Virtual Reality Trainer Tacx Fortius / I-magic
Napisano 28 luty 2013 - 20:31
Napisano 07 marzec 2013 - 15:46
First start the software and go to Setup and Training settings and then disable Catalyst 3D and Save.
Then see if the catalyst free cycling works again.
If not:
Uninstall the software and then use this download to get directly to version 3.13 again.
Full download 3.13
http://www.tacxdata....FULLVERSION.zip
How does it work?
Make a directory on your harddisk (for example: C:\TTS3\
Then download this file (1,14GB) in this directory and UNZIP the file
After unzipping run the setup.exe file
The software will now be installed on the system
Also see that you can update the driver of your graphics card by downloading this via the Nvidia website.
This is the info we can find on your Dxdiag:
Card name: NVIDIA NVS 3100M
Driver Date/Size: 4/17/2010
Strona NVIDIA (JAVASCRIPT) poleciła mi:
Recommended:
Update
NVS 3100M
189.74
Quadro Notebook Driver Release 304
Version: 307.83 WHQL
Release Date: 7.3.2013
Tak więc najpierw ściągam+ładuję uaktualnineie driver'ów do karty graficznej i CATALYST 3D zmieniam na DISABLED a następnie wieczorkiem zrobię test. Jak nie zadziała, to czeka mnie pełne przeinstalowanie softu na wersji 3.13.
P.S. Poszukam także pełnej wersji softu 3.10, by zachować funkcje RLT.
Napisano 07 marzec 2013 - 22:10
Co ciekawe, nie zaobserwowałem usterki przy RLV dowolnej długości...
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 11 marzec 2013 - 14:53
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 21 marzec 2013 - 21:52
Napisano 22 marzec 2013 - 12:51

A więc tak Moi Drodzy... . Firma TACX zaprzestaje/zaprzestała rozwoju wersji 3.13 a poziom jej stabilności jest na tyle dobry, że wszelkie oznaki na ziemi i niebie wskazują, iż TACX nie będzie już wspierał rozwiązywania błędów w tejże wersji. W związku z tym, że moja 3.13 się wiesza (jak pewnie i niektóre jej instalacje u Was), napisałem email do support'u TACX, że zakończenie developingu dla wersji 3.13 pozostawia mnie z "uszkodzoną" / niesprawną wersją ich oprogramowania i zażądałem naprawienia obecnie istniejącej sytuacji poprzez BEZPŁATNY upgrade do obecnie wspieranej przez TACX, wersji TTS4. Załączyłem do skargi/żądania poprzednią korespondencję dot. naprawy 3.8... 3.10...3.12... 3.13. Żądanie moje oparłem na przepisach EU dot. oprogramowania, jego sprzedaży i obsługi gwarancyjnej oraz pogwarancyjnej. Najwyraźniej wzmiankowane przepisy są znane w TACX, gdyż już po kilkunastu minutach otrzymałem link do TTS4 oraz licencję bazującą na mojej obecnej licencji z TTS3.
Następnie pobrałem wersję TTS4 (1,9Gb), potwierdziłem, że mój trenażer jest ODŁĄCZONY od komputera i oto oczom moim ukazało się:
Obrazek nr1 już widzieliście ;-)
Pora na kolejne, by przybliżyć i opisać, choć raz, proces instalacji TTS4:

Tu nic ciekawego... zwykłe "łelkam"
tu umowa licencyjna

tutaj pola do wpisania kodu licencyjnego i danych o sobie wraz z PRAWDZIWYM email'em

opis procesu aktywacji dla "słabszych"

pole do wpisania klucza aktywacyjnego na który musimy po(sz)czekać
Tak więc zobaczę co warta wersja TTS4 i czy moje problemy związane z TTS3 pójdą w niepamięć. Co ciekawe, TTS4 można zainstalować obok TTS3. TACX napisał, że wersje 3 i 4 się "nie gryzą" i działają niezależnie.
P.S. Znając nasze krajowe podwórko, uprzedzam, że logi, które są wysyłane do TACX SUPPORT wyraźnie wskazują na problemy z działaniem wersji. Jeżeli ktoś mając w pełni sprawną wersję 3, wpadnie na pomysł wykorzystania ww. opisu problemu na nininejszym forum, by zorganizować sobie bezpłatnie TTS4, to nic z tego.
Potrzebę wymiany definiują błędy w oprogramowaniu a nie nasza chęć zaoszczędzenia kilkudziesięciu Euro (to zwykłe okradanie producenta, który musi utrzymać developerów, testerów, marketing i inne działy w firmie).
Wystąpienie do TACX o niezasadną wymianę wersji może skutkować sankcjami prawnymi.
Napisano 16 kwiecień 2013 - 09:43
P.S. Na TTS3.13 problem ten nie występuje. Przełączanie wykonuje się błyskawicznie.
Napisano 28 kwiecień 2013 - 09:43
Od której wersji program żąda licencji na korzystanie z Google Earth? Obecnie mam 3.7.0 i nie wiem do której aktualizować.
Po zrobieniu backup na jednym i restore na drugim komputerze widzę tylko kilka moich zapisanych treningów.
Cała reszta, mimo że istnieje fizycznie w katalogu TTS3/Trainings/Catalyst/Runs,
jest niewidoczna w programie.