Skocz do zawartości

trasy treningowe- Świętokrzyskie

250 odpowiedzi w tym temacie

#41 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2009 - 12:36

Cytat

Z ciekawosci pytam moze ktos bedzie wiedzial, jakie ma nachylenie podjazd z Nowej Huty/Bartoszowiny w kierunku Nowej Slupi taki dosc krotki w miare stromy odcinek po ktorym jest zjazd i kolejny podjazd, i ile procent srednio i w najstromszym miejscu ma podjazd z bodzentyna na sw Katarzyne. W miniony weekend sobie objechalem lysogory i tak sie zastanawiam ile procent mogly miec te podjazdy.

wejdz na stronę www.mapmyrun.com i tam bez problemu mozesz sobie to zaznaczyć ten podjzad i dostanieszwszekjie dane

Tompoz

#42 decadent

decadent
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKielce

Napisano 28 maj 2009 - 07:40

Moja ulubiona traska na totalne zarąbanie się i poczucie jak na giro w dolomitach (może trochę przesadziłem), to:
Staszów - Raków - Łagów - Sędek - Czyżów - Raków - Staszów

Ostatnio zrobili asfalt z Sędka na Czyżów i do trasy Staszów Kielce więc cały czas asfaltem.
Widoki przednie zwłaszcza na odcinku Łagów - Sędek - Czyżów- Raków. Mnóstwo górek większych i mniejszych, zwłaszcza wyjazd z Łagowa na Sędek daje w kość.

#43 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 28 maj 2009 - 16:46

czy droga z sedek do widelek (ta przez las) jest przejezdna dla kolarzowki w miare mocnym tempem?

#44 decadent

decadent
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKielce

Napisano 29 maj 2009 - 07:27

Niestety nie jest przejezdna żadnym tempem... nawet samochodem nie bardzo, chyba że terenowym. Tylko mtb, a jest to droga powiatowa. Do Orłowin jak cię mogę, ale dalej mocno zdemolowane kocie łby. 2 lata temu zrobili asfalt na Czyżów - zjazd na łeb na szyję, potem pod górę krótko lecz ostro, i znów w dół, p[otem znów do góry i na koniec zjazd do Woli Wąkopnej.

#45 student

student
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Skądwawa

Napisano 03 czerwiec 2009 - 12:27

Panowie, czy w najbliższą sobote jakas grupa zbiera sie zeby poszalec na szosach po swietokrzyskich?
Pozdrower,
Student

#46 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 30 czerwiec 2009 - 14:40

W piatek wracam na wakacje do domu i jestem ciekawy jak sytuacja się ma z szosowcami w Ostrowcu. Będzie z kim pośmigać w wakacje, czy znowu większość samotnych wyjazdów?

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#47 decadent

decadent
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKielce

Napisano 03 lipiec 2009 - 07:33

Ja chyba jestem skazany na jazdę w samotności...

Zresztą wakacyjna pogoda jest... wkurzająca na maxa. Przychodzę z roboty, słoneczko świeci, smaruję łańcuch, zakładam koszulkę kolarską, a tu nagle słyszę grzmot. I tak za każdym razem. Ostatnio zmokłem na Sandomierskiej w Kielcach, przednie koło wpadło mi do dziury zalanej wodą, wyp... się i dobrze, że mnie nic nie przejechało.

#48 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 lipiec 2009 - 20:11

Czy ktoś zna podjazd, który znajduje się pomiędzy Oblęgorem (np. jadąc z Oblęgorka w kierunku Niedźwiedzia i Rudy Strawczyńskiej w połowie Oblęgora skręcamy w prawo), a wsią Malmurzyn. Podjazd jest równie fajny (sztywny) w obie strony, ale na zjeździe jadąc od Malmurzyna do Oblęgora lepiej uważać (szczególnie, gdy ktoś jedzie pierwszy raz), bo po nabraniu prędkości w połowie stoku trzeba mocno hamować, żeby nie wyjechać w orne pole i zmieścić się w zakrętach. Interesują mnie też dane tej górki, ile ma przewyższenia ile procent. Często jeżdżę tę górkę w obie strony i chciałbym znać takie dane.

#49 decadent

decadent
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKielce

Napisano 09 sierpień 2009 - 13:27

Znam chyba ten podjazd/zjazd, ale nigdy nie analizowałem.

Szukam towarzyszy do jazdy - z Kielc. Objeździłem już chyba pół województwa i nudzą mi się samotne jazdy.

Podaję mail: bardeca@gmail.com

#50 decadent

decadent
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKielce

Napisano 13 sierpień 2009 - 07:17

W Krajnie zrobili asfalt - zjazd na łeb na szyję na północną stronę do Krajna Zagórze - nie wiem kiedy zrobili tę drogę. Zjechałem 77 km/h i potem ledwie wjechałem z powrotem - komputerek trekmana pokazał na krótkim odcinku nawet 15 % nachylenia, na całym stoku pow. 10 %. Jednym słowem niezła górka, najbardziej stroma jaką znam w województwie (choć krótka).

#51 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2010 - 10:59

Nom w Kielcach jeszcze jest świetna trasa na raków chodź górki górki no i górki ;-)

#52 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 14 marzec 2010 - 14:34

Intel Na Raków to z każdej strony jest chyba pod górkę :-) Z Ostrowca przez Nową Słupię i Łagów też górzyście.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#53 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 18 marzec 2010 - 20:31

Aż wstyd mi pytać bo jestem z Kielc ale spytam nie wiecie może gdzie mogę znaleźć ilu procentowe są podjazdy w mojej okolicy najbardziej by mi chodziło o te co będą startować w mistrzostwach Polski kurde nie mam takiego licznika :-( żeby mi pokazywał nachylenia stoków

#54 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 18 marzec 2010 - 20:38

Polecam: MapMyFitness

Kolejno
1. MapNewRoute
2. Znajdujesz okolicę
3. Koniecznie zaznacz po prawo FollowRoads
5. Zaznaczasz po prawo ShowElevation
4. Zaznaczasz kolejno trasę

TIP:
Im krótsza trasa tym bardziej szczegółowy jest profil trasy.

#55 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 18 marzec 2010 - 20:50

albo mozesz przyjac ze 7% ;-)

#56 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 18 marzec 2010 - 21:38

Dzięki koledzy ;-)

#57 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 31 marzec 2010 - 18:57

Może ktoś z Ostrowca lub okolic ma ochotę na wielkanocne kręcenie? Kontakt przez PW

#58 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2010 - 18:24

Bede w okolicy. Wyslalem ci info na priv.

#59 pawlos426

pawlos426
  • Użytkownik
  • 101 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 10 kwiecień 2010 - 08:39

jest ktoś z południa świętokrzyskiego?

#60 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 10 kwiecień 2010 - 09:46

a dokładnie z której części południa