SpekulanciNo to ci, którzy kupili na zapas mogą odsprzedać z odpowiednim zyskiem . Takie to mamy czasy.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Napisano 18 luty 2021 - 10:05
Prosiliście o informację, więc piszę
Przyjechały pierwsze kasety Sunrace'a. Na razie głównie modele do starszych rowerów (7/8/9 rzędów, w tym popularne "ósemki" 11-23 oraz 9-rzędowe 11-40T), ale kolejne są stopniowo szykowane do wysyłki.
Zapraszam!
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 19 luty 2021 - 13:41
Trochę o tym rozwiązaniu jest tutaj: https://www.cyclingw...-roubaix-491097
Napisano 19 luty 2021 - 13:45
Strasznie koślawe i niepraktyczne w porównaniu do IsoSpeed.
Napisano 19 luty 2021 - 20:32
to jest team edition, zupełnie inna geometria, kompletnie nie dla mnie rower
aczkolwiek żałuję, że nie ma zwykłej wersji w tym malowaniu, bo jest prześwietne mimo że w większości matowe
EDIT o widzę że Team edition jest ok 100g lżejszy od mojego. +7kpln za 100g no nieźle
Napisano 19 luty 2021 - 20:33
Jeden z naszych dostawców przypadkiem wyskoczył przed szereg i wstawił do katalogu części zamienne z serii Rival AXS
A więc to już pewne, nadchodzi elektryczny SRAM Rival!
Napisano 19 luty 2021 - 20:35
Ktoś gdzieś Jak poszukasz odpowiednio długo, zawsze znajdzie się ekspert, który stwierdzi wadliwość dowolnego produktu.
Napisano 19 luty 2021 - 21:23
OBY, może szimanosy się obudzą
ale sporo słyszałem że Force AXS jest mega wadliwy i nawet gdzieś ktoś pisał, że jest po prostu źle zaprojektowany
Napisano 19 luty 2021 - 21:25
To raz. Dwa, że jeżeli głośniejsza praca (wynikającą przeważnie z niedoczytania instrukcji i montażu napędu "po shimanowsku") oznacza "megawadliwy" i "źle zaprojektowany" produkt, to boję się myśleć, jakich słów użyłby @cauchy do opisania implodujących kaset Dura-Ace...
Napisano 19 luty 2021 - 21:38
O awaryjności AXS nie słyszałem. Natomiast dla mnie porażką jest ile w tym systemie jest zamkniętych rozwiązań. Specjalna kaseta (+bębenek), specjalny łańcuch, specjalne zębatki. Może chociaż w Rivalu dadzą kasetę na normalny bębenek? Słaba jest też waga - Sram słynął z bycia lżejszym od Shimano, a AXS to spory regres.
Aż do grup 11sp (Eagle 12sp też można dodać do tej grupy) było tak dobrze, można było w miarę swobodnie mieszać komponenty różnych producentów. A teraz każdy się zamyka w swoim ekosystemie. Z Shimano szosowym 12sp pewnie będzie to samo patrząc po ich grupach mtb.