Skocz do zawartości

Zdjęcie

PĘTLA BESKIDZKA 09.07.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
632 odpowiedzi w tym temacie

#541 arkadiomorale

arkadiomorale
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądŚLĄSK

Napisano 11 lipiec 2011 - 21:39

Cytat

Cytat

Jędrol1 Tak to ja jechałem w stroju Italia / kelme, i straciłem bidon BMC na dziurze, Wielkie dzięki za pożyczenie bidonu między pierwszym a drugim bufetem, gdyby nie ty pewnie musiałbym pić wodę z kałuży :D

Gratuluje wyniku i mam nadzieję że kiedyś się odwdzięczę.

Daj spokój, nie ma o czym mówić. Wpadaj do Rajczy też będą fajne górki;)
pozdro i również gratulacje za wynik

No i tu mam właśnie spory dylemat bo nie wiem czy wybrać Tour de Pologne Amatorów czy Rajcze,. Bardzo chciałbym być na obu imprezach ale czy to ma sens :/ szkoda że są dzień po dniu.

Jedno jest pewne na pewno będe na Road Trophy :D

#542 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2011 - 21:49

no to na Trophy się widzimy bankowo bo też jadę;)
a co do TdP a Rajcza hmm ja mam na TdP 40km dojazdu a wybieram Rajcze, dla mnie TdP za tą kasę przy tym tłumie ludzi nie jest w ogóle atrakcyjne mając w zanadrzu Rajcze dzień później. jak mogę coś doradzić od siebie to wybieraj Rajczę ujedziesz się sto razy lepiej niż na TdP;)

#543 zbigi

zbigi
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądOstrów Wlkp

Napisano 12 lipiec 2011 - 07:14

arkadiomorale w piątek TDP następnie przeskok do Rajczy i w sobotę 115 km, będzie cięzko to pogodzić ale ja z xubixem tak właśnie mam zaplanowane i tak uczynimy .

#544 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 12 lipiec 2011 - 07:37

BTW ma ktoś może jeszcze jakieś foty? widziałem sporo fotografów na trasie

#545 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 12 lipiec 2011 - 09:42

Fotki w obróbce, będą niebawem na stronie.
Cierpliwości ...

#546 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 12 lipiec 2011 - 09:47

Dlaczego start wąskimi drogami przez Połom? Uzgodnienia z Policją.
Selekcja i rozgrupowanie na Zameczku wyszły idealnie, głównie dlatego.

Dzięki temu mamy zielone światło na kolejne imprezy ze startu wspólnego.

Panowie ze 160 km którzy nie ukończyli: dość narzekania, to żaden wstyd nie ukończyć, ale wstyd narzekać skoro był także dystans 100 km do wyboru.

Ci co mnie znają wiedzą że ja z trasami nie popuszczę. Łatwiejsze będą tylko przy niesprzyjających warunkach pogodowych i zdarzeń losowych, jak choćby Rajcza TOUR rok temu (skrócony dystans dla wszystkich po powodzi).

Zapraszam do Rajczy, będzie ciut łatwiej :-P

#547 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lipiec 2011 - 09:51

moze w przyszłości dało by się robić start z pętlą po Istebnej, tak jak było w 2-giej edycji i w zależności od trasy albo na Ochodzitą albo zrobić pętelkę - wjechać do Istebnej tam gdzie były już kilka razy finisz, a potem Połom. byśmy mieli na początek spory odcinek szerokiej drogi z kilkoma podjazdami.

#548 JAMIS

JAMIS
  • Użytkownik
  • 99 postów
  • Skądżywiecczyzna

Napisano 12 lipiec 2011 - 09:57

Cytat

Zapraszam do Rajczy, będzie ciut łatwiej

bo nie będzie Kamesznicy i Koczego Zamku...

#549 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lipiec 2011 - 10:01

Cytat

Dlaczego start wąskimi drogami przez Połom?

Panie Wieśku nie mam nic przeciwko wąskiej drodze na Połom. Podobnie było rok i dwa lata temu. Takie rozwiązanie może być na przyszłość. Natomiast unikałbym jak ognia takiego startu jak w tym roku. Zrobiło się "wąskie gardło", trzeba się było wypiąć, czekać i patrzeć jak odjeżdża czołówka. Później szalona pogoń. Może lepiej gdyby pilotujący samochód zwolnił początek grupy, tak aby pozostali zawodnicy mogli spokojnie dojechać?

#550 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 12 lipiec 2011 - 10:13

Cytat

Panie Wieśku nie mam nic przeciwko wąskiej drodze na Połom. Podobnie było rok i dwa lata temu. Takie rozwiązanie może być na przyszłość. Natomiast unikałbym jak ognia takiego startu jak w tym roku. Zrobiło się "wąskie gardło", trzeba się było wypiąć, czekać i patrzeć jak odjeżdża czołówka. Później szalona pogoń. Może lepiej gdyby pilotujący samochód zwolnił początek grupy, tak aby pozostali zawodnicy mogli spokojnie dojechać?

Dokładnie tak, a dodatkowo wszyscy wiedzą, że tył na takiej wąskiej drodze stoi na straconej pozycji, dlatego wszyscy zainteresowani przyzwoitym miejscem przepychają się do przodu za wszelką cenę i robi się nieprzyjemnie i niebezpiecznie.

#551 JAMIS

JAMIS
  • Użytkownik
  • 99 postów
  • Skądżywiecczyzna

Napisano 12 lipiec 2011 - 10:17

TAK kraksa była na pierwszym km. do teraz liże rany...

#552 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 12 lipiec 2011 - 10:46

Cytat

marcin.osw
W skrócie to nie warto sie do niczego przyznawać po od razu sie jest napiętnowanym ;-)
To czas Piotra 6:55:23, a to następnego 7:21:21.
Pewnie 25 min zyskał dzięki temu że wiózł sie na kole przez 5 km za Dobrym pod górkę. ;-).
Nie wiem ile jechali razem. Ale tak jak napisał Andrzej jeżeli ktoś jedzie przed nami na rowerze i nie ma nr. To co ma zrobić zawodnik ?
Bardziej bolą mnie wozy techniczne. A do tego nikt sie nie przyznał. :-(

ooo to ja jestem tym następnym i czuje się wielce źle że zostałem oszukany i teoretycznie mogłem awansować o 1 oczko :P piwo jakieś się należy:P

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#553 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 12 lipiec 2011 - 15:26

Napisałem już subiektywne odczucia (wynik itd) czas opisać organizacje i trase.

Już o tym pisano. Jechałem prawie od końca na starcie i na dzień dobry 2 minuty... Skoro Połom był uzgodniony z policją to ok. Jednego tylko nie rozumiem... Mógł Pan Wiesiek poczekać aż wszyscy wyjadą na główną drogę i wtedy zacząć jechać 30km/h. W ten sposób byłoby bardziej sprawiedliwie.
Dobrym pomysłem byłoby powbijanie tabliczek na starcie jak na maratonach biegowych w stylu "jadę na 25km/h"
itd itd. Pozostaje kwestia uczciwego podejscia kolarzy...

Następna sprawa to pomoc techniczna z samochodów. Jej zakaz jest fikcją... Może by tak wprowadzić opłaty za taki wóz tak jak ma to miejsce na TT??

Czy można było się pogubić to nie wiem, nie jestem obiektywny bo znam każdy metr trasy.

Co do trudności... hm. Ja zastanawiam się jakie pomysły podrzucić by w przyszłym roku było jeszcze trudniej :D. aa meta pod Koczym Zamkiem powinna zostać na zawsze i obrosnąć mitem :D

Biedny pakiet startowy i mapa.

Reszta jak zwykle super. Dziękuje i pozdrawiam

#554 marcin.osw

marcin.osw
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądOstrów i nie tylko

Napisano 12 lipiec 2011 - 16:20

A ja mam taką propozycję żeby w przyszłym roku Adrian Brzózka miał zarezerwowany numer 1 i na starcie został wyczytany i zaproszony na linię startu jako pierwszy. To taki miły gest, wierzę że dla wszystkich startujących to będzie zaszczyt startować w takim towarzystwie, a byłoby bardzo niemiło gdyby poprzez przepychanie się innych, wielokrotny zwycięzca Pętli wylądował w rowie albo na ziemi.

Bardzo proszę o rozważenie mojej propozycji, może nawet wobec pierwszej trójki.
Uatrakcyjni to ceremonię startu, a nie zaszkodzi nikomu.

#555 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 12 lipiec 2011 - 16:54

a tak sobie przypomnialem, apropos izotonikow. na mecie sama woda, no nie do konca mysle to bylo fajne, ale na bufecie zapewniono mnie ze w bufecie w istebnej sa izotononiki. po zjechaniu (a bylem w istebnej naprawde jako jeden z pierwszych !!!) pani w bufecie mowi ze izotoniki sie skonczyly. SKONCZYLY. kiedy sie u licha skonczyly jak nikogo jeszcze prawie nie ma po wyscigu ? o co tu chodzi ? efekt byl taki ze ten supermarket 200 metrow wyzej zapchany byl kolarzami kupujacymi cokolwiek byle-nie-wode. uwazam to za powazne niedopatrzenie, izotonik na mecie byc powinien i kropka.

#556 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 12 lipiec 2011 - 17:05

Cytat

a tak sobie przypomnialem, apropos izotonikow. na mecie sama woda, no nie do konca mysle to bylo fajne, ale na bufecie zapewniono mnie ze w bufecie w istebnej sa izotononiki. po zjechaniu (a bylem w istebnej naprawde jako jeden z pierwszych !!!) pani w bufecie mowi ze izotoniki sie skonczyly. SKONCZYLY. kiedy sie u licha skonczyly jak nikogo jeszcze prawie nie ma po wyscigu ? o co tu chodzi ? efekt byl taki ze ten supermarket 200 metrow wyzej zapchany byl kolarzami kupujacymi cokolwiek byle-nie-wode. uwazam to za powazne niedopatrzenie, izotonik na mecie byc powinien i kropka.

potwierdzam i dołączam się do słów kolegi

#557 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lipiec 2011 - 18:11

widzę, że są oficjalne wyniki... można poznać uzasadnienie przyznanych kar?

#558 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 12 lipiec 2011 - 18:59

Nie byłem tym jednym z pierwszych i nie ostatnim ale na mecie i w amfiteatrze w bufecie
dostałem do picia i wodę i izotonik . Może chwilowo brakło a potem uzupełniono. Tak było np z bananami na mecie , szybko uzupełniono brak i znowu były.
Start przez Połom i dojazd niestety, jak napisał Wiesiek, to wymóg Policji by peleton się podzielił. Nie dadzą nam zgody na wykorzystywanie dróg wojewódzkich dla wyścigu. Dlatego też wjazd na metę jest od Kamesznicy a nie Ochodzitej.
AP

#559 Mirek Sólnica

Mirek Sólnica
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądOchojno

Napisano 12 lipiec 2011 - 19:31

Jak to są oficjalne wyniki to dlaczego koleś(124) jadący pod górę na sztywnym holu i doprowadzając do kolizji drogowej nie dostał DNF. Jeżeli przewrócony kolarz zgłasza to do organizatora, świadkowie na forum to potwierdzają, a delikwent udaje że nic się nie stało i nie powie nawet przepraszam to dlaczego on ciągle widnieje w wynikach na wysokim miejscu. Niektórzy chcą ukamienować młodego chłopaka za to że jechał na kole i nie dawał zmian(żenujące zarzuty), a ktoś kto jawnie oszukuje i zagraża innym nie jest ukarany.

#560 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 12 lipiec 2011 - 19:33

zdjęcia bardzo fajne, fotograf zna się na rzeczy, barwo, czekamy na więcej;)