Szosowcy POZNAŃ
Started By
Agamemnon88
, 19 mar 2008 13:39
3897 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 sierpień 2009 - 11:42
Ruszymy o 10.30 z ronda starołęka (w kierunku na Rogalin) a trasę zmodyfikujemy jakoś pod wszystkich. Najwyżej przejedziemy koło Poznania żeby część mogła się odłączyć, no i jak ktoś ma ochotę to umówimy się jeszcze na niedziele.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.
<p>
<p>
Napisano 22 sierpień 2009 - 21:25
nie wiem jak jutro zamierzacie się ale mam jakiś teraz ambitniejszy plan na nastepny weekend
fajnie było by pojechać jakąś bitą setke na zakończenie wakacji..
najlepiej niedziele w godzinach 11-12... no gdzie gibniemy to kwestia do obgadania ale no mam kilka propozycji
1.Poznań-Mosina-Głuchowo-Czempiń-Śrem-Czołowo-Rogalinek-Poznań ok 110 km
2.Poznań-Oborniki-Rogoźno-Wągrowiec-Skoki-Murowana-Poznań ok 120 km
3.Poznań-Buk-Opalenica-Bukowiec-Grodzisk-Granowo-Mosina-Poznań ok 120 km
4.Poznań-Murowana-Łopuchowo-Gniezno-Kostrzyn-Tulce-Poznań ok 130 km
no tempo wtedy musiało by być mocno lajtowe z 25-26 km/h no i w żadnej z tych tras nie jestem jakimś dobrym przewodnikiem więc ktoś musiał by pokierować czasem :-)
poz.
fajnie było by pojechać jakąś bitą setke na zakończenie wakacji..
najlepiej niedziele w godzinach 11-12... no gdzie gibniemy to kwestia do obgadania ale no mam kilka propozycji
1.Poznań-Mosina-Głuchowo-Czempiń-Śrem-Czołowo-Rogalinek-Poznań ok 110 km
2.Poznań-Oborniki-Rogoźno-Wągrowiec-Skoki-Murowana-Poznań ok 120 km
3.Poznań-Buk-Opalenica-Bukowiec-Grodzisk-Granowo-Mosina-Poznań ok 120 km
4.Poznań-Murowana-Łopuchowo-Gniezno-Kostrzyn-Tulce-Poznań ok 130 km
no tempo wtedy musiało by być mocno lajtowe z 25-26 km/h no i w żadnej z tych tras nie jestem jakimś dobrym przewodnikiem więc ktoś musiał by pokierować czasem :-)
poz.
Napisano 23 sierpień 2009 - 15:17
Nie mam na mysli tego, ze beda korki, bo to oczywiste. Mam na mysli to, ze bedzie wtedy duzy ruch na drodze i zwiekszona ilosc drogowych idiotow, ktorzy beda wyprzedzac bez wzgledu na to, czy po poboczu jedzie 1 rower czy 5. Pozatym bedzie bardzo duzo kierowcow, ktorzy beda chcieli nadrobic czas stracony w korku na trasie i byc moze dopisza siebie lub kogos innego do smutnej statystyki. Tak jest co roku, szczegolnie na DK 11 Pn-Koszalin, 7 Gdansk-W-wa, wlasnie w ostatnia niedziele sierpnia.
Dziwie sie, ze mariques nie przewidzial tego, ukladajac trase nr 2. Moze poprostu nie czesto jezdzi samochodem, z rodzicami.
Dziwie sie, ze mariques nie przewidzial tego, ukladajac trase nr 2. Moze poprostu nie czesto jezdzi samochodem, z rodzicami.
Gosc_Rzysko_*
Napisano 23 sierpień 2009 - 20:18
Noo fakt chyba nikt nie chce być liczbą w statystyce, szczególnie takiej :-(
Ale idioci zawsze są i będą :-/ a szkoda ...
---------------------------------------------------------------
.../ Tymczasem ja sie będę przygotowywał do tras :mrgreen: ;-) :mrgreen:
Ale idioci zawsze są i będą :-/ a szkoda ...
---------------------------------------------------------------
.../ Tymczasem ja sie będę przygotowywał do tras :mrgreen: ;-) :mrgreen:
Napisano 24 sierpień 2009 - 10:09
Chyba was widziałem jak wracałem znad morza - ul.Obornicka chyba , jakaś ustawka wyjezdżała z cpn w kierunku Obornik - nawet wam pomachałem - byłem na niebiesko ubrany.Jak bedziecie jechac trasa nr 2, to wspolczuje, bo pewnie bedziecie jechac krajowa 11, ktora bedzie droga przez pieklo. Przyszla niedziela to ostatnia niedziela wakacji. Powroty znad morza. Radze to przemyslec.
Napisano 24 sierpień 2009 - 10:12
Jak było to około godziny 10:00 to była to cotygodniowa ustawka na Obornickim 
Z racji Kołobrzegu w tym tygodniu mnie nie było, więc Cie nie widziałem
pzdr
Z racji Kołobrzegu w tym tygodniu mnie nie było, więc Cie nie widziałem
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 24 sierpień 2009 - 14:55
To ja jeszcze zaproponuję taką traskę - z grubsza jest to ta sama trasa, którą proponowałem ostatnio przedłużona o południową część (poza tym można jechać w jedną albo drugą stronę, zamiast przez Rogalin można też echać przez Puszczykowo i zahaczyć o Osową Górę). Nie znam części trasy między Mosiną a Stęszewem, ale jak się uda to w tygodniu wypróbuję.
Proponuję w sobotę tak jak w zeszłym tygodniu, lub jeśli są chętni to w tygodniu.
Proponuję w sobotę tak jak w zeszłym tygodniu, lub jeśli są chętni to w tygodniu.
Napisano 25 sierpień 2009 - 05:59
Hey
Grupa dzieli się w Obornikach, częśc jedzie prosto do Rogoźna na dłuższą pętlę, a część skręca w prawo i jedzie krótszą petlę przez Murowaną Goslinę.
Tempo jak byłem ostatnio było coś koło 35-36 km/h, z tego co pamiętam taka wyszła mi średnia prędkość.
pozdrawiam
Grupa dzieli się w Obornikach, częśc jedzie prosto do Rogoźna na dłuższą pętlę, a część skręca w prawo i jedzie krótszą petlę przez Murowaną Goslinę.
Tempo jak byłem ostatnio było coś koło 35-36 km/h, z tego co pamiętam taka wyszła mi średnia prędkość.
pozdrawiam
Żeby wygrać trzeba wystartować...