Skocz do zawartości

Zdjęcie

Puchar Równicy maj 2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
496 odpowiedzi w tym temacie

#401 JAMIS

JAMIS
  • Użytkownik
  • 99 postów
  • Skądżywiecczyzna

Napisano 25 maj 2011 - 14:00

tak wracając do trasy to wyjazd na tą czantorię to był niezły, gdybym wiedział jakie to nachylenie to płytę z przodu inną bym dokręcił. pozdrawiam

#402 JAMIS

JAMIS
  • Użytkownik
  • 99 postów
  • Skądżywiecczyzna

Napisano 25 maj 2011 - 14:05

Cytat

ta te dzieciaki też mi uratowały życie i moją psychikę bo już niewiele brakło a zszedłbym z bika, a to byłoby druzgoczące dla mojej psychy;)
czy ktoś może podziękować tym dzieciakom w moim imieniu hehe;)

a co te dzieci robily że ci tak podniosły psychę?

#403 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 25 maj 2011 - 14:29

były;) wystarczyło że były;)

#404 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 25 maj 2011 - 14:32

Cytat

Cytat

ta te dzieciaki też mi uratowały życie i moją psychikę bo już niewiele brakło a zszedłbym z bika, a to byłoby druzgoczące dla mojej psychy;)
czy ktoś może podziękować tym dzieciakom w moim imieniu hehe;)

a co te dzieci robily że ci tak podniosły psychę?

A ja jak je zauważyłem to pomyślałem że już w tym miejscu musi być płasko i dlatego się jeszcze zmobilizowałem bo mi już ręce wysiadały

#405 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Napisano 25 maj 2011 - 14:33

Fajny akcent z tymi dzieciakami:) tak samo je Ci którzy podawali na podjeździe kubeczki w Lesznej - wielkie dzięki ludzie:D

#406 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 25 maj 2011 - 18:03

Cytat

Fajny akcent z tymi dzieciakami:) tak samo je Ci którzy podawali na podjeździe kubeczki w Lesznej - wielkie dzięki ludzie:D

~
dołączam się do podziękowań

#407 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 25 maj 2011 - 20:21

Pierwsze co sobie pomyślalem jak przeczytalem te wpisy o policji itd:
Donald matole, twój rząd obalą....
:D

ale teraz bez żartów. Nie byłem tam, ale poczytałem troche wpisów i mam orientację. Paru rzeczy jestem pewien:
Winni jesteśmy my, trasa i policja.
My: Zauważyłem w zeszłym roku już jazdę (w Istebnej), jakbyśmy byli panami drogi. W Szczyrku był wielki ruch samchodów (wiadomo wakacje, kurort) Auta jechały 40km/h w sznurze, a niektórzy kolarze na lewo i wyprzedzały raz z lewej, raz z prawej... masakra.
Widziałem również sytuację kiedy dwaj kolarze w Lipowej (lub gdzieś obok) za nami jechał bus, i mówiłem, żeby wszyscy z grupki zjechali tak,żeby wyprzedził nas. Niezabardzo słuchali, jechali lewą stroną, w zamian zostaliśmy strąbieni i z...ni co jest naturalne.
Trasa: W Rajczy był jednak solidniejszy podjazd na początku, ale peleton rozpadł się dopiero w Oscadnicy. Potrzebne są dwa duże podjazdy na początku, bo tak jak pisał Wiesiek poziom ścigania jest coraz wyższy. Myślę, że tak jak ma to być w Istebnej i w Rajczy jest ok.
Policja. Ich na Tatry Tour trzeba wysłać, więcej komentarzy w tej sprawie nie trzeba :D:D

ps. taka straszna ta Leszna?? Ma ktoś profil?

#408 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 25 maj 2011 - 20:44

Tutaj masz profil:
http://cyclingclimbs...emid=52&lang=pl

#409 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 25 maj 2011 - 21:05

profil profilem, jechałem kilka podobnych podjazdów już nie jeden raz, choćby osławiony Gliczarów z TdP, ale tu trzeba mieć na względzie że Leszna była po 100km wyścigu i to ma nie małe znaczenie
EDIT
GRUNWALD1410 z profilu podobna do Makowskiej od tej drugiej strony, nie od Makowa, ale choć jestem tam bardzo często to ta na Ustroniu wydawała mi się jak pięć Makowskich razem wziętych;P cóż trza spojrzeć prawdzie w oczy...trenować mości Panie, trenować;)

#410 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 25 maj 2011 - 21:12

Dzieki, wcale nie tak strasznie jak to piszecie :P

#411 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 25 maj 2011 - 21:20

Jechałem tam parę razy, na mnie ten podjazd jakiegoś większego wrażenia nie zrobil, gorzej ze zjazdem do Cisownicy.

#412 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 25 maj 2011 - 22:05

Cytat

profil profilem, jechałem kilka podobnych podjazdów już nie jeden raz, choćby osławiony Gliczarów z TdP, ale tu trzeba mieć na względzie że Leszna była po 100km wyścigu i to ma nie małe znaczenie

a to ze 2 czy 3 lata temu ( wtedy co pętla przez krowiarki jechała) podobna ścianka była po 200 km :D

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#413 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 25 maj 2011 - 22:41

Cytat

EDIT
GRUNWALD1410 z profilu podobna do Makowskiej od tej drugiej strony, nie od Makowa, ale choć jestem tam bardzo często to ta na Ustroniu wydawała mi się jak pięć Makowskich razem wziętych;P cóż trza spojrzeć prawdzie w oczy...trenować mości Panie, trenować;)

Sorry, ale tam jest ponad 14% na kilometrze :P i max 26, więc Makowska sporo trudniejsza od Jachówki inz to co na profilu. Chociaz rozumiem, na dystansie nawet taka góra jak ta z profilu daje po d... solidnie.
Dlatego chyba kazdy nastepny wyjazd na rower bede konczyl Podksiezem, chociaz nie wiem czy w rowie nie skoncze ;p

#414 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 26 maj 2011 - 05:21

no nie wiem Grunwald, może to działa też tak że Makowską już znam a Lesznej nie znałem, może kilometry wyścigowe w nogach, nie wiem, dla mnie Makowska od strony Jachówki łatwiejsza niż Leszna. Profilami też do końca bym się nie sugerował bo bywają różne w zależności od tego kto je robił

#415 JAMIS

JAMIS
  • Użytkownik
  • 99 postów
  • Skądżywiecczyzna

Napisano 26 maj 2011 - 06:08

Cytat

były;) wystarczyło że były;)

Pytam bo na Równicy przed metą to moich dwóch synów rzucało kwiaty na drogę :)

#416 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 26 maj 2011 - 07:08

Cytat

Cytat

EDIT

Sorry, ale tam jest ponad 14% na kilometrze :P i max 26, więc Makowska sporo trudniejsza od Jachówki inz to co na profilu. Chociaz rozumiem, na dystansie nawet taka góra jak ta z profilu daje po d... solidnie.
Dlatego chyba kazdy nastepny wyjazd na rower bede konczyl Podksiezem, chociaz nie wiem czy w rowie nie skoncze ;p

solidna siłownia zimą się kłania i trenowanie siły maksymalnej na sezon,takich podjazdow w rytmie raczej się nie podjezdża,no i rączki też trzeba pilnować na siłowni. Podjazd był owszem ciezki,ale nie aż tak długi.A zjazd w czarną dziurę z drugiej strony siedzi w pamieci:)

#417 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 26 maj 2011 - 08:15

no jasne że nie w rytmie, ja nie mówię że to był hardcore nie do wyjechania, pisałem tylko że pierwszy raż w życiu zaświtała mi myśl o zejściu z roweru, ale tylko zaświtała "shut up legs"hehe bo podjechałem. akurat góry w zimie nie zaniedbuje, siły na nogi nie robię na siłowni ale mam na to inne sposoby. a zjazd akurat na mnie nie zrobił większego wrażenia, kłania się MTB;)

#418 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 26 maj 2011 - 08:29

To dobrze że jesteście wszyscy w formie ;-)
Ja byłem świadkiem jak ze zmęczenia jeden z uczestników się przewrócił, inny szli pieszo, 23 osoby nie dojechały wiec myślę że górka była jednak treściwa zwłaszcza po 100 km odcinku nie płaskim.
A co do zjazdu nie wszyscy śmigają na MTB i współczuje tym co jednak nie wyhamowali na zakrętach.
Co do trasy mnie się podobała, profil był Ok, dzieciaki z wodą super zwłaszcza dla tych co pojechali z jednym bidonem.
Główny problem jest wiślanką i wszystkimi konsekwencjami co za tym poszły:(
Ciesze się że Wiesiek się obronił za nasze błędy.

#419 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 26 maj 2011 - 08:45

GRUNWALD1410 troszkę ponad 20% według mojego GPS-a było max na Lesznej. Z chęcią bym się dowiedział jak inne urządzenia pokazywały % nachylenia.
Co do podjazdu: dał w kość, według mnie wszystkim, nie ma bata. Jednemu mniej, drugiemu więcej, ale dał. Taka stromizma (nawet jeżeli krótka) po setce w nogach to nie w kij dmuchał.

#420 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 26 maj 2011 - 09:39

http://www.ustron.pl...charrownicy.htm

Trochę fotek jak ktoś zainteresowany

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru