W PL mało gdzie Airbreakery są za mniej niż 900zł :/ a w tym sezonie widziałem boom na te kaski w wawie, i na tańszy model Aventor, który zresztą miałem do tej pory.
Nasze zakupy
Posted 23 November 2020 - 15:00
Wygląda bomba, takie drukarki dają ogromne możliwości, drobne elementy do domu, do samochodu, na rower, nawet śrubki wydrukujesz. Tylko mimo wszystko poddaj chociaż podstawowym domowym testom QA i ponaciskaj ten uchwyt z lewej i prawej . Poczytaj też o rodzajach filamentów, niektóre tragicznie radzą sobie z UV itd.
Dzięki za porady Właśnie od kilku dni zgłębiam temat filamentów, jest co czytać
Testy w warunkach domowych oczywiście też były
- artho likes this
Posted 23 November 2020 - 17:30
znalazłem na bike-discount.de
https://www.bike-dis...ery_country=138
Mają dziwną politykę cenową. W zależności od kraju destynacji, cena jest inna. Ogólnie dla Unii jest zbliżona, 180-190, dla PL wyszło 186Euro +10euro ship, a do UK już tylko 160.
Automatycznie dostosowują stawkę VAT do kraju docelowego. A że Polska ma ten podatek wysoki to przepłacamy względem np. Niemców.
Posted 24 November 2020 - 19:21
Nie chcę zakładać owego wątku, więc szybkie pytanie: zna ktoś sklep Royalbikeshop.com?
https://www.royalbik...ente,fr,8,4.cfm
P.S. Dobra, już mnie wyleczyli z zakupów. Wysyłka 90 Euro
Posted 25 November 2020 - 08:13
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
Posted 25 November 2020 - 13:03
Po prawie 3 latach z Edge 820, w końcu stwierdziłem ze czas na zmiany. Ogólnie pokrywa się to z wysyłką mojej 820 na wymianę gwarancyjną z powodu wyeksploatowanej baterii (trzymała maks 3h). Także jak wróci z serwisu, to będzie nowy Edge 820 na sprzedaż, gdyby ktoś był zainteresowany.
- impa, Born Ready and artho like this
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 25 November 2020 - 15:56
Tak wiem, ze to sa pedaly do MTB i ja kupilem je swiadomie i z premedytacja bo traktuje jazde na rowerze szosowym tylko i wylacznie rekreacyjno-turystycznie. nie zamiezam starowac w przyszlosci w zadnych zawodach ani trenowac jakos specjalnie. Tylko i wylacznie jazda dla zdrowia w rower szosowy wybralem z powodu, ze bardzo lekko sie na nim jezdzi i teraz np. powrot na ciezki rower trekingowy nie bardzo mi sie usmiecha. Czasem trzeba zejsc z roweru npdo sklepu czy cos zobaczyc po drodze wiec dlatego taki system MTB.
- cauchy likes this
Posted 25 November 2020 - 20:31
Ja też używam SPD, bo przynajmniej są do tego buty, w których normalnie da się chodzić.
minus butów SPD mtb jest taki, że są ciężkie
poza tym same plusy
na przyszły sezon też się zaopatruję w SPD, ale Looka (kompatybilne z Shimano). Ilość przekleństw miotanych gdy nie mogę trafić w TĄ stronę pedału gdy ruszam, przekroczyła w tym roku dopuszczalne normy 3 lata tej męczarni w zupełności wystarczą
Posted 25 November 2020 - 20:54
Bo złe pedały masz Porządne modele są lepiej wyważone i bardziej przewidywalne.
Co nie zmienia faktu, że SPD to dla ogromnej większości użytkowników lepszy wybór.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?