Polskie podjazdy szosowe - lista "top 10"
Napisano 05 luty 2011 - 13:05
W temacie:
Karpaty Beskid Żywiecki 660 Przełęcz Przysłop szosą z Zawoji
Karpaty Beskid Żywiecki 660 Przełęcz Przysłop szosą ze Stryszawy
Powinno być
Karpaty Beskid Żywiecki 780 Hotel „Beskidzki Raj” przez przełęcz Przysłop szosą z Zawoji
Karpaty Beskid Żywiecki 780 Hotel „Beskidzki Raj” przez przełęcz Przysłop szosą ze Stryszawy
Brakuje:
Karpaty Beskid Żywiecki 574 Semikówka - Nowy Świat szosą z Makowa Podhalańskiego przez Grzechynię – Carchlę
I jeszcze kilku ale je już wrzucałem. Niedługo uraczę profilami
Napisano 06 luty 2011 - 10:41
Cytat
Właśnie, jestem bardzo ciekawy, jak kolarzom mieszkającym i trenującym w górskich okolicach jeździ się po płaskich trasach np. Mazowsza.Ja mam taki problem, że najdłuższy płaski odcinek ma 12km (średnio 1,5% nachylenia) Więc cisnąć po płaskim nie potrafie.
Napisano 06 luty 2011 - 14:54
Cytat
Cytat
Właśnie, jestem bardzo ciekawy, jak kolarzom mieszkającym i trenującym w górskich okolicach jeździ się po płaskich trasach np. Mazowsza.Ja mam taki problem, że najdłuższy płaski odcinek ma 12km (średnio 1,5% nachylenia) Więc cisnąć po płaskim nie potrafie.
Jeżeli chodzi o mnie to nie ma dla mnie różnicy. Jadę do domu pod Łódź i płasko jak po stole. No średnie oczywiście większe

Jest jednak jeden mały problem: smutno i szaro tak jakoś. Trasy od Ozorkowa w stronę Konina są jakby to powiedzieć bez duszy. W stronę Strykowa znowu drogi są remontowane...Jednak jak jestem w rodzinnych stronach to można powiedzieć odpoczywam psychicznie od podjazdów.
Napisano 14 luty 2011 - 16:27
Cytat
Ponieważ jest tego sporo, podzieliłem na grupy górskie:
grupa górska wysokość Nazwa podjazdu
początek listy
Karpaty Beskid Makowski 861 Koskowa Góra szosą z Tokarni przez Skomielną Czarną
Karpaty Beskid Makowski 636 Przełęcz między Łętownią a Osielcem szosą z Osielca
Karpaty Beskid Makowski 636 Przełęcz między Łętownią a Osielcem szosą z Tokarni
[...]
Witam,
Panie Michale mam dwa krótkie pytania
- czy zamierzasz w przyszłości dodać do listy podjazdy z takich obszarów jak Jura, Góry Świętokrzyskie, Pogórze Strzyżowskie, Pogórze Ciężkowickie itp. czy jest to już zamknięta lista?
- czy masz w planach nadanie podjazdom numerów porządkowych, tak jak BIG-Challenge?
Napisano 15 luty 2011 - 21:05

Najgorszy podjazd w terenie Petrovka już przerobiłem nie raz i faktycznie ze świecą szukać takiej męki w polskich górach.

Szosą Przełęczy Karkonoskiej jeszcze do szczytu nie atakowałem ale mam zamiar w tym sezonie.
Pozdrawiam
Napisano 22 luty 2011 - 03:44
Cytat
No raczej trudniejsze podjazdy to już podejścia - chociaż jak ktoś podjechał w całości Halę Miziową z Korbielowa to może uznać Petrovkę za łatwiejszy podjazd ...Gratulacje bardzo fajnej strony. Spotkałem ją już kiedyś w sieci więc jakby nie patrzeć kolarski KLASYK wśród WWW
Najgorszy podjazd w terenie Petrovka już przerobiłem nie raz i faktycznie ze świecą szukać takiej męki w polskich górach.
Co do szosowych podjazdów, to może się coś jeszcze w kraju zmienić, tempo asfaltowania Beskidu Wyspowego mnie wręcz przeraża, niedługo nie zostanie nic pod górala :mrgreen:
Napisano 26 luty 2011 - 17:20
Cytat
Cytat
jaki mniej więcej wymiar czasowy ma określenie "niedługo"?I jeszcze kilku ale je już wrzucałem. Niedługo uraczę profilami
jak skończą się te mrozy, bo 20% niezabardzo da sie jechać po śniegu i przyjdzie mi oprogramowanie. Myślę, że jeszcze w marcu
Napisano 07 kwiecień 2011 - 19:34
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

Napisano 07 kwiecień 2011 - 21:45
Cytat
podjazd na spaloną
podjazd na kubalonke
podjazd na salmopol
wszystko 39x23był ogień
Nie przesadzaj, kubalonkę i salmopol można spokojnie wjechać na 39-21 nie zamulając ;-) . Magurkę jechałem 2 razy na 39x25 i było ciężko, nie lubię takich podjazdów, moja ulubiona Puchaczówka to jest to ;-) .
Napisano 10 kwiecień 2011 - 22:48
Cytat
Kubalonkę można wjechać także opłotkami przez Olecki (wąski asfalt) i tam już przydałoby się coś miększego z tyłu niż 21 z.Nie przesadzaj, kubalonkę i salmopol można spokojnie wjechać na 39-21 nie zamulając ;-) . Magurkę jechałem 2 razy na 39x25 i było ciężko, nie lubię takich podjazdów, moja ulubiona Puchaczówka to jest to ;-) .
Napisano 11 kwiecień 2011 - 05:48
Cytat
Nie przesadzaj, kubalonkę i salmopol można spokojnie wjechać na 39-21 nie zamulając ;-) . Magurkę jechałem 2 razy na 39x25 i było ciężko, nie lubię takich podjazdów, moja ulubiona Puchaczówka to jest to ;-) .
Wczoraj jechałem na Kubalonkę i wyjechałem na 39x21 i nie bylo ciężko, podjazd koło Zameczku jest bardziej wymagający i ostatnio jechałem tam na 39x25, przez Olecki jechałem w zeszłym roku i wyjechałem na 39x25. Na Salmopol od strony Szczyrku ostatnio wyjechałem na 39x23, w zeszłym roku jechałem na 39x21 i spokojnie da się wyjechać. Magurka jest trochę bardziej wymagająca i jechałem tam na 39x27 i jakoś wyjechałem.
Napisano 13 kwiecień 2011 - 22:39
Cytat
Wczoraj jechałem na Kubalonkę i wyjechałem na 39x21 i nie bylo ciężko, podjazd koło Zameczku jest bardziej wymagający i ostatnio jechałem tam na 39x25, przez Olecki jechałem w zeszłym roku i wyjechałem na 39x25.
No właśnie, na Olecki jednak trzeba było coś mniej twardego w kasecie niż sztywne 21 ...
Przy okazji parę punktów z bazy co kiedyś doczeka się uaktualnienia:
Przełęcz Kubalonka szosą z Istebnej przez Olecki - 252 pkt.
Przełęcz Szarcula szosą z Wisły - 215 pkt. (podjazd koło Zameczku)
Przełęcz Kubalonka szosą z Wisły od rozstaju na Przeł. Salmopolską - 168 pkt.
Przełęcz Kubalonka szosą z Istebnej - 133 pkt.
Jak na bardzo niewielki podjazd jakim jest Kubalonka, wynik powyżej 200 pkt. oznacza naprawdę solidny wycisk, oczywiście przez bardzo krótki czas, bo sam podjazd jest krótki.
Dodaj odpowiedź