Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tour De Pologne Amatorów 2011

376 odpowiedzi w tym temacie

#201 handbikerka

handbikerka
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 lipiec 2011 - 20:29

kurcze pojechałabym tam, ale szkoda mi formy, bo to byłby taki sam hardcore jaki miałam w jeleniej, ehhh szkoda, że te dystane takie wielkie, no i daleko też mam...może w przyszłym roku będzie lepiej :) :-D

#202 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:04

UWAGA !!

W związku z dużą ilością zgłoszeń do Tour de Pologne Amatorów 2011 dla zwiększenia bezpieczeństwa i stworzenia równych szans dla wszystkich startujących Sędzia Główny wprowadza następujące zmiany w Regulaminie:
§ 16
1) Klasyfikacja open – zwycięzcą Tour de Polotne Amatorów 2011 zostanie zawodnik/zawodniczka który pokona trasę wyścigu w najkrótszym czasie (każdemu zawodnikowi zostanie zmierzony czas startu i przyjazdu na metę, a wynik będzie różnicą tych czasów)
2) bez zmian

§18
Zawodnicy ustawiają się w dowolnych sektorach wg swego uznania. Pierwszy sektor zarezerwowany jest dla VIP-ów. Start sektorów następuje co 1 - 2 minuty wg decyzji sędziów. Zawodnik przekraczając linię startu sam uruchamia dla siebie czas, który zostanie zatrzymany po minięciu przez niego linii mety i zapisany jako jego wynik.

to sie nazywa megapozytywna wiadomość!

#203 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:10

No to Panowie montujemy mocną grupę i lecimy razem :) Ale i tak trzeba ustawić się jak najbardziej z przodu, żeby szybko minąć wszystkich maruderów...
pzdr

#204 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:12

Czyli drugi sektor atakujemy !

#205 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:12

^ ja obstawiam tyły i osłaniam od wiatru w plecy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#206 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:15

A tak na marginesie ciekawy jestem jak dadza sobie rade chlopaki z "Czasu honoru"trasa troche pagorkowata a zeby przejechac ta trase w przyzwoitym tempie to trzeba troszke jezdzic na rowerku.ale i tak trzyma za wszytkich kciuki

#207 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:19

trasa pagórkowata? nie ma to jak przesadny optymizm :)
Pamiętam rok temu Tigera, który w tym roku też będzie - rok temu po trasie fitness, która była plaska jak cycki gimnazjalistki, wyglądał na dość zmęczonego ;)

W jaką średnią celujecie?

#208 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:24

Deadi lepiej nie pytaj ;)

#209 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:27

W jaką średnią celujecie?

Jeżeli o mnie chodzi to bez napinki, przejechać jak najmniejszym kosztem.
BTW: same dobre wiadomości z tymi sektorami itd (chociaż to akurat mi zwisa)...ale jest jeszcze zła: na Rucińskim drogowcy rozgrzebali drogę i w skutek pewnych "drobnych trudności" nie skończą remontu do TDP. Droga będzie zamknięta do 15 sierpnia. To by było na tyle....

#210 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 30 lipiec 2011 - 20:32

Ja się pochwalę, że celuję w czas 2h czyli średnia 28km/h - myśle, że jestem w stanie to osiągnąć ;-)

#211 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 30 lipiec 2011 - 21:20

na Rucińskim drogowcy rozgrzebali drogę i w skutek pewnych "drobnych trudności" nie skończą remontu do TDP. Droga będzie zamknięta do 15 sierpnia. To by było na tyle....

ja bym tam proponowal puscic wyscig w dol przez lesnice i przez bialke do bukowiny, ale to tez nierealne. my jedziemy na objazd we wtorek chyba wiec zobaczymy co i jak ;)

co do sredniej to w zeszlym roku na goralu mialem ponad 30 (edit: 29,5) , mysle ze 32 jest w moim zasiegu, choc wiadomo ze roznie moze byc ;) dzis na krotkiej trasie 75km tatry tour mialem srednia ponad 36 :roll:

#212 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 30 lipiec 2011 - 21:22

czyli bys wygrał prawie :)

#213 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 30 lipiec 2011 - 21:28

tatry tour dojechalem dzis w 1-wszej ok 15 osobowej grupie i o miejscach rozstrzygnal finisz. na tdpa napewno sie tak nie stanie, ale gdzies tam majaczy mi pudlo w kategorii :mrgreen: zreszta wole gory wlasnie takie jak na tdpa czyli podjazdy raczej dluzsze niz krotsze, to moj teren (w mtb w kluszkowcach na supermaratonie wybronilem go, w sumie to byl moj najlepszy start w sezonie ;)), jak nie zlapie jakiegos defektu i nie dojade w okolicach 10-15 open to i tak bede ropatrywal start w kategorii porazki :-P

czyli chcialbym prawie wygrac :D

#214 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 30 lipiec 2011 - 21:32

a kto by nie chciał wygrac :)

#215 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 31 lipiec 2011 - 10:04

LoveBeer z tym asfaltem na Rucińskiem to był kit. Myślałem, że Deadi w końcu zrezygnuje ze startu, chciałbym wygrać, a jak On przyjedzie to będę drugi ;-) ;-) ;-)

Odnośnie TDP: (mam nadzieję, że się władza nie doczepi), ogłoszenie: jestem w stanie załatwić 3-os pokój z łazienką i TV na okres TDP. To wiadomość zarówno dla tych co chcą startować w piątek, jak i dla tych co chcą przyjechać kibicować elicie. Rowery jest gdzie trzymać. Szczegóły: 784 413 290.

#216 mccrash

mccrash
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądMyślenice

Napisano 31 lipiec 2011 - 10:51

Langteam zmienił w końcu regulamin. Poszczególne sektory będą wypuszczane z odstępach kilkuminutowych a czas będzie liczony dla każdego indywidualnie.

A jak tam wieści nt asfaltu?

#217 irekjj

irekjj
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądTarnów

Napisano 31 lipiec 2011 - 10:53

.ps: tony rominger ma wsyatrtowac. trzeba bedzie 'pomscic' zenona ktoremu ten patafian popsul kiedys szyki :mrgreen:

Jak Rominger od czasu zakończenia kariery nie zawiesił całkiem jeżdżenia i nie będzie chciał jechać rekreacyjnie to myślę że będzie baaaardzo ciężko go objechać.

#218 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 31 lipiec 2011 - 10:55

LoveBeer z tym asfaltem na Rucińskiem to był kit. Myślałem, że Deadi w końcu zrezygnuje ze startu, chciałbym wygrać, a jak On przyjedzie to będę drugi ;-) ;-) ;-)

Odnośnie TDP: (mam nadzieję, że się władza nie doczepi), ogłoszenie: jestem w stanie załatwić 3-os pokój z łazienką i TV na okres TDP. To wiadomość zarówno dla tych co chcą startować w piątek, jak i dla tych co chcą przyjechać kibicować elicie. Rowery jest gdzie trzymać. Szczegóły: 784 413 290.

Prawdziwego gladiatora nic nie jest w stanie przestraszyć :-)

Kurde, mogłeś wcześniej gadać, że masz wolną chatę, no ale jakby co to za rok rezerwuję ;)

#219 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 31 lipiec 2011 - 16:44

Droga na Ruciński Wierch jest połatana, widziałem na własne oczy. Nadal jest to najgorszy odcinek jeżeli chodzi o asfalt ale najgorsze "wyrwy" porobili.

#220 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 31 lipiec 2011 - 17:46

obskoczyłem sobie dzis sam petelkę TDP 2 razy z czego 1 raz pogubiłem trasę trochę ,zreszta nawet z mapą ciężko tam płynnie pierwszy raz pojechać,10-11 st C i kapusniak niemal non stop , w/g mnie najcięższy Ząb i Czerwienne od połowy+Sierockie na dokładke zaraz po nim, Gliczarów przereklamowany,jedynie te 2 stopnie,ale pewnie po 50 km wyścigu bedzie już to czuć,udało mi sie za drugim razem podjechać te stopnie 39X21,przełączyłem w głowie coś i poszło,chociaz chwilowo snaekiem.Nie jestem pewien czy dobrze końcówke jechałem do Bukowiny,siara z ta mapą....

Dodaj odpowiedź