https://www.bergfreu...kickr-headwind/
Może ktoś się akurat zbroi na zimę.
Niespełna 850 zł.
Napisano 20 wrzesień 2021 - 18:25
Napisano 28 listopad 2021 - 11:23
Heloł
Organizuję sobie nowy pokój "gym&fitness" w innym pomieszczeniu i tak mi wychodzi, że chłodzenie powinno być umieszczone na ścianie. Znacie może jakieś ładne wentylatorki, które można estetycznie zawiesić? Priorytety:
1. Estetyka.
2. Wydajność. Dotychczas wystarczał mi stojący, pokojowy max. na 2 biegu.
Widziałem gdzieś takie zestawy na rampie, ale nie mogę tego odnaleźć.
Dzięki.
Napisano 28 listopad 2021 - 12:22
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 29 listopad 2021 - 19:50
alterego, dnia 10 Kwie 2021 - 17:40, napisał:
Na którym biegu byś tego używał gdyby był jeden wentylator?
Chciałem sobie policzyć jaka jest optymalna wydajność do takiego zastosowania, ale mam wrażenie że wszyscy producenci lecą w kulki.
Wahoo ma silnik 80W a ludzie podają prędkość powietrza 48km/h co jest przy takim przekroju raczej niemożliwe. Z kolei silniki o mocy ~120W w tych dywanowych mają w parametrach taki rozstrzał że zgłupiałem totalnie.
Wartości m3/h to chyba z sufitu wszyscy mają.
W teorii Vacmaster ma 245 l/s = 882 m3/h
Strzelając że wylot ma jakieś 24 *8
To wychodzi 12.76 m/s to 45.936 km/h
Napisano 29 listopad 2021 - 20:58
Napisano 02 grudzień 2021 - 21:16
A ja dzisiaj zrobiłem pierwszy trening na nowym wiatraku:
https://www.mediaexp...ilot-sterowania
Jak dla mnie rewelacja - 80W mocy, metalowe śmigła, pilot. Prawie cały trening interwałowy śmignięty na najmniejszej mocy silnika
Polecam. A już chciałem Headwinda kupować...
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 03 grudzień 2021 - 13:59
kal800, dnia 02 Gru 2021 - 20:16, napisał:
A ja dzisiaj zrobiłem pierwszy trening na nowym wiatraku:
https://www.mediaexp...ilot-sterowania
Jak dla mnie rewelacja - 80W mocy, metalowe śmigła, pilot. Prawie cały trening interwałowy śmignięty na najmniejszej mocy silnika
Polecam. A już chciałem Headwinda kupować...
Jakbyś kupił, to w życiu byś tego tam wyżej z nieustającego czarnego piątku/nieustającej wysprzedaży/nieustającego wietrzenia magazynów/nieustającej promocyji świątecznej nie polecał. Wierz mi, mam dwa tego typu, cyrkulator i dopiero Headwind mnie zadowolił.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 03 grudzień 2021 - 15:26
Prozor, dnia 03 Gru 2021 - 12:59, napisał:
Jakbyś kupił, to w życiu byś tego tam wyżej z nieustającego czarnego piątku/nieustającej wysprzedaży/nieustającego wietrzenia magazynów/nieustającej promocyji świątecznej nie polecał. Wierz mi, mam dwa tego typu, cyrkulator i dopiero Headwind mnie zadowolił.
lubię gadżety, sporo kasy wydaję na rowery, bajery , inne pierdoły, ale k...a wentylatora z tysiaka to nie kupię w życiu ; mam taki z lidla chyba z pilotem za 120 zł , w zupełności wystarcza, zresztą w tym sezonie jakoś po kilku latach ze Zwiftem jakoś mi obrzydło to chomikowanie; a już " zawody" na tej platformie to wg mnie śmiech na sali; tam większość oszukuje, albo wagą , albo trenażerami , które pokazują waty z księżyca, zresztą wystarczy popatrzeć na komy robione na stravie, AdZ w 20 min
....
Napisano 05 grudzień 2021 - 15:29
KMQ, dnia 03 Gru 2021 - 15:37, napisał:
Mialem headwinda, naprawde dzialalo super, ale teraz mam Neobike z 2 wentylatorami malymi i to dziala jeszcze lepiej, wrecz rewelacyjnie, wiec mozna zrobic prosty uchwyt na 2 wentylatory Spal i to bedzie dzialac za niewielka kase
Ja też właśnie buduję coś na stopce blisko kierownicy, co zajmie mało miejsca, bo wszystko co leży na ziemi jest za daleko i kłopot z tym.
Co ciekawe od zeszłego roku udało mi się opracować projekt i zebrać części do wentylatora na BLE którego cena jako całość w zależności od mocy i bez obudowy będzie od 210(150W) do 260zł (200W)
Do tego płynna regulacja, a nie stopniowa jak to miałem na sonoffie.
Też stwierdziłem że podobnie jak u ciebie to najlepsze rozwiązanie.
Napisano 05 grudzień 2021 - 16:05
KMQ, dnia 05 Gru 2021 - 14:59, napisał:
Gratulacje Shomo, zawsze wlasna robota cieszy najbardziej, a jak dziala bardzo dobrze to tym bardziej