Szosowcy POZNAŃ
Started By
Agamemnon88
, 19 mar 2008 13:39
3897 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_Rzysko_*
Napisano 21 wrzesień 2009 - 14:07
Więc drodzy koledzy Rower - Świetne narzędzie do odstresowania, w tym tygodniu mnie cholera trafia już od poniedziałku tak więc planuje rajd/dzik !
NSR-W od Malty dalej do Międzychodu .../ 8-)
Startujemy o (do ustalenia) 10.00 w sobotę .
Co myślicie ???
Tempo, zbyt szybkie - nie przejedziemy kilometra, zbyt wolne - wrócimy w niedziele :mrgreen: , tak X ≥ 40 km/h ...
Propozycja krótsza to nie szlakiem tylko po prostu do Międzychodu...
NSR-W od Malty dalej do Międzychodu .../ 8-)
Startujemy o (do ustalenia) 10.00 w sobotę .
Co myślicie ???
Tempo, zbyt szybkie - nie przejedziemy kilometra, zbyt wolne - wrócimy w niedziele :mrgreen: , tak X ≥ 40 km/h ...
Propozycja krótsza to nie szlakiem tylko po prostu do Międzychodu...
Gosc_Rzysko_*
Napisano 21 wrzesień 2009 - 20:53
LoL miało być x ≤ 40
kozacka pomyłka, grzejemy 100-ką ?? xD
a serio to właśnie nie do końca wiedziałem jak jest z ta trasą (jak chodzi o szosę) ...
.../Na mapie odległość ładnie wygląda/...
Ale na moje szczęście jest alternatywa :
Poznań - Tarnowo Podgórne - Ludowo - Pniewy - Kwilcz - Międzychód - i z powrotem
Zmęczenie czy coś to w podkreślonych mam rodzinę .
==============================================
Edit: Po rozmowie z mariques >>>
To inaczej zagram -
Dobierzcie nową trasę jakaś nowa nie za trudna ale dużo zabytków coś dla oka, oczywiście bez jaj no nie jesteśmy turyści z chin, ale żeby odwrócić na chwile głowę i ""rozprostować"" wzrok że tak powiem... jakieś zjazdy większe mniejsze ...
na razie widzę że dobieranie trasy mi nie wychodzi :mrgreen: :mrgreen:
kozacka pomyłka, grzejemy 100-ką ?? xD
a serio to właśnie nie do końca wiedziałem jak jest z ta trasą (jak chodzi o szosę) ...
.../Na mapie odległość ładnie wygląda/...
Ale na moje szczęście jest alternatywa :
Poznań - Tarnowo Podgórne - Ludowo - Pniewy - Kwilcz - Międzychód - i z powrotem
Zmęczenie czy coś to w podkreślonych mam rodzinę .
==============================================
Edit: Po rozmowie z mariques >>>
To inaczej zagram -
Dobierzcie nową trasę jakaś nowa nie za trudna ale dużo zabytków coś dla oka, oczywiście bez jaj no nie jesteśmy turyści z chin, ale żeby odwrócić na chwile głowę i ""rozprostować"" wzrok że tak powiem... jakieś zjazdy większe mniejsze ...
na razie widzę że dobieranie trasy mi nie wychodzi :mrgreen: :mrgreen:
Napisano 22 wrzesień 2009 - 21:48
Witam. Chętnie bym się z Wami zabrał byle godzina nie była zbyt zabójcza. Do Międzychodu to troszkę daleko szczególnie z mojej wiochy (Mosina). Za to tempo im szybciej tym lepiej:) Nie lubię się nudzic na trasie:P Koniec sezonu się zbliża nieuchronnie więc jakiś wspólny wyjazd można zaliczyc byle forma była...
Napisano 22 wrzesień 2009 - 22:08
Trasy mam dwie
Poznań-Mosina-Osieczna i powrót tą samą drogą
Poznań-Rogalin-Śrem-Czempiń-Mosina-Pń
weekend ma dwa dni;-)
WinSho, woli szybciej Rzysko, wspominał kiedyś że wolniej, trzeba się konkretniej dogadać bo potem ktoś może mieć pretensje o tempo.
No i jeszcze pozostaje aspekt pogodowy :-)
Ja mam sesje ale mam nadzieje że mi nic nie wypadnie.
Godzinowo wszystko jest do dogadania
Poznań-Mosina-Osieczna i powrót tą samą drogą
Poznań-Rogalin-Śrem-Czempiń-Mosina-Pń
weekend ma dwa dni;-)
WinSho, woli szybciej Rzysko, wspominał kiedyś że wolniej, trzeba się konkretniej dogadać bo potem ktoś może mieć pretensje o tempo.
No i jeszcze pozostaje aspekt pogodowy :-)
Ja mam sesje ale mam nadzieje że mi nic nie wypadnie.
Godzinowo wszystko jest do dogadania
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.
<p>
<p>
Napisano 23 wrzesień 2009 - 01:23
Podoba mi się ta druga trasa ROZMIARA do Śremu. Wyszło mi 90km więc jeśli podołam to będzie mój rekord.
Piszę się jeśli nie pojedziecie zbyt szybko. Jak chcecie zasuwać to też dajcie znać, nie będę was spowalniał.
Tradycyjnie proponuję również trasę wokół zachodniej części Poznania, jakieś 80km - opisana przeze mnie kilka postów wcześniej.
Piszę się jeśli nie pojedziecie zbyt szybko. Jak chcecie zasuwać to też dajcie znać, nie będę was spowalniał.
Tradycyjnie proponuję również trasę wokół zachodniej części Poznania, jakieś 80km - opisana przeze mnie kilka postów wcześniej.
Gosc_Rzysko_*
Napisano 23 wrzesień 2009 - 11:49
Rozmiar tak teraz myślę "Co to znaczy szybciej ?" każdy z nas to inaczej interpretuje... Dla mnie szybciej to znaczy lepiej ode mnie, a inni mogą to interpretować jako stała średnia 40 - 50 km/h.../
Trasaaa.... jedna i druga godna może jednak druga ?? :-/ (na początek weekendu :-P )
Co do tempa to komu pasuje 30/40 km/h ??? (Myślę że nie najgorszy przedział.../)
Godz. to chyba standard 10/11 ...
A pogoda... hymm, wyśle do niej maila i zobaczę co odpisze :-P :mrgreen: a serio to powinno być ładnie (maks to chłodno)
Trasaaa.... jedna i druga godna może jednak druga ?? :-/ (na początek weekendu :-P )
Co do tempa to komu pasuje 30/40 km/h ??? (Myślę że nie najgorszy przedział.../)
Godz. to chyba standard 10/11 ...
A pogoda... hymm, wyśle do niej maila i zobaczę co odpisze :-P :mrgreen: a serio to powinno być ładnie (maks to chłodno)
Napisano 23 wrzesień 2009 - 20:22
Nie wiem co to znaczy 30/40 km/h, ale jak ostatnio jechaliśmy w okolicach 30 km/h całą trasę to średnia wyszła nie najgorsza, nikt nie odpadł i wszyscy byli zadowoleni.
Powiedzcie kiedy, to przyjadę, a jak nie dam rady to wrócę do domu sam - proste
.
To co sobota, 12:00, Starołęka i druga trasa ROZMIARa ? ? ?
Ilu chętnych?
Powiedzcie kiedy, to przyjadę, a jak nie dam rady to wrócę do domu sam - proste
To co sobota, 12:00, Starołęka i druga trasa ROZMIARa ? ? ?
Ilu chętnych?