Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 odpowiedzi w tym temacie

#2161 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 09:59

... tylko, że boga nie ma. Taki psikus. I co teraz?

• steve69 lubi to

#2162 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:02

Skąd taka obawa o te paszporty covidowe?

Czy nie wspólnym celem jest pozbycie się tej pandemii? Jak ktoś chce się szczepić niech się zaszczepi, pomoże przyspieszyć jej koniec a jak nie chce to niech się w swoim domku zamknie i nosa nie wychyla przez kilka miesięcy :P

Oj, toż to właśnie problemem jest jeszcze ludzka naiwność. Ludzie myślą, że pójdą się zaszczepić, raz może dwa razy i koniec.. Upsss, niestety handel będzie kwitnąć a ci wielcy będą jeszcze bardziej wielcy.

"... tylko, że boga nie ma. Taki psikus. I co teraz?" - oj, tam czepiasz się, tak się mówi zwyczajowo...

#2163 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2939 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:03

I znowu unikasz pytania o alternatywy. Serio, jestem ciekaw Twoich pomysłów.

ale jakiej alternatywy? niech ci co chcą się szczepić niech się szczepią. mi chodzi tylko o przyznawanie / odbieranie z tego tytułu konstytucyjnych praw

#2164 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:07

ale jakiej alternatywy? niech ci co chcą się szczepić niech się szczepią. mi chodzi tylko o przyznawanie / odbieranie z tego tytułu konstytucyjnych praw

Tu nawet nie chodzi o konstytucyjne prawa, tylko, że garstka "możnych" mówi: "obywatele, obywatelki, świat od tysiącleci mocno się pomylił, teraz to będzie nowy ład, a żebyście o tym pamiętali, to będziemy wam kazać co roku zakładać kagańce"

#2165 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:07

To może inaczej, pomińmy już te nieszczęsne Chiny, bo faktycznie nie dam sobie ręki uciąć, czy ichniejsze wyniki można uznać, za stuprocentowo rzetelne, dla uproszczenia pomińmy też spisek całego świata i jakie zdanie Wy, szeroko rozumiani sceptycy macie na temat UK?

Wklejam link aby długo nie szukać:

https://www.google.c...Q4dUDCAc&uact=5

Jak każdy pewnie wie w Wielkiej Brytani udało się zaszczepić dużą część społeczeństwa i pandemia jest w zdecydowanym odwrocie pozwalającym w dużej mierze rezygnowanie z obostrzeń.

#2166 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8636 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:09

@Cauchy - prawo wjazdu do innego kraju nie jest prawem konstytucyjnym. Prawo do korzystania z usług innych niż usługi administracji publicznej również nie.

A co do np. prawa do przemieszczania się po swoim kraju czy prawa do prowadzenia działalności gospodarczej, pisałem już wcześniej: nie używaj tego przeciwko mnie, bo jesteśmy po tej samej stronie :)

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#2167 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3195 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:15

"Polska" policja pacyfikuje polskie dzieci w salach zabaw, a w tym czasie rodacy Morawieckiego się bawią (niezaszczepieni, bo ortodoksi

się nie szczepią - to dodatkowa informacja dla kowidoprzygłupów):

#2168 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:21

To może inaczej, pomińmy już te nieszczęsne Chiny, bo faktycznie nie dam sobie ręki uciąć, czy ichniejsze wyniki można uznać, za stuprocentowo rzetelne, dla uproszczenia pomińmy też spisek całego świata i jakie zdanie Wy, szeroko rozumiani sceptycy macie na temat UK?

Wklejam link aby długo nie szukać:

https://www.google.c...Q4dUDCAc&uact=5

Jak każdy pewnie wie w Wielkiej Brytani udało się zaszczepić dużą część społeczeństwa i pandemia jest w zdecydowanym odwrocie pozwalającym w dużej mierze rezygnowanie z obostrzeń.

Wg. mnie chodzi o sezonowość (tak jak grypy, ups nie ma już grypy) i obawiam się, że ten fakt będzie wykorzystywany co roku.

@Dari, dzięki za link. Przykro na to patrzeć, ale niech to ogląda jak najwięcej, bo w głównych przekazach tego na pewno nie będzie. Ale dyskoteki w Izraelu już tak.

#2169 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:45

Dobra, a tak na serio: sprzedają jeszcze telefony, które nagrywają z taką jakością? Na poważne pytam, czy da się jeszcze kupić nowy telefon (może to być nawet model mający kilka lat), który nagrywa z taką jakością? :P

Ok, to ja teraz zrobię to samo:

UWAGA! Wiecie już? We Włoszech już odkryli, że pandemia to ściema, nikt już nie nosi maseczek, nie dają się centralnie sterować! Nagranie z wczoraj (21.04.2021), nagranie przekazał nam pracownik sklepu, jest niska jakość ale widać o co chodzi:

#2170 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:07

Pewnie sugerujesz, że to nagranie jest stare. (?) Jeśli to prawda to bardzo nie fair ze strony wstawiającego takie filmiki.... Z drugiej strony manipulacja jest dzisiaj wszechobecna.

#2171 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:08

@Dari, dzięki za link. Przykro na to patrzeć, ale niech to ogląda jak najwięcej, bo w głównych przekazach tego na pewno nie będzie. Ale dyskoteki w Izraelu już tak.

@and38L. Przyznam, że trochę się gubię. Myślałem, że się ucieszysz, że jak widać są myślący, olewają maseczki, nie dają ograniczyć sobie wolności i nie idą z głównym nurtem. A Ty: "Przykro na to patrzeć".

#2172 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:11

@and38L. Przyznam, że trochę się gubię. Myślałem, że się ucieszysz, że jak widać są myślący, olewają maseczki, nie dają ograniczyć sobie wolności i nie idą z głównym nurtem. A Ty: "Przykro na to patrzeć".

Nie zrozumiałeś mnie, chodzi o tą "sprawiedliwość"....

#2173 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3195 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:11

Pewnie sugerujesz, że to nagranie jest stare. (?) Jeśli to prawda to bardzo nie fair ze strony wstawiającego takie filmiki.... Z drugiej strony manipulacja jest dzisiaj wszechobecna.

Ale co "nie fair"?  Jaka "manipulacja"?

https://www.polsatne...tnisku-chopina/

• EmPe lubi to

#2174 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1030 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:14

No i szach mat :)

• artho lubi to

#2175 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:15

No i super, bo faktycznie pojawiła się pewna niepewność. Potwierdza się: żydy będą rządzić, a katolikom zabrania się świętować w najważniejsze dla nich świąt. Oby do tego nie doszło.

#2176 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:20

No poważnie to nie wygląda, nawet gdy Polsat skomentuje nagranie, zwłaszcza, że co medium to inną datę zdarzenia podaje. Natomiast faktycznie odniesienie się rzecznika prasowego lotniska uwiarygodnia zdarzenie.

Niemniej zaczęliśmy odbiegać od tematu pandemii w jakichś dziwnych kierunkach :)

#2177 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:30

Rządzenie światem a obrazek haredi to dwie sprzeczności.

Najpierw musieliby zauważyć, że nadszedł XXI wiek bo mentalnie są w XIX-tym a może nawet wcześniej.

#2178 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwiecień 2021 - 11:41

Najpierw musieliby zauważyć, że nadszedł XXI wiek bo mentalnie są w XIX-tym a może nawet wcześniej.

XXI wiek, w którym odebrano ludziom wolność, w którym sami ludzie cofają się wstecz, pomimo tej całej technologii. Potrzebni są blogerzy ze swoimi durnymi poradami, bo człowiek samodzielnie nie pomyśli. Generalnie brak samodzielnego, trzeźwego myślenia. Mam wrażenie, że człowieczeństwo się cofa..

#2179 goofas

goofas
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądSkarżysko-Kamienna

Napisano 22 kwiecień 2021 - 13:08

XXI wiek, w którym odebrano ludziom wolność, w którym sami ludzie cofają się wstecz, pomimo tej całej technologii. Potrzebni są blogerzy ze swoimi durnymi poradami, bo człowiek samodzielnie nie pomyśli. Generalnie brak samodzielnego, trzeźwego myślenia. Mam wrażenie, że człowieczeństwo się cofa..

Ja się nie zgadzam, nie czuję, że odebrano mi wolność - mogę jeździć po kraju, zwiedzać z pewnymi ograniczeniami. Chodzenie w masce bo jest zagrożenie (obiekty zamknięte nie park/las) nie jest jakimś odebraniem wolności, że czuję się uciśniony. Ograniczenia w gospodarce nie są fajne ale niestety konieczne. Do tego ani razu policja nie zwróciła mi uwagi, że jadę bez maski a tego miał dotyczyć ten wątek i chyba nikogo tutaj też nie spotkały z tego powodu jakieś konsekwencje -pomimo, że "powinny"  ;). I aby nie było jestem za tym aby w końcu pozwolili iść na piwo i chodzić po ulicy bez maski, niestety żyjemy w świecie gdzie w "biedronce" pani musi wymacać wszystkie pomidory dotknąć połowy pieczywa i nic nie kupić dlatego przez chwilę te obowiązkowe rękawiczki w sklepach mnie nawet ucieszyły.

• mikroos i steve69 lubią to

#2180 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2939 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2021 - 16:48

Zawsze można wydawać paszporty również ozdrowieńcom. A wtedy można zagrać z Matką Naturą: albo się zaszczepisz, albo sprawdzisz, czy przeżyjesz infekcję :D

akurat w tym przypadku chcę grać :)

co do Żydów na lotnisku, jeśli jedyną rekacją była fala komentarzy w necie to....  :ph34r: jedyne porównanie jakie mi przychodzi do głowy to gdy po zamachach prezydent Makrą z całą stanowczością potępił je na tweeterze. Wszyscy zamachowcy posrali się w gacie ze strachu (śmiechu) :)

Sorry za oftop ale nie mogłem się powstrzymać  <_<

Dodaj odpowiedź