Szosowcy POZNAŃ
Started By
Agamemnon88
, 19 mar 2008 13:39
3897 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 sierpień 2009 - 10:24
no to jakaś konkretna trasa to ze starołęki do rogalinka potem na kórnik, drogą 434 dziećmierowo nagradowice , tulce, garby, i wjazd do poznania do śródki.
są to trasy na pewno nie znane więkrzości z was gdyż to wschód poznania
ale jest tam bardzo ładnie i drogi też są w miarę, w tym tygodniu jeszcze sie przejadę i zobaczę czy nie ma jakiś utrudnień i możemy w weekend śmignąć
trasa na 2 godzinki i troszeczkę więc można o 17 śmigać bez problemu :-)
poz.
są to trasy na pewno nie znane więkrzości z was gdyż to wschód poznania
ale jest tam bardzo ładnie i drogi też są w miarę, w tym tygodniu jeszcze sie przejadę i zobaczę czy nie ma jakiś utrudnień i możemy w weekend śmignąć
trasa na 2 godzinki i troszeczkę więc można o 17 śmigać bez problemu :-)
poz.
Napisano 18 sierpień 2009 - 11:40
Jako że sam zaproponowałem wycieczkę to spróbuję zaprowadzić terror (czyt. porządek
)
Sobota - bo w weekend więcej osób ma czas
rano - bo nie ma ryzyka że zapadnie zmrok (a za jasnego jeździ się jednak bezpieczniej) najlepiej właśnie 9.00-10.00
MIEJSCE
- jeśli jedziemy na południe/wschód - Rondo Starołęka
- jeśli jedziemy na północ zachód Rondo Obornickie
TRASA
- podoba mi się trasa jaką zaproponował mariques
- moja propozycja to Poznań-Strzeszynek-Kiekrz-Sady-Lusowo-Zakrzewo-Palędzie-Skórzewo-Gółuski-Komorniki-Luboń-Poznań (Dębiec) i dalej jak kto woli ode mnie z domu to jakieś 55km
ostatnio jechałem kilkakrotnie - drogi raczej rzadko uczęszczane i nawet równe.

Sobota - bo w weekend więcej osób ma czas
rano - bo nie ma ryzyka że zapadnie zmrok (a za jasnego jeździ się jednak bezpieczniej) najlepiej właśnie 9.00-10.00
MIEJSCE
- jeśli jedziemy na południe/wschód - Rondo Starołęka
- jeśli jedziemy na północ zachód Rondo Obornickie
TRASA
- podoba mi się trasa jaką zaproponował mariques
- moja propozycja to Poznań-Strzeszynek-Kiekrz-Sady-Lusowo-Zakrzewo-Palędzie-Skórzewo-Gółuski-Komorniki-Luboń-Poznań (Dębiec) i dalej jak kto woli ode mnie z domu to jakieś 55km
ostatnio jechałem kilkakrotnie - drogi raczej rzadko uczęszczane i nawet równe.
Napisano 18 sierpień 2009 - 19:22
ee w czwartek lub piątek dam znać czy się wyrobie bo na 65% będę pracował że tak powiem ;-) do ok 16, ale powinniście sobie dać radę sami, są mapy w końcu. hmm jednak mam nadzieje że się wyrobie
ale bardzo chetnie z kimś pojeżdżę popołudniami przez cały tydzień np. na południe ze starołęki
ps. Rzysko jesteś stomilowcem?, a może wybierasz się tam?
poz.
ale bardzo chetnie z kimś pojeżdżę popołudniami przez cały tydzień np. na południe ze starołęki
ps. Rzysko jesteś stomilowcem?, a może wybierasz się tam?
poz.
Napisano 19 sierpień 2009 - 08:40
Macie tutaj mapki:
1. mariques:
http://mapa.targeo.p...ebfefbb19ec52c7
2. JPG:
http://mapa.targeo.p...735d52583027998
Głosowanie:
za trasą 1:
maciej1986
ROZMIAR
za trasą 2:
Rzysko
Ta pierwsza trasa naprawdę jest na dwie godziny? Miało być spokojne tempo dla początkujących, a jak tak na to patrzę to nie wiem czy dam radę. Razem z dojazdem do domu mam 80 km.
1. mariques:
http://mapa.targeo.p...ebfefbb19ec52c7
2. JPG:
http://mapa.targeo.p...735d52583027998
Głosowanie:
za trasą 1:
maciej1986
ROZMIAR
za trasą 2:
Rzysko
Ta pierwsza trasa naprawdę jest na dwie godziny? Miało być spokojne tempo dla początkujących, a jak tak na to patrzę to nie wiem czy dam radę. Razem z dojazdem do domu mam 80 km.
Napisano 19 sierpień 2009 - 18:12
no objechaliśmy lajtowo sobie tą trase dzisiaj z Rzyskim i nie było więkrzych utrudnień a w sobotę to już pełen luz...
no czy 2 godziny haha :-D nie wiem, nie wiem niektórym i 5 nie wystarczy :-P
myślę że tempo będzie elastyczne raczej...
no ta trasa prezentuje sie mniej wiecej tak tylko nie przez gowarzewo ino przez nagradowice i komorniki...
a i wogole to praca nieco padła i chyba mi się uda wyrobić
poz.
no czy 2 godziny haha :-D nie wiem, nie wiem niektórym i 5 nie wystarczy :-P
myślę że tempo będzie elastyczne raczej...
no ta trasa prezentuje sie mniej wiecej tak tylko nie przez gowarzewo ino przez nagradowice i komorniki...
a i wogole to praca nieco padła i chyba mi się uda wyrobić

poz.
Napisano 19 sierpień 2009 - 20:22
Jak co ja mogę rozbijać wiatr:) średnie ok 29.xx są już w moim zasięgu:) sądzę, że pod koniec sezonu będzie już 30.xx. Co do pracy to nie pracuje po nocach tylko mam ok 15km dojazdu na miejsce zbiórki. Dla chętnych jak wrócimy do poznania na śródkę możemy wyskoczyć dalej na Murowaną Goślinę- Oborniki i do Poznania do ronda?? Ktoś chętny na dodatkowe kilometry?? W następnym tygodniu można by się wybrać na trasę nr 2 i zakończyć ją podjazdem pod Osową Górę
Co o tym sądzicie??

Dodaj odpowiedź