Zrób recenzję. Sam szukam do Bikepackingu czegoś cieplejszego. Zastanawiałem się nad
ENDURA Pro SL Primaloft II albo Ctastelli Alpha ROS, a tu ciekawa alternatywa.
Jako, że już parę jazd odbyłem to coś mogę napisać. Niestety żadna z tych jazd nie była zbyt długa, ale warunki dosyć zróżnicowane.
Jeśli chodzi o samo zaprojektowanie to nie ma się do czego przyczepić - rękawy odpowiedniej długości, często mam problem, że są za krótkie.
Tył na tyle długi, że plecy nie wystają w żadnej pozycji, zaś przód na tyle "krótki", ze nie podwija się, a stojąc nie kończy się w połowie pępka.
Kaptur chowany, nie odpinany. Na kask spokojnie da radę założyć.
Nie jest to oczywiście krój aero, ale nie jest to też worek.
Minus na chwilę obecną za brak możliwości powieszenia tego. Pewnie nie doszyli ze względu na to, że jest ona dwustronna.
Co mogę na pewno stwierdzić to - okolice 5*C pod spodem tylko pierwsza cienka warstwa - byle łapała pot.
Jak dla mnie na granicy bycia zbyt ciepło. Jako, że wiał wiatr to średnim pomysłem jest rozpinanie się. "Ulgę" daje materiał pod pachami, który coś tam przepuszcza.
Okolice 0-1*C i wiatr morderca z ostatnich dni - pod spodem pierwsza warstwa UA HG z długim rękawem (także nie mająca nic wspólnego z grzaniem) - optymalnie. Tutaj można powiedzieć, że optymalne warunki na jej założenie.
Myślę, że z jakąś grzejącą pierwszą warstwą temperatury typu -10*C nie będą problemem.
Na sprawdzenie tego jeszcze przyjdzie poczekać.