U mnie wymiana mleka w mtb i przymusowa zmiana taśmy w jednym kole. Niestety druga opona za ch... nie chciała wskoczyć i nici z poniedziałkowego tripa w terenie... Już mam dość zwifta
Co Dziś Zrobiłeś Dla Swojego Roweru
Napisano 26 marzec 2021 - 21:19
Podłużne rozcięcie w 99% przypadków świadczy o przyszczypnięciu dętki podczas montażu. Ciesz się, że nie było huku
- cauchy lubi to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 27 marzec 2021 - 14:19
Dziś wpadły veloflexy corsa plus tętki lateksowe i stosując to co mówi and38L operacja przebiegła bez komplikacji.
- Robert74 lubi to
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
Napisano 09 kwiecień 2021 - 20:49
- Serwisowanie pedałów m520 - usunięcie luzów okazało się całkiem łatwe
- Wymiana łożysk w pedałach Favero Assioma. Podziękowania dla kolegi, który spisał w innym wątku jakie łożyska zastępcze można kupić. Do tego rysunek serwisowy.
Pozdrawiam,
Jarek
- EmPe i Argi lubią to
Napisano 30 kwiecień 2021 - 10:42
Wczoraj zacząłem usuwanie kleju z obręczy. Na dysku zostało jeszcze 1/5. Potem przejście na przednie koło . Czyli pewnie za dwa dni skończę . Teraz usuwam na aceton, bo ten klej coś nie idzie na ciepło. Jak ostatnio robiłem stożki na suszarkę było łatwiej.
Napisano 30 kwiecień 2021 - 11:42
Wczoraj zacząłem usuwanie kleju z obręczy. Na dysku zostało jeszcze 1/5. Potem przejście na przednie koło . Czyli pewnie za dwa dni skończę . Teraz usuwam na aceton, bo ten klej coś nie idzie na ciepło. Jak ostatnio robiłem stożki na suszarkę było łatwiej.
Brzmi jak niezła zabawa Zastanawiam się jak sobie radzą w serwisie. Mają sposoby, robią na odwal czy kasują za 5h roboty?
Napisano 02 maj 2021 - 11:38
O to u mnie tak samo, na początku zeszłego roku w aluminiowej szosie miesiąc słuchałem trzasków. Dźwięk dochodził z dołu z tyłu, początkowo myślałem, że suport, może sztyca potem straciłem trop. Po rozebraniu roweru praktycznie kompletnie do gołej ramy (kwadratu tylko nie udało mi się w domu wykręcić) i bez stojaka bez uchwytu wspomagając się tylko trenażerem w końcu znalazłem. Winne okazały się tanie pedały Shimano, dokładniej jeden, w którym łożysko poddało się po 2 latach. Śmiejcie się, ale dźwięk ani nie dochodził z okolicy pedałów ani nie brzmiał, jakby mógł być pochodzenia pedałów. Piątek w plecy. Natomiast gwarancja po czasie gwarancji zadziałała.
Napisano 10 maj 2021 - 19:28
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka