Jump to content

Photo

Nasze zakupy

8561 replies to this topic

#6361 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 29 December 2020 - 22:32

Trochę mnie zasmuciliście, bo miesiąc temu kupiłem Favero Uno, a teraz wychodzi, że nic nie mierzy i trzeba sprzedać ;)

Mierzy mierzy. Wystarczająco dużo mierzy żeby powtórzenia nie zacząć zbyt mocno i nie skończyć zbyt lekko a to główna przewaga treningu z miernikiem mocy nad treningiem na pulsie. Odnośnie wykonanej pracy czyli obciążenia też poprawnie oszacuje.
Kolarstwo na poziomie amatorskim to nie apteka. Jak ktoś jara się cyferkami to niech dąży do ideału, który tylko SRM mu da najdokładniejszy pomiar a moce chwilowe to Wattbike. Reszta to mniejszy lub większy błąd pomiaru ale najważniejsze, że w ten sam sposób powtarzalny.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
  • big75, tessio and Argi like this

#6362 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 posts

Posted 30 December 2020 - 21:10

Przypadkiem znaleziony w mejlowym spamie rabat 10% dokonał dzieła.

ZIPP SERVICE COURSE SL 70 ERGO

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

#6363 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 31 December 2020 - 11:18

Lekko posprzątane - dywagacje pomiaru mocy jedno/dwustronnego przeniesione do "Trening z pomiarem mocy" ;)

• 1415chris and artho like this

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#6364 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 December 2020 - 12:21

Nie zwykłem wrzucać tutaj swoich zakupów, ale jednak podzielę się. Na zwieńczenie roku, wjechała nowa maszynka. 

temp-Image-QMnl58.jpg

IMG-7462.jpg

IMG-7468.jpg

Miało być Teammachine, długo biłem się z myślami, ale przez ostatnie lata jazdy na BMC, wizualnie już mi się trochę przejadło.

• impa, dywyn, Senninho and 9 others like this

#6365 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 31 December 2020 - 12:25

Ale napis SLR na rowerze jest, to już prawie jak bmc
  • bonobo likes this

#6366 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 December 2020 - 12:33

Zobaczymy czy się zaprzyjaźnimy z Giantem. Na razie wizualnie na żywo robi robotę. Oczywiście na mój gust. BMC jednak wyglądało jak poprzedni rower, tylko w innym kolorze i z tarczami. Finansowo Giant wyszedł ekstra pod względem wyposażenia. A tak poza tym, fart, że udało się cokolwiek kupić w tych czasach. 

• artho likes this

#6367 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 31 December 2020 - 13:04

Nie zwykłem wrzucać tutaj swoich zakupów, ale jednak podzielę się. Na zwieńczenie roku, wjechała nowa maszynka. 

Miało być Teammachine, długo biłem się z myślami, ale przez ostatnie lata jazdy na BMC, wizualnie już mi się trochę przejadło.

Super zakup, na pewno będzie długo służył! Pamiętam, że jeszcze rozważałeś Emondę SL7 i kilka innych.

Dla potwierdzenia to jest Giant TCR Advanced Pro 0 Disc z Ultegra Di2 tak?

• bonobo likes this

#6368 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 December 2020 - 13:25

Rozważałem Emondę, ale była niedostępna w okolicy (promień do 100 km od Wrocławia). Nie miałem okazji się przymierzyć, końcówkę roku miałem bardzo pracowitą, więc nawet gdyby taka Emonda była do sprawdzenia gdzieś w Krakowie, Warszawie czy Gdańsku to nie miałbym czasu się wybrać.

Interesowałem się też Specem, Scottem Addictem RC, Orbeą Orcą, wszystko niedostępne. Speca trochę przespałem, przyznaję, bo chyba w październiku był taki moment, że mogłem wziąć Experta na Di2, ale przegapiłem chwilę, doszło trochę spraw zawodowych, nie miałem głowy na przemyślenia i nagle dostępność spadła, a cena mocno skoczyła. Canyon też niedostępny i również nie miałem okazji się poprzymierzać, a rozmyślałem o Ultimate lub o Aeroadzie. 

Natomiast Giant był na miejscu, we Wro (jedyny w kraju w rozmiarze M w tym modelu), wizualnie mi bardzo podszedł, finansowo wychodzi bezkonkurencyjnie. Dodatkowo dostałem info, że ceny Gianta od 1 stycznia też mają lekko pójść w górę.

Tak, to Advanced Pro 0, Ultegra Di2 i obustronny pomiar mocy w pakiecie. Cenowo dostałem jeszcze rabat i nie było się nad czym zastanawiać, bo za tydzień być może mógłbym już wybierać co najwyżej wśród używek. A sezon się zbliża, czas wracać na trenażer. Jestem już trzy tygodnie bez zakręcenia pedałami.  

• Marcin321 likes this

#6369 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 posts

Posted 31 December 2020 - 13:27

Jaki to rozmiar?
Od dłuższego czasu podobają mi się te rowery. Co prawda narazie jeżdżę na klasycznych, mało slopingowych ramach, ale może w przyszłości, kto wie...

Ładny kolor

• bonobo likes this

#6370 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 December 2020 - 13:39

Jaki to rozmiar?
Od dłuższego czasu podobają mi się te rowery. Co prawda narazie jeżdżę na klasycznych, mało slopingowych ramach, ale może w przyszłości, kto wie...

Ładny kolor

rozmiar M. Wzrost 176 cm. Mnie też podobały się wcześniej poziome górne rury. W ogóle na obrazku TCR mi się mniej podoba niż na żywo, mam tak ze wszystkimi rowerami. Kiedyś pojechałem zerknąć z ciekawości i już mi został w głowie.

Co do slopingu, w tym rozmiarze na żywo ta rama nie wygląda na jakoś mocno slopingową. Powiedziałbym, że rura jest naprawdę tylko odrobinkę bardziej opadająca niż w Tarmacu SL7. Nie wiem czy cyfry to potwierdzają, ale wizualnie różnica jest niewielka. 

• Kolunio likes this

#6371 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 31 December 2020 - 13:46

Natomiast Giant był na miejscu, we Wro (jedyny w kraju w rozmiarze M w tym modelu), wizualnie mi bardzo podszedł, finansowo wychodzi bezkonkurencyjnie. Dodatkowo dostałem info, że ceny Gianta od 1 stycznia też mają lekko pójść w górę.

Tak, to Advanced Pro 0, Ultegra Di2 i obustronny pomiar mocy w pakiecie. Cenowo dostałem jeszcze rabat i nie było się nad czym zastanawiać, bo za tydzień być może mógłbym już wybierać co najwyżej wśród używek. A sezon się zbliża, czas wracać na trenażer. Jestem już trzy tygodnie bez zakręcenia pedałami.  

No i jest świetny, kolor bardzo przyjemny. Emonda SL7 to bazowo +2000zł ale i +500gram cięższa bo stoi na tych ciężkich kołach karbonowych. A jak jeszcze rabaty dostałeś to już w ogóle - bez znajomości dzisiaj nie tylko o rower trudno ale i o rabaty niełatwo bo rowery znikają w oczach. Pomarańczowy SL7 na eTAP-ie wyjechał zanim zdążyłem do niego podejść :D.

• bonobo likes this

#6372 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 posts

Posted 31 December 2020 - 14:36

rozmiar M. Wzrost 176 cm. Mnie też podobały się wcześniej poziome górne rury. W ogóle na obrazku TCR mi się mniej podoba niż na żywo, mam tak ze wszystkimi rowerami. Kiedyś pojechałem zerknąć z ciekawości i już mi został w głowie.

Co do slopingu, w tym rozmiarze na żywo ta rama nie wygląda na jakoś mocno slopingową. Powiedziałbym, że rura jest naprawdę tylko odrobinkę bardziej opadająca niż w Tarmacu SL7. Nie wiem czy cyfry to potwierdzają, ale wizualnie różnica jest niewielka.

Również mam takiego zamówionego ale dopiero na przełomie maj-czerwiec:(
Mam nadzieje ze zamówione rowery będą w starej cenie.
Już odliczam dni...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • bonobo likes this

#6373 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 December 2020 - 15:01

Szkoda, że tak długo będzie Ci dane czekać. Co do ceny, nie wyobrażam sobie, żeby kazali Ci dopłacać. Jaki rozmiar wybrałeś? 

#6374 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 posts

Posted 31 December 2020 - 15:33

Szkoda, że tak długo będzie Ci dane czekać. Co do ceny, nie wyobrażam sobie, żeby kazali Ci dopłacać. Jaki rozmiar wybrałeś?

Rozmiar taki jak Twój czyli M
Mam nadzieje ze mnie miło zaskoczą i odbiór będzie wcześniej

#6375 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 31 December 2020 - 15:49

Sukces, że kupiłeś nie tyle ze względu na dostępność, ale na Twoje zdecydowanie
Gratki i czekam na wspólną sesję dwóch niebieskich

• bonobo likes this

#6376 cowall

cowall
  • Użytkownik
  • 156 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 December 2020 - 15:52

@bonobo moje Gratulacje!
Świetny rower, ostatnio zakochałem się w tych giantach, szczególnie te modele w kolorze Batmana :)
Napisz za jakiś czas jak się jeździ i jaka różnica względem Twojego dotychczasowego BMC (jaki miałeś model??).
Giant daje dożywotnią gwarancję na ramę?

• bonobo likes this

#6377 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 December 2020 - 19:09

Rozmiar taki jak Twój czyli M
Mam nadzieje ze mnie miło zaskoczą i odbiór będzie wcześniej

Czyli mam farta, że zupełnym przypadkiem nie zadzwoniłeś do Giant we Wrocławiu i mi go nie sprzątnąłeś  ^_^

Sukces, że kupiłeś nie tyle ze względu na dostępność, ale na Twoje zdecydowanie
Gratki i czekam na wspólną sesję dwóch niebieskich

Pełna zgoda i czuję się lżej nie tylko na portfelu, lecz przede wszystkim psychicznie :D Koniec rozkmin i researchów oraz studiowania tabel z geometrią. 

@bonobo moje Gratulacje!
Świetny rower, ostatnio zakochałem się w tych giantach, szczególnie te modele w kolorze Batmana :)
Napisz za jakiś czas jak się jeździ i jaka różnica względem Twojego dotychczasowego BMC (jaki miałeś model??).
Giant daje dożywotnią gwarancję na ramę?

Dzięki! Na razie przekręciłem chwilkę na trenażerze. Geo podobne do poprzedniego BMC. Główka ramy jest w TCR nieco krótsza. Już powyciągałem podkładki i mam ustawienie bardziej takie, jakie finalnie chciałbym mieć, czyli mocno sportowe. Rozmiar w punkt, bez problemu w dolnym chwycie, bez problemu w pozycji aero, również z łokciami na kierownicy. 

Ale to wszystko na razie stacjonarnie. Testy terenowe oby jak najszybciej. Szczególnie ciekawi mnie jak wchodzi w szybkie zakręty na zjazdach i czy też pozwoli się tak mocno składać jak BMC. 

Gwarancja na ramę w Giancie dożywotnia. Trzeba tylko zarejestrować rower na stronie. Na widelec gwarancja chyba 10 lat. 

Wcześniejszy rower: BMC Teammachine SLR01, rozmiar 53 (stary model). 

• Bzyk and cowall like this

#6378 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 posts

Posted 31 December 2020 - 19:23

Czyli mam farta, że zupełnym przypadkiem nie zadzwoniłeś do Giant we Wrocławiu i mi go nie sprzątnąłeś ^_^

Pełna zgoda i czuję się lżej nie tylko na portfelu, lecz przede wszystkim psychicznie :D Koniec rozkmin i researchów oraz studiowania tabel z geometrią.

Dzięki! Na razie przekręciłem chwilkę na trenażerze. Geo podobne do poprzedniego BMC. Główka ramy jest w TCR nieco krótsza. Już powyciągałem podkładki i mam ustawienie bardziej takie, jakie finalnie chciałbym mieć, czyli mocno sportowe. Rozmiar w punkt, bez problemu w dolnym chwycie, bez problemu w pozycji aero, również z łokciami na kierownicy.

Ale to wszystko na razie stacjonarnie. Testy terenowe oby jak najszybciej. Szczególnie ciekawi mnie jak wchodzi w szybkie zakręty na zjazdach i czy też pozwoli się tak mocno składać jak BMC.

Gwarancja na ramę w Giancie dożywotnia. Trzeba tylko zarejestrować rower na stronie. Na widelec gwarancja chyba 10 lat.

Wcześniejszy rower: BMC Teammachine SLR01, rozmiar 53 (stary model).

Nie szukałem nigdzie indziej bo dostałem moim zdaniem jak na te czasu super rabat i wole poczekać ;)

• bonobo likes this

#6379 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 693 posts

Posted 31 December 2020 - 19:27

Podobno Cezar spojrzawszy na hamulce tarczowe rzekł:

"I Ty, Brutusie ..."

Cezar.jpg

#6380 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 posts
  • SkądMirków/Wroclaw

Posted 31 December 2020 - 19:36

Dzisiaj kupiłem używki,myślę,że w dobrej cenie, bontragery:przód ion 100 r a na tył flare rt.Zobaczymy co są warte.
  • artho likes this

Reply to this topic