Skocz do zawartości

trasy treningowe- Świętokrzyskie

250 odpowiedzi w tym temacie

#61 pawlos426

pawlos426
  • Użytkownik
  • 101 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 10 kwiecień 2010 - 09:49

Ten ogonek czyli Busko Pińczów Kazimierza Wielka

#62 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 12 kwiecień 2010 - 17:28

Słuchaj my nieraz jedziemy jak Chmielnik to możesz się odczepić ;)

#63 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 12 kwiecień 2010 - 19:25

Ile procent mają podjazdy w okolicach Miedzianej Góry?
Czy od Mniowa do Kielc jest cały czas pas boczny :?:

#64 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 kwiecień 2010 - 20:44

adam95,
Podjazd pod Raszówkę (jadąc od Kielc) ma 6-7%, miejscami 10-11% - tego uczciwego podjazdu jest ok. 1,2 km.

Na tym odcinku (Mniów-Kielce) już jest oddzielone pobocze, przynajmniej pod Raszówkę do Mniowa - bliżej Kielc chyba też, ale ruch na trasie jest bardzo duży.

Może intel action, powie coś więcej bo ma bliżej :lol: Niby człowiek jeździł tamtędy tyle razy, a dokładnie i szczegółowo nie pamiętam.

#65 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 12 kwiecień 2010 - 20:55

No tak też myślałem.Szukam na lato trask pod kolarzówke i crossa.
Ja mieszkałem w tamtych okolicach (czyt40km z Kielc,a 13od ciebie).
Napewno będzie Święta Katarzyna crossem ;-)

#66 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 kwiecień 2010 - 21:22

Nie wiem skąd wyruszasz, ale bardzo ładne tereny są w okolicach Oblęgorka, cały powiat Strawczyn - mają niezłe asfalty i ruch niewielki. A i fajne podjazdy też się znajdą.

#67 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 12 kwiecień 2010 - 21:38

Ja wyruszałbym ze Stąporkowa,ale to w wakacje.Trasy do 100km.
Szukam tez miejsc gdzie byłoby można fajnych fotek nastrzelać.
Coś zaproponujecie?

#68 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 kwiecień 2010 - 22:20

No to masz kilka fajnych tras.

Jeszcze w tym roku, po zimie rowerem nie objeździłem wszystkich i nie wiem, w jakim stanie są drogi, ale jutro coś ci napiszę. Jak przetestuję, to i mapki zamieszczę.

A co fotografujesz, widoczki ?
Widoków ci u nas dostatek. Najbliżej masz rezerwat Dolina Krasnej: http://www.google.pl...ved=0CBYQ9QEwAw - coś jak Dolina Biebrzy, tylko mniejsze. Wycieczki szkolne tam wożą - naprawdę ciekawe miejsce.

W pobliżu jest jeszcze Piekiełko Niekłańskie - skałki (za Niekłaniem - jakieś 10km od Stąporkowa) i Rezerwat Świnia Góra - stare gęste lasy jodłowo-świerkowe (na trasie Odrowąż-Samsonów).

#69 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 17:05

Skałki bardzo dobrze znam w Dolinie Krasnej też kiedyś byłem.
Chciałbym pozwiedzać a jednocześnie zrobić sobie fajną traske i trening :mrgreen:
A fotografuje głównie widoki,chmury ale ogólnie wszytsko narazie cykam;

#70 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 17:20

adam95 dla ciebie to by była dobra traska od św Katarzyny do św Krzyża ale szlakiem dla pieszych niestety jest tam zakaz dla rowerów ale dał byś radę ;)

#71 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 17:47

Możliwe nie znam pieszych.Napewno chciałbym zaliczyć Nową Słupię,Świętą Katarzyne,Chęciny i szlaki turystyczne w okolicach.
Ciekawe czy dałbym rade aż do Chęcin (myśli).

#72 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 19:34

Nom jak byś mieszkał w CK to u nas w parku o 10 też jeździ grupka na rowerach krosowych oni często jeżdżą podziwiać ładne widoczki ;)

#73 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 19:57

intel action, w wakacje tam powinieniem być z rowerem.
Przypomnieć sobie stare miejsca,choć po Kielcach rowerem nie jeździłem nigdy.
Jest ktoś z Kielc lub okolic kto lubi jazde asfaltami głównie w miare spokojną(czyt.średnia 23km/h) :?:
Da się jakoś objechać 74 już w okolicach Kielc zboczyć na mniej ruchliwą droge i dojechać w okolice Mniowa albo Końskich?
Kojarze tylko ta przez Zagnańsk.

#74 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 13 kwiecień 2010 - 20:44

adam95, w twoim wieku sformułowanie "stare miejsca" trochę śmiesznie zabrzmiało :lol:

Chcesz dojechać do Kielc bocznymi drogami ?

Stąporków - ruszasz na Skarżysko - w Odrowążu skręcasz na Samsonów - przejeżdżasz po drodze obok Rezerwatu Świnia Góra - w Samsonowie skręcasz w lewo, na Zagnańsk - przejeżdżasz koło dębu Bartek - w Zagnańsku skręcasz za CPN-em w prawo, na Kielce - fajna droga przez lasy, ale ruch może byc większy na tym odcinku, mijasz więzienie (areszt) na Piaskach - i jesteś w Kielcach.

Chcesz objechać fajną trasę i żeby było przez Mniów?

Ruszasz jak poprzednio, do Samsonowa, ale w Samsonowie skręcasz w prawo - jedziesz przez Umer i wyjeżdżasz na 74 koło stacji Bliska - skręcasz w prawo na Łódź i Końskie - po drodze masz kilka podjazdów, na zakończenie podjazd pod Raszówkę - zjazd do Mniowa - w Mniowie skręcasz na Stąporków, Krasną - i droga doprowadzi cię do Stąporkowa. Możesz też pojechać w Mniowie prosto - wtedy dojedziesz do Końskich.

#75 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 21:20

adam95 jaką masz Labicilette ;)

#76 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 21:41

robo, znam te trase.Chodziło mi bardzo o trase mniej więcej wzdłużka drogi Kielce-Mniów z podobnymi podjazdami.Teraz zauważyłem,że jest czarny szlak z Miedzierzy do Micigózd Kolonia okolice Piekoszowa.Czy w Kielcach ul.Piekoszowska oznaczona drogo 786 jest bardzo ruchliwa,niebezpieczna?
intel action, nie rozumiem twojego pytania mozesz je jaśnie sformułować?

#77 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 21:46

chodziło jaki masz rower?
piekoszowska jest ruchliwa ale nie tak bardzo a w niedziele to praktycznie do godziny 12 to pojedyncze samochody jeżdżą

#78 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 13 kwiecień 2010 - 21:52

Jednego "górala" Magnum Elite (opony 1,75 i 1,9)i szose starszą ale świetną,ale szkoda że jeszcze bez klamkomanetek no ale cóż za 180zł nie można mieć wszytskiego. ;-)
Chyba troche za bardzo odbiegamy od tematu zaraz kary mogą sie posypac.Moze pogadamy przez gg.Gdyby coś to mój numer1474701.

#79 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 14 kwiecień 2010 - 21:22

adam95, na jakiej stronie patrzysz te trasy ? Jak wejdę na tą, co ty będzie mi łatwiej doradzać.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#80 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 14 kwiecień 2010 - 21:53

Wchodze na zumi.pl
Tam jak dosyć mocno przybliżysz to masz kreski przerywane.To są chyba szlaki turystyczne.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy