Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 odpowiedzi w tym temacie

#1201 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 17 kwiecień 2020 - 07:27

Odnośnie policjantów. Stare porzekadło mówi: z dużą du.. się zmieścisz, ale z dużym ryjem nie. Ja zawsze próbuję coś utargować z nimi. Bez włazidupstwa, spokojnie. Czasem się udaje. Zalezy jak trafisz.  pozdr

Zawsze się da ;) Jak miałem stłuczkę, to wylegitymowałem się legitymacją służbową i już nie było Proszę Pana, tylko Panie Piotrze, a gościowi który ją spowodował zabrali prawo jazdy :D

O taką policję nie walczyłem, ale miło :D

#1202 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 506 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 09:12

Trochę ciężko się jeździ z zastawioną twarzą ale dopóki temperatura jest niska to jeszcze jest w miarę. Ciekawe co będzie przy +30 st. I nie mam na myśli tylko kolarzy ale też zwykłych ludzi. Dzisiaj dopiero drugi dzień noszenia a sporo widziałem noszących maseczki na brodzie :ph34r:

#1203 Jarek.b

Jarek.b
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 17 kwiecień 2020 - 09:30

Spróbujcie kawałek potówki, najlepiej ta wersja za 69pln z Deca (niestety trzeba poświęcić), oddycha się bdb. Przecież to i tak kolejny absurd i chodzi o to, żeby było.

#1204 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 506 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 09:42

Sprawdziłem wszystkie koszulki i okazało się, że najlepiej oddycha się przez materiał ze spodenek kolarskich. Praktycznie zero oporu powietrza. Teraz trzeba tylko maseczkę z tego zrobić;-)

• Prozor lubi to

#1205 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 09:47

Buff będzie słabym rozwiązaniem?

#1206 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 506 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 09:53

Buff jest ok ale w chłodniejsze dni jak dzisiaj. Nie da się, a przynajmniej ja nie mogę, cały czas w tym jeździć i jak jadę z daleka od skupisk ludzi to ściągam go na szyje. W cieplejsze dni nie wyrobisz z czymś takim a maseczka jednak jest dużo mniejsza

#1207 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 10:05

Trochę ciężko się jeździ z zastawioną twarzą ale dopóki temperatura jest niska to jeszcze jest w miarę. Ciekawe co będzie przy +30 st. I nie mam na myśli tylko kolarzy ale też zwykłych ludzi. Dzisiaj dopiero drugi dzień noszenia a sporo widziałem noszących maseczki na brodzie :ph34r:

Jeździłem kilka godzin po pustyni pewnie w 40 stopniach cały owinięty arafatką i przeżyłem. Myślę, że normalni ludzie w 30 stopniach w samej maseczce też przeżyją ;)

#1208 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2940 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2020 - 10:08

myslę że nie :D

• artho lubi to

#1209 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • Skądpodlubelska wieś na roztoczu

Napisano 17 kwiecień 2020 - 10:24

U mnie to trochę trudno będzie wyjaśnić bez fotki, ale w szafie wygrzebałem starą dziecięcą kominiarkę z cienkiego materiału, którą da się odpowiednio założyć w ten sposób, że szyję wkładam w to wycięcie na twarz. Zaleta jest taka, że od góry to ładnie się trzyma owinięte na szczęce a od dołu to nie przylega do brody tylko sobie swobodnie zwisa i jest trochę wentylacji.  Dwa razy w tym wychodziłem na jakieś 20-30 km i nie było  większych problemów z oddychaniem.  Poza tym to można też dość swobodnie jedną ręką na chwilę zsunąć, żeby sie z bidonu napić.

#1210 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 506 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 10:34

Jeździłem kilka godzin po pustyni pewnie w 40 stopniach cały owinięty arafatką i przeżyłem. Myślę, że normalni ludzie w 30 stopniach w samej maseczce też przeżyją ;)

Po pustyni na rowerze?

#1211 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3195 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 11:02

Jeździłem kilka godzin po pustyni pewnie w 40 stopniach cały owinięty arafatką 

Cały? Spora musiała być ta arafatka...

#1212 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 11:11

Po pustyni na rowerze?

Tak, ludzie jeżdżą po pustyni rowerami, są organizowane nawet specjalnie takie wyjazdy. Nie, ja nie jeździłem rowerem. Pisałeś o "normalnych" ludziach nie o kolarzach.

@Dari, tak, cały, buty też miałem zrobione z arafatki.

• vuc lubi to

#1213 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2940 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2020 - 12:06

U mnie to trochę trudno będzie wyjaśnić bez fotki, ale w szafie wygrzebałem starą dziecięcą kominiarkę z cienkiego materiału, którą da się odpowiednio założyć w ten sposób, że szyję wkładam w to wycięcie na twarz. Zaleta jest taka, że od góry to ładnie się trzyma owinięte na szczęce a od dołu to nie przylega do brody tylko sobie swobodnie zwisa i jest trochę wentylacji.  Dwa razy w tym wychodziłem na jakieś 20-30 km i nie było  większych problemów z oddychaniem.  Poza tym to można też dość swobodnie jedną ręką na chwilę zsunąć, żeby sie z bidonu napić.

tak, tylko że to gówno daje w walce z wirusem a tylko gębę zatyka :D 

ale jeśli mówić tylko o tym żeby spełnić co radzi Szumowski, który ostatnimi dniami już srogo odlatuje to spoko ;)

• patrykw i Dari lubią to

#1214 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 17 kwiecień 2020 - 12:06

Byli tacy co całą Afrykę przejechali na rowerze, byli też tacy co po Syberii 500 km, przy -50.Różne są wyczyny

#1215 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 13:12

tak, tylko że to gówno daje w walce z wirusem a tylko gębę zatyka :D

ale jeśli mówić tylko o tym żeby spełnić co radzi Szumowski, który ostatnimi dniami już srogo odlatuje to spoko ;)

A czy ja gdzieś pisałem, że moja maseczka ma mnie przed wirusami chronić? :)   To jest wyłącznie ochrona antypolicyjna. O Szumowskiego to ja bym się nie martwił, po tym jak odważył się coś powiedzieć o tym jak Jarek z kolegami obchodzili swoją ulubioną rocznicę  to już niedługo będzie miał chyba więcej czasu, żeby boks uprawiać.

• IgorK lubi to

#1216 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3195 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 13:38

"Srogo" to i tak delikatnie powiedziane...

#1217 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 17 kwiecień 2020 - 14:11

Jak powiedział o maseczkach do wynalezienia szczepionki to aż się oplułem ze śmiechu przed telewizorem.

Koniec końców będzie tak jak napisał patrykw, ochrona antypolicyjna a nie naszego, czy czyjegoś zdrowia. Szczególnie podczas jazdy solo na rowerze.

Wczoraj na 20 minutowym spacerze z psem z przewiewną dość maseczką miałem już dość tych maseczek i zdejmowałem ją z 10 razy. Swędzi mnie broda, okulary parują.

Chyba trzeba załatwić papier od pulmunologa.

#1218 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 16:20

Jak powiedział o maseczkach do wynalezienia szczepionki to aż się oplułem ze śmiechu przed telewizorem.

Koniec końców będzie tak jak napisał patrykw, ochrona antypolicyjna a nie naszego, czy czyjegoś zdrowia. Szczególnie podczas jazdy solo na rowerze.

Wczoraj na 20 minutowym spacerze z psem z przewiewną dość maseczką miałem już dość tych maseczek i zdejmowałem ją z 10 razy. Swędzi mnie broda, okulary parują.

Chyba trzeba załatwić papier od pulmunologa.

Kurcze, współczuję noszenia maseczki z brodą i okularami :(

#1219 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17 kwiecień 2020 - 16:26

podwójnie mi się znowu post wysłał, sorry

#1220 marb

marb
  • Użytkownik
  • 300 postów
  • Skądsouth

Napisano 17 kwiecień 2020 - 16:57

Chińska maska anty smogowa doskonale się sprawdza  - po wyjęciu filtrów oddycha się normalnie. 

Dodaj odpowiedź