Jaki czyn? Bo coś mi się tu kontekstu nie trzyma.
Raczej ty kontekstu nie znasz. Rozwód wszyscy mają gdzieś. Gość za kasę ze zbiórki kupił samochód, laptopa i sprzęt do swojej szkółki
Napisano 30 marzec 2021 - 15:48
Ale to zaraz, albo handlował faktycznie podróbkami a jeżeli Ty masz na to dowody to powinieneś wykonać stosowne czynności albo te podróbki to co najwyżej takie w cudzysłowie, w sensie nieco podobne ramy bez logo.
Ja rozumiem, że to jest wątek "plotki", ale jeżeli nie masz dowodów, ze to podróbki to czemu siejesz ferment?
A jeżeli to są pseudo podróbki, ot nieco podobna rama to moim zdaniem nie ma z tym problemu skoro popyt jest.
Napisano 30 marzec 2021 - 17:45
Choć pewnie znajdzie się jakiś oszołom, co zazdrości i sam by przytulił
I z tego właśnie powodu odpisałem na Twoje:
Pokażesz mi kogoś kto ten czyn popiera albo pochwala?
Czuwaj!
Składa rowery na ramach flyxii i raczej nie twierdzi, że to coś innego
Tu z kolei ja nie znam szczegółów. Natomiast istnieje przepaść pomiędzy składaniem podróbek a składaniem chińskich ram.
Jeżeli faktycznie chodzi o Flyxii (pod ich własnym logo albo przynajmniej bez podszywania się "zachodnich producentów", tak to nazwijmy)., to nazywanie tego oszustwem jest zwykłym pomówieniem.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 30 marzec 2021 - 18:44
Fakt, to nie podróbka, a kopia, co nie zmienia faktu, że ukradzione (skopiowane) zostały rozwiązania innej firmy. Jest niemalże pewne, że rozwiązania te zostały przez tą firmę opatentowane i kopiowanie ich jest po prostu nielegalne. Niektórzy będą pewnie pamiętać afery z kopiowaniem ogniwa Horsta o które Specialized masowo pozywał te firmy.
Ale...chodzi o to, że gdyby jeździł na np. Meridzie i sprzedawał to co sprzedawał, to jeszcze. Ale być sponsorowanym przez Scotta i sprzedawać na boku kopie Sparków to tak średnio
Może się nie znam, ale gdybym był przedstawicielem tego sponsora to gość byłby spalony
Napisano 30 marzec 2021 - 18:49
Na razie rzucasz bardzo poważne oskarżenia, na poparcie których masz wyłącznie "tak mi się wydaje". Warto być ostrożnym w takim przypadku - rozjuszony samiec w sytuacji kryzysowej może wykazywać agresję
BTW patent na ogniwo Horsta wygasł ładnych kilka lat temu.
Napisano 30 marzec 2021 - 19:09
Co do rzucania oskarżeń to mamy właśnie fajnego klienta, który ubzdurał sobie, że sprzedaliśmy mu podrabiane skarpetki Nike. Założył spór na allegro i żądał zwrotu pieniędzy, ale nie chciał zwrócić produktu. W końcu wystąpił z wnioskiem do programu ochrony kupujących, a żeby go złożyć trzeba mieć potwierdzenie z policji o wszczęciu postępowania. Firmę prowadzimy od 1994 roku, zawsze dołączamy paragon, towar mamy bezpośredni z Nike co możemy oczywiście potwierdzić fakturami, więc będzie śmiesznie. To taka ciekawostka
Napisano 30 marzec 2021 - 19:11
Napisano 30 marzec 2021 - 20:10
A co do Kasi to kiedy mu prała, gotowała, liczyła kalorie i podawała bidony to była jego Team i było super a jak się okazało, że trzeba będzie jej podawać napoje i to przez słomkę, do tego wypadało by zająć się dziećmi to trochę chłopakowi zaczęło to przeszkadzać w karierze i budowaniu marki od 15 lat. Zamiast zachować się jak facet, zawiesić karierę i zbudować naprawdę duże nazwisko przy tej bardzo medialnej sprawie on zachował się jak on. Czyli jak K*#@a.
Wcześniej jej nie przeszkadzało? Kobieta potrafi tak kochać faceta, że często nawet jak widzi, że coś jest nie tak to sama siebie oszukuje, że wszystko jest cacy i marzy płacząc w poduszkę, że kiedyś będzie cały czas tak jak teraz jest raz na pół roku.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
chyba nigdy w zyciu z nikim w wirtualnym świecie jak z Tobą w tej kwesti się nie zgadzałem.
Napisano 30 marzec 2021 - 20:21
Co do rzucania oskarżeń to mamy właśnie fajnego klienta, który ubzdurał sobie, że sprzedaliśmy mu podrabiane skarpetki Nike.
Przerabiałem takiego oszołoma rok temu. Powodzenia!
Napisano 30 marzec 2021 - 21:32
I z tego właśnie powodu odpisałem na Twoje:
Czuwaj!
Tu z kolei ja nie znam szczegółów. Natomiast istnieje przepaść pomiędzy składaniem podróbek a składaniem chińskich ram.
Jeżeli faktycznie chodzi o Flyxii (pod ich własnym logo albo przynajmniej bez podszywania się "zachodnich producentów", tak to nazwijmy)., to nazywanie tego oszustwem jest zwykłym pomówieniem.
Fakt, to nie podróbka, a kopia, co nie zmienia faktu, że ukradzione (skopiowane) zostały rozwiązania innej firmy. Jest niemalże pewne, że rozwiązania te zostały przez tą firmę opatentowane i kopiowanie ich jest po prostu nielegalne. Niektórzy będą pewnie pamiętać afery z kopiowaniem ogniwa Horsta o które Specialized masowo pozywał te firmy.
Ale...chodzi o to, że gdyby jeździł na np. Meridzie i sprzedawał to co sprzedawał, to jeszcze. Ale być sponsorowanym przez Scotta i sprzedawać na boku kopie Sparków to tak średnio
Może się nie znam, ale gdybym był przedstawicielem tego sponsora to gość byłby spalony
Na razie rzucasz bardzo poważne oskarżenia, na poparcie których masz wyłącznie "tak mi się wydaje". Warto być ostrożnym w takim przypadku - rozjuszony samiec w sytuacji kryzysowej może wykazywać agresję
Czyli jednak miałem nosa z tymi podróbkami, że kumpel kolegi, co ma sąsiada...
Napisano 30 marzec 2021 - 21:46
Zgadza się, ale swego czasu było kilka większych spraw w tym temacie
A co do Kasi
Zobacz jak go broniła w tej dyskusji
https://m.facebook.c...124749907592186
Może najpierw dowiedz się czym jest kopia/podróbka i nie męcz wszystkich swoimi wysrywami.
Czyli jednak miałem nosa z tymi podróbkami, że kumpel kolegi, co ma sąsiada...
Nie wiem jak tu wkleić zdjęcie więc tak http://www.konwabike.pl/czesci/
Zobacz na to wspaniałe siodełko "San Marco". Niezła okazja prawda? Podpowiem, takie samo na Aliexpress kupisz za mniej niż 100 zł. Wiem bo sam kupowałem
Dalej będziecie mi wmawiać że nie sprzedaje podróbek?
Niemniej jednak w jego obecnej sytuacji to mało ważne xD
Napisano 31 marzec 2021 - 07:17
Z podrabianych ram zszedłeś na siodełko za stówę? I to na podstawie jednego zdjęcia sprzed kilku lat?
Nie odwracaj kota ogonem. Pokazałem konkret, a ty dalej swoje "wysrywy" xD
Czyli sam kupiłeś wyżej wymienione siodełko, które określasz za "podróbkę" tylko od innego sprzedawcy
Nie widzę związku ze sprawą, oprócz tego że typ jest dość znaną osobą (teraz to już napewno) a w naszym kraju sprzedaż podróbek jest przestępstwem. Rozumiem, że ty byś kupował z przekonaniem że to oryginał w okazyjnej cenie. W sumie też mogłem tak myśleć kupując od Chińczyka xD
Tyle w temacie. Bo teraz ważniejsze jest hasło #marekoddajkase xD