Prestiżu na dzielni co prawda nie ma, ale w kwestii praw klienta biją system

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:51
Mymlok, dnia 11 Wrze 2019 - 13:38, napisał:
...e tam, kto tam będzie od razu kiere zmieniał, pare sezonów pojeździć i sprzedać
Ktoś komu nie pasuje jej szerokość lub geometria lub długość mostka. Z tego co mi wiadomo Canyon nie daje wyboru tych parametrów podczas zakupu roweru.
1415chris, dnia 11 Wrze 2019 - 14:46, napisał:
... Do tego rama 62 wazaca 1057g i widel 345g, czyli dzisiejsza waga wiekszej ramy pod tarcze ...
Rama pod tarcze wcale nie musi być dużo cięższa od standardowej.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 11 wrzesień 2019 - 18:49
grzesiek32, dnia 11 Wrze 2019 - 14:52, napisał:
W tej cenie decathlon ma też ciekawą opcje , full carbon, dura ace, poniżej 7kg tylko koła pod zwykle hamulce
Prestiżu na dzielni co prawda nie ma, ale w kwestii praw klienta biją system
Nie wiem o co Ci chodzi ale jak chcę rower za 15 czy za 30 tys., to kupuję rower właśnie za tyle, nikomu nie ukradłem i to mnie ma się podobać i lans nie ma tutaj żadnego znaczenia. Mogę na nim jeździć 25 km/h albo tylko patrzeć w niedzielę w garażu jak się błyszczą tarcze (klocki niestety tego nie mają) i to też jest moja sprawa. Jak kogoś dupsko piecze, to też jest w sumie jego sprawa tylko po co oo tym pisać ?
Napisano 11 wrzesień 2019 - 19:03
Napisano 11 wrzesień 2019 - 19:42
Plus dla decathlonu że w standardzie montują markowe koła, kierownicę dedy i siodełko na carbonowych prętach a nie budżetową padlinę jak to mają w zwyczaju robić u sporej części konkurencji. Z drugiej strony zapłacić 16K za rower z supermarketu to trochę przegięcie.
Napisano 11 wrzesień 2019 - 20:20
Napisano 11 wrzesień 2019 - 20:39
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:04
1415chris, dnia 11 Wrze 2019 - 14:46, napisał:
Kiedys poskladalem na nowych komponentach Canyona Ultimate slx, ktory wazyl na "zwariowanych kolach" nieco powyzej 5.6kg.
Na normalnych, chyba caly czas ponizej 6kg. Zero zwariowanych czesci. Do tego rama 62 wazaca 1057g i widel 345g, czyli dzisiejsza waga wiekszej ramy pod tarcze. Do tego jestem przyekonany, ze zamknalem sie w tematowym budzenie.
A dzisiaj serwuje sie normalny rower o wadze prawie 8kg
póki nie zobaczę listy komponentów i realnych fotek z wagą to nie uwierzę obstawiam błędny pomiar wagi typu stawianie na miękkim podłożu
zrobiłem sobie listę tak na szybko komponentów i wagi, i lekko mi wyszło 6.6kg goły (zero zwariowanych części, czyli bez wynalazków typu ucięte rogi kierownicy, siodło zespawane ze sztycą itd), Ultegra/Dura ace, 1300g koła..
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:06
6 kg bez miernika mocy to raczej szału nie ma, szczególnie biorąc pod uwagę ilość kasy jaka została wpompowana w tego scotta.
Na dobry początek jeśli ktoś chce super lekki rower to red etap nie jest dobrym wyborem tak samo jak rama pod oś 24 mm
Factor O2 5.1 kg
cauchy, dnia 11 Wrze 2019 - 20:04, napisał:
póki nie zobaczę listy komponentów i realnych fotek z wagą to nie uwierzę ...
https://www.forumrow...x-by-1415chris/
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:26
To proszę 6450 g na budżecie bez ani jednej zwariowanej części, bez zdejmowania lakieru, zwykła kaseta Ultegra, przerzutki force, koła pod bezdętkę i nieprzycięta sterówka. Myślę że cały rower mnie kosztował mniej niż koła od wcześniej wklejonego scotta.
Napisano 12 wrzesień 2019 - 07:55
Czyli podsumowując, w wymienionej kwocie do rozważenia zostają:
Canyon (Ultimate i Endurance), Scott Foil, Rose, jest jakiś nowy Giant nawet ładny na stożkach.
Wynalazków decathlonowych nie traktuję poważnie, brak tarcz + brzydota (nawet jakby zamiast Van Rysel napisali Van Basten), to tak jak z multiplą - zawiezie tak samo na miejsce jak każdy samochód ale i tak nie wsiadam, nawet jako pasażer.
Napisano 12 wrzesień 2019 - 11:03
....dobra, miałem czekać na wyprze ale potem pomyślałem, że pozostają wtedy duże i małe rozmiary z reguły..
...po przewertowaniu internetów, mnóstwa opini itp poczyniłem zakup....
...także moją nową miłością został https://www.canyon.c...hmenfarbe=SR/WH
...może tam szału niema, ale za tą kase, taki sprzęt wychodzi bardzo korzystnie, raz się żyje
..dzięki za debatę
P.S: A stary Cube leci na trenażer