Pytanie do stosujących wosk soudala. Jakieś porównanie do wosku momum??
Podbijam bo jestem ciekawy odpowiedzi.
Napisano 28 wrzesień 2021 - 08:37
Napisano 28 wrzesień 2021 - 11:31
Zaopatrzyłem się w kilka butelek Pro Wax idzie na 2 rowery.
Napisano 30 wrzesień 2021 - 10:14
A może by tak ceramikę na łańcuch położyć ?
A poważnie używam Squirt Chain Lube w jednym rowerze i powoli przechodzę na inne.
Szkoda, tylko że nie sprzedają "suchych" łańcuchów, odeszła by początkowa zabawa kąpania łańcucha.
M....
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 30 wrzesień 2021 - 10:22
Szkoda, tylko że nie sprzedają "suchych" łańcuchów, odeszła by początkowa zabawa kąpania łańcucha.
M....
Względy konserwacyjno-transportowe, te łańcuchy czasem od wyprodukowania przecież miesiącami czekają na kupca.
A może by tak ceramikę na łańcuch położyć ?
To najprościej od razu łańcuch fabrycznie woskowany, odpada cała zabawa w zerowanie, pucowanie, tylko rower oczyścić. KMC na Ceramicspeedzie coś 530zł.
Napisano 30 wrzesień 2021 - 21:53
W ogóle póki co nie brudzi.
Dziwie Ci się bo on brudzi strasznie napęd.
@manfred, jak dotąd mam podobne spostrzeżenia jak @dmxzor - Mucoff C3 Cermacic Lube Dry bardzo mało brudzi, trochę koronki są upaprane, ale łańcuch KMC bez czarnych złogów Finishline czerwonego, bez szarych złogów wosku, niemal doskonale błyszczący - super jedyny minus póki co to na deszczu schodzi, no ale on jest dry, więc pewnie na okres jesień-zima zaopatrzę się jeszcze w coś drugiego, moze ten Soudal, albo Prowax.
Tylko, że my mówimy o tej oliwce zielonej, ceramicznej, a Ty chyba z tego co widzę używasz tej żółtej bio - widać to dwie różne formuły i ta żółta mocniej brudzi.
Napisano 08 październik 2021 - 14:57
Kupiłem ostatnio nową butelkę Squirta. Ale wrzucam nowy łańcuch na zębatki i naszła mnie ochota na spróbowanie innego smarowidła.
Jak się sprawuje u Was Muc-Off C3 Ceramic Dry? Myślę czy nie podskoczyć do Decathlonu i nie kupić tego na sprawdzenie. Jak nie siądzie, to czyszczę łańcuch jeszcze raz i aplikuję Squirt.
Napisano 08 październik 2021 - 16:34
Napisano 09 październik 2021 - 09:35
Napisano 09 październik 2021 - 12:30