O ile dobrze pamiętam, to w sezonie 2 Movistar, NIE pada określenie o SRAMie, czy też coś w tym kierunku. Mowa jest o przyzwyczajeniu się do nowych ROWERÓW xD.
Nowości Rowerowe
Napisano 13 czerwiec 2021 - 12:10
O ile dobrze pamiętam, to w sezonie 2 Movistar, NIE pada określenie o SRAMie, czy też coś w tym kierunku. Mowa jest o przyzwyczajeniu się do nowych ROWERÓW xD.
Otóż to, dlatego napisałem, że mówią mega pokrętnie o zmianie osprzętu, a wszyscy wiedzą, że zmienili koła i campę na sram :-) Dziwne by powiedzieli, że ich sponsor to gówno xD
Napisano 13 czerwiec 2021 - 12:18
wygląda fajnie, zwłaszcza tylna przerzutka
W patentach jest też ciekawe info o automatycznych zmianach biegów zależnych od kadencji. Klamki też ciekawe, chociaż urosły chyba. Najbardziej na minus zaskoczyła mnie korba.
Kilka ujęć jedno pod drugim od razu:
https://weightweenie...92368&mode=view
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
Napisano 13 czerwiec 2021 - 15:04
Korba lub zębatki nie wyglądają na finalny produkt. Poprzednie wersje ładnie się integrowały z zębatkami, a tu wygląda jakby do korby ktoś wstawił zębatki firmy trzeciej.
Hak do przerzutki wygląda na direct mount? Shimano jest dziwne w tym aspekcie. W MTB to było przez jakiś czas, a potem się wycofali.
Napisano 14 czerwiec 2021 - 13:07
Favero Assioma SPD-SL - Lipiec 2021.
Do tej pory bronię się przed pomiarem mocy, uzasadniając to tym, że byłby to dla mnie po prostu kosztowny gadżet (co nie zmienia faktu, że i tak "korci" ). W dodatku mam niestandardowe korby, więc jedynym wygodnym rozwiązaniem byłyby pedały. Przy dotychczasowych modelach Favero argumentem "przeciw" był dodatkowo system bloków inny niż SPD-SL. Teraz ten argument odpadnie
Ciekawe, czy będą droższe od dotychczasowych, znając życie, pewnie niestety tak.
Napisano 14 czerwiec 2021 - 13:11
Powiem Ci, że ja czekałem na wersję osi Favero pod korpusy SPD-SL...no bo te bloki od Keo i w ogóle...
Ale przejechałem się na blokach Keo i teraz, jeżeli cena osi pod SPD-SL nie będzie znacznie niższa niż wersja pod KEO, to biorę Keo.
To się o wiele przyjemniej wpina i wypina, wygodniej się w tym chodzi - mówię o Keo.
Chyba, że masz 1+N rowerów z pedałami pod SPD-SL, wtedy to mój argument nie wchodzi w grę, ale gravela mam na Timeach, wiec mi to wsio rawno.
EDIT:
Pamiętaj, że to będą same osie do korpusów od Shimano (ale nie podali jeszcze kompatybilnych).
Napisano 14 czerwiec 2021 - 13:20
Wpinanie i wypinanie zależy w równym stopniu od konkretnego modelu pedałów, co od bloku. Dwa różne pedały pod Keo niekoniecznie będą się wpinały tak samo. Jednocześnie żaden z systemów nie jest wyraźnie lepszy - do obu są dostępne modele dobre, średnie i złe.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 24 czerwiec 2021 - 20:31
Co wydaje się oznaczać, że w tym elemencie pomału zbliżamy się do najlepszego rozwiązania.Tylny trójkąt trochę w stylu ostatniego Venga lub Systemsix
Podoba mi się, w ogóle Dogmy na żywo to cudo, w zeszłym roku spotkałem Gołasia w Karpaczu, wspaniała maszyna.
W tym F nie podoba mi się widelec, w stylu pierwszych Dogm.
Napisano 24 czerwiec 2021 - 22:35
W malowaniu Ineos wygląda całkiem fajnie
https://www.facebook...159539791719873
I dalej na szczękach i QR
- lupus lubi to
Napisano 25 czerwiec 2021 - 09:04
Do Offtopa chyba mało kto zagląda, tutaj większy ruch ;p, wiec pozwolę sobie podlinkowac mój post . Może się uda znaleźć właściciela.
Szukam Osoby Której Skradziono (Prawdopodobnie Cały Rower) Z Pomiarem Mocy Assioma Favero Duo