09:33
Napisano 23 luty 2020 - 16:08
Również posiadam Wahoo Core i dla porównia pomiar mocy w korbie Inpeak i tu moje pytanie czy na Zwifcie mogą być spadki mocy przy odczycie z Cora w stosunku do Inpeka oczywiście jeśli chodzi o sygnał ant+ ?
Glownie chodzi mi o sprint i kilkunasto sekundowe maksymalne interwały. Czy przez wolniejszy odczyt z trenazera na laptopa może być niższa wartość mocy maksymalnej w stosunku odczytu do Inpeka na liczniku Wahoo bolt.
Napisano 23 luty 2020 - 16:50
Odczyt jest albo go nie ma. To sytuacja zero-jedynkowa. Możesz go sprawdzić tu - https://zwiftalizer.com/ Strumień danych z ANT+ to jest nic w stosunku do danych które musi przetworzyć komputer w Zwifcie. Jeśli są różnice to nie ma to nic wspólnego z jak to nazywasz "wolniejszym odczytem"
- JAY85 lubi to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 23 luty 2020 - 16:56
Odczyt jest albo go nie ma. To sytuacja zero-jedynkowa. Możesz go sprawdzić tu - https://zwiftalizer.com/ Strumień danych z ANT+ to jest nic w stosunku do danych które musi przetworzyć komputer w Zwifcie. Jeśli są różnice to nie ma to nic wspólnego z jak to nazywasz "wolniejszym odczytem"
Ok dzięki za informacje.
Napisano 11 kwiecień 2020 - 20:19
Szczegóły masz na stronie Wahoo: https://eu.wahoofitn...ng-and-delivery
- kudl4t4 lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 13 październik 2020 - 21:11
Moj P2M nie ma bluetooth. Wiec musi to odbyc sie przez Ant+, a reszta, czyli komunikacja z apka przez bluetooth.
Sa w takiej konfiguracji jakies opoznienia?
Ostatnio, po paru latach wylacznie na ant+, przesiadlem sie na bluetooth i wszystko dziala super. Skoro bateria w mierniku i tak pracuje, to chcialbym sprobowac tej opcji. Wiele razy sprawdzalem wskazania z Wahoo i miernika, wiec tu nie mam cisnienia, zeby przelaczyc sie na miernik.
Napisano 14 październik 2020 - 18:57
Z tego co ustaliłem w zeszłym roku z supportem Wahoo, parowanie w aplikacji Wahoo działa tylko i wyłącznie w aplikacji Wahoo której pewnie nie używasz do przeprowadzania treningów.
Innymi słowy jeżeli np używasz trainer road to w samym trainer road musisz przeprowadzić parowanie. Niestety nie każda aplikacja wspiera coś takiego jak sterowanie oporem trenażera na podstawie odczytów z miernika mocy w rowerze.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 14 październik 2020 - 18:59
Z tego co ustaliłem w zeszłym roku z supportem Wahoo, parowanie w aplikacji Wahoo działa tylko i wyłącznie w aplikacji Wahoo której pewnie nie używasz do przeprowadzania treningów.
Innymi słowy jeżeli np używasz trainer road to w samym trainer road musisz przeprowadzić parowanie. Niestety nie każda aplikacja wspiera coś takiego jak sterowanie oporem trenażera na podstawie odczytów z miernika mocy w rowerze.
To sie zmienilo bo pomiar na rozkalibrowanym Wahoo spietym z miernikiem daje te same waty co bezposrednio z miernika.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 14 październik 2020 - 21:26
Dokładnie tak. DC Rainmaker albo GP Lama robił nawet test. Jest u któregoś na YT. Ludki na forum TrainerRoad też potwierdzają.
Gdzieś tu chyba nawet wrzuciłem wykres z mojego setupu i waty są identyczne. Druga sprawa że bez sparowania też są niemal identyczne
- 1415chris i msstefan lubią to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 14 październik 2020 - 21:49
No wlasnie, u mnie tez wskazania sa podobne ale tak z ciekawosci, czemu nie.
Napisano 14 październik 2020 - 22:05
1s na wykresie. Pod nogą niewyczuwalne
marvelo
Napisano 15 październik 2020 - 08:35
Już to opisywałem. Dla upewnienia się (po wyłączeniu opcji parowania z miernikiem mocy) można przeprowadzić kalibrację spindown z dodatkowym wymuszonym hamowaniem bębna, sprawdzić jakie moce raportuje w stosunku do mocy z miernika, sparować z miernikiem i jeszcze raz porównać. Na koniec oczywiście kalibracja trenażera.
Ale efekt powinien być taki jak u Lamy:
Jak widać na powyższym wideo test rozkalibrowanego Kickr był robiony na Zwift i efekt był taki jak być powinien, czyli prawidłowa moc zgodna z pedałami PowerTap.
- 1415chris lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 15 październik 2020 - 16:49
Mówicie o tej funkcji Control w/ ANT+ Power Meter?
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 15 październik 2020 - 16:52
- lukaszzsch lubi to