Dzisiaj zaliczyłem kolejny rekonesans - tym razem okolice Międzybrodzia Bialskiego i Porąbki.
Ślad można obejrzeć tutaj:
http://www.gpsies.co...zzuvtyfpfivxnutNamordowałem się ale efekty nadal mizerne - sensownej alternatywy na rundę honorową nadal brak. Sprawdziłem też drogę do zapory w Porąbce do centrum Porąbki i skrętu na Wielką Puszczę i Targanice. Sama droga przez zaporę jest spoko - nowa nawierzchnia i zdecydowanie mniejszy ruch niż na głównej drodze na Kęty (droga nr 948). Jednak w centrum Porąbki mamy problem ze skrętem i co ciekawe - skrętem w prawo na drogę w kierunku Targanic. Oto mapka:

Wariant 1 i 2 odpadają ze względu na brak utwardzonej nawierzchni.
3 i 4 - jest zakaz skrętu
3 - nawet bez zakazu skręt jest bardzo niebezpieczny bo jest to zakręt prawie o 180st i od razu ostro pod górę - naprawdę łatwo o glebę - wiem bo mimo zakazu :oops: tak pojechałem
4 - pomijając zakaz - jest to wąska droga osiedlowa z kilkoma "hopkami" spowalniającymi.
Jest jeszcze wariant 5 - ale głowy nie daję bo tamtędy nie jechałem i to tylko z mapy wynika.
Gdyby mimo wszystko przeszło 4 lub 5 to potem o skręt w lewo z powrotem na drogę na Targanice już bym się nie obawiał bo widoczność jest dobra a ruch jest już tam naprawdę znikomy.