Witam.
Ponowie zastanawiam się nad kupnem trenażera. Chodzi mi po głowie Fortius. Mam jednak kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi. Zwracam się więc do Was z wielką prośbą o wyjaśnienie kilku kwestii.
1. Z tego co udało mi się ustalić Fortius ma TTS 3.0 , czyli oprogramowanie pozwalające na na uruchomienie trybu Virtual Reality, czyli tego świata stworzonego komputerowo, czy tak? Dzięki opcji multiplayer i tts 3.0 można prowadzić rozgrywki z innymi użytkownikami Fortiusa przez internet, czy tak? Gdzieś wyczytałem, że przy zakupie nowego Fortiusa mamy darmową miesięczną licencję na granie przez internet, a po jej zakończeniu należy wykupić dodatkową roczną licencję, zgadza się czy nie?
2. Czy TTS 3.0 to oprogramowanie pozwalające również ustalać jakieś indywidualne treningi? Chodzi mi o to, że np. ustawiam sobie 10 km pod górkę 5 % i sobie śmigam te 10 km i automatycznie silnik dopiera odpowiedni opór?
Kolejne pytanie dotyczy Real Live Video.
3. Czy filmy które udostępnione są np. na
http://cyclingrlv.com/ to zwykłe filmy czy są one jakoś "przerabiane" przez oprogramowanie Fortiusa i są odwzorowane. Czy np. gdy się zatrzymam to film też się zatrzyma? Czy podjazdy i zjazdy powodują odpowiednio cięższą/lżejszą jazdę?
Teraz rama sterująca.
4.Czy właściwie opłaca się ją dokupić? Jak właściwie działa podczas jazdy w VR i RLV? Czy jest tylko po to by trochę poruszać tymi rękami? Czy jakoś odwzorowana jest jazdą z kierownicą?
No i chyba ostanie pytanie.
5.Czy można prowadzić treningi na Fortiusie bez podłączania do komputera?
Dziękuję za pomoc.