Nasze zakupy
Napisano 01 grudzień 2021 - 19:35
W porównaniu do 520 (btw. ktoś jest chętny?) to demon prędkości Zostaje konfiguracja i wgranie sensowniejszych map niż oryginalne (no chyba że się przekonam).
- stryjek, Born Ready, cauchy i 1 inna osoba lubią to
Napisano 02 grudzień 2021 - 07:10
Jak dla mnie troche preszkadza mi niski pas na calym obwodzie w assosach, wersje cento z zabudowanym tylem zdecydowanie wygodniejsze
Testowałem dwa dni na trenażerze, mnie ten niski stan nie przeszkadza, fajnie uszyte gacie z dobrą wkładką.
Mam nadzieję że pokażą więcej latem na jakiejś dwusetce
Napisano 02 grudzień 2021 - 17:51
Wpisy dot. map garmina trafiły do wątku garmina (poza ostatnim, który trafił do śmietnika).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 grudzień 2021 - 17:57
Do mnie dotarły kółka Falcon 60 w konfiguracji z piastami DT240exp i szprychami Sapim CX-ray
Pełny zestaw z tarczami Dura Ace
Kasetą R8000 11-28
Oponami Continental GP5000s TR
Zalane mlekiem Stans i napompowane.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- blackrain, impa, Bartek_S79 i 9 innych osób lubią to
Napisano 02 grudzień 2021 - 22:56
Będzie Pan zadowolony mam za sobą identyczną przesiadkę.Przyszła paczka z niemieckiego amazona:
W porównaniu do 520 (btw. ktoś jest chętny?) to demon prędkości Zostaje konfiguracja i wgranie sensowniejszych map niż oryginalne (no chyba że się przekonam).
- artho lubi to
Napisano 03 grudzień 2021 - 09:31
"Handmade in Italy"
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 03 grudzień 2021 - 14:04
- piotrkol, Marcin321, stryjek i 6 innych osób lubią to
Napisano 03 grudzień 2021 - 17:00
Black Friday'owe zakupy i u mnie się pojawiły na początku tygodnia ale dałem sobie kilka dni na testy
Rękawiczki Gore (C5 Gore-Tex Infinium). Nie mogłem się oprzeć bo ta sama stylistyka co kupiona wcześniej bluza więc fajny komplecik się zrobił. Zalando dało dobrą cenę więc wziąłem (~165zł).
Po 3 jazdach na rowerze i 1 wypadzie na łyżwy ( ) jestem bardzo zadowolony. Z recenzji wynikało, że mogą nie dać rady przy temperaturze 0 stopni bo są bardziej jesienne niż zimowe i nie oferują niczego co ma w nazwie "Thermo" ale u mnie się sprawdziły bez problemu w takich warunkach. To już siódmy produkt Gore, który mam i który przekracza moje oczekiwania, co jest ewenementem w mojej przygodzie kolarskiej Testy wypadły w temperaturach od 0 do +9 stopni i rękawiczki dały radę w całym tym zakresie. Co ważne są dość cienkie więc operowanie gopro czy telefonem nie jest trudne, a ekrany dotykowe dobrze reagują na specjalnie przystosowane końcówki na palcach.
Membrana Infinium robi u mnie znakomitą robotę - na początkowych kilku kilometrach brakuje nieco komfortu ale po rozgrzaniu się jest elegancko, zarówno bluza jak i rękawiczki dobrze trzymają wytworzone ciepło i kasują fantastycznie wiatr, jednocześnie fajnie sobie radzą z odprowadzaniem wilgoci. Poważnych testów w deszczu jeszcze nie miałem okazji zrobić, ale przy mżawce i lekkich opadach było dobrze.
Moja subiektywna ocena 5/5 - Jakość bez zarzutu, bardzo ładny design, wygodne, radzą sobie w chłodniejszych warunkach niż przypuszczałem, żółty kolor zwiększa widoczność, szczególnie w tej ponurej zimowej pogodzie.
- blackrain i JHartman lubią to
Napisano 03 grudzień 2021 - 21:47
Wjechała po black firday: Eroe Kurtka Zimowa Instant Slimmer
https://eroe.cc/kurt...ant-slimmer-man
Na razie jeszcze wielkich testów nie było, ale na szybko przy -2℃ w tlenie sprawdzała się świetnie . To grzeje, to oddycha i przede wszystkim... nie trzeba 5 warstw pod spodem. Tego szukałem.
Eroe spisuje się dokładnie tak jak w opisie(0-12 stopni i niżej z dodatkowymi warstwami). Jeździłem przy 6 stopniach w siateczkowej, krótkiej potówce. Nigdy nie miałem pod nią żadnej warstwy innej od potowki.
Jeździłem w deszczu, nie ulewnym, ale deszczu.
Jeździłem w silnym wietrze.
Nigdy kurtka nie przemokła ani nie była mokra w środku.
Mam naprawdę wszystkie możliwe ciuchy Eroe(poza kurtką wind&rain) ale to po zakupie tej zimówki poczułem jaka magia jest w tych technicznych materiałach.
+1
- piotrkol i lukaszzsch lubią to