Bo to niestety często tak wygląda, że albo łatwo się montuje, albo łatwo uszczelnia
Co Dziś Zrobiłeś Dla Swojego Roweru
Posted 12 May 2021 - 11:58
Zmieniona kierownica na cannondale one, która to wypadła z szosy. Do tego nowy owijacz Zipp service course cx.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
- Marcin321 likes this
Posted 19 May 2021 - 09:55
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
- artho likes this
Posted 30 August 2021 - 10:21
Inna sprawa że linia łańcucha nie jest idealna, zęby od wewnątrz są dużo mniej zużyte. Zrobię jeszcze przy najbliższej okazji eksperyment z zamianą kierunku mocowania. Jak będzie chrupać to zębatka wyląduje jako ozdoba na ścianie warsztatu
- cauchy likes this
Posted 31 August 2021 - 07:26
Nowy lancuch KMC, poprzedni do wymiany po 2tyskm. I nowy mi jezdzi po kasecie. Czyzby kaseta tez juz do wymiany? Ok 8tys km
Czytałem (I widziałem na jutubie) że ludzie sugerują spadek jakości produktów wykonanych w ciągu "pandemii". Może to mieć jakieś uzasadnienie, wzięcie stosunku do podaży jest nadal duże i mogą się producenci nie napinać.
Jeśli masz korby 2x11 Shimano to niestety ich długowieczność jest wątpliwa. Przynajmniej 3 razy wymieniłem blaty 105 i ultegry które nie wyglądały na mocno używane a i tak łańcuch hałasował albo się ślizgał.
Posted 31 August 2021 - 08:35
Podziwiam, że po ponad 1.5 roku pandemii nadal wierzysz, że jest szansa na tą grupę w ciągu kilku miesięcy dla randoma z Polski . Jeszcze z całym rowerem to wierzę, nawet wierzę, że niektóre sklepy zdejmą grupę z kompletnego roweru by Ci ją sprzedać a komuś innemu ów rower nieco taniej.
Ale patrząc na to jak jest z częściami na różnych rynkach ja bym kupił na Twoim miejscu na prędce kasetę Ultegry póki można dostać i po prostu jeździł. Jestem na etapie zmiany samochodu, czterolatek idzie pod młotek, wjeżdża nowe i inaczej skonfigurowane, bo między innymi przez pandemię z epoki 50% trasa 50% miasto zrobiło się u mnie niespodziewanie jakieś 80% trasa 20% miasto. Z wewnętrznej potrzeby dbania o swoje zdrowie, kręgosłup i wygodę wjeżdża więc coś bardziej autostradowego, natomiast praktycznie nie mam tym razem już żadnego pojęcia czy i kiedy wjedzie. Orientacyjny termin produkcji mam za 3 tygdonie ale freeze-a jeszcze brak. U niektórych, którzy mieli już termin zamrożony samochód znika w nieznanych okolicznościach i po 3 tygodniach od teoretycznego zamrożonego terminu dowiadują się..., że nadal nic nie wiadomo ale na pewno nie został wyprodukowany. Jeszcze innym samochody się produkują i lądują na 2-3 miesiące na płycie parkingu, gdzie czekają na kilka komponentów, których zabrakło...
Posted 31 August 2021 - 08:43
bo ja taki optymistycznie nastawiony zwykle jestem
jak dziś zaprezentują a powiedzą, że w sklepach za rok, to niech mnie w trąbkę pocałują
tak jak Amazon co pokazał screen z LOTRa, zapaliłem się jak Drzewa Valinoru, a potem powiedział, że premiera za 13 miesięcy
- artho likes this
Posted 31 August 2021 - 08:49
Dobry wynik! Volvo kilka tygodni temu ogłosiło, że czas oczekiwania na ich elektryki to obecnie minimum rok.Orientacyjny termin produkcji mam za 3 tygdonie ale freeze-a jeszcze brak.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?