Skocz do zawartości

Zdjęcie

Babice, Leszno, Kampinos, Sochaczew, Błonie i okolice

2348 odpowiedzi w tym temacie

#81 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwiecień 2013 - 09:41

Ok. Fajnie więc pewnie niebawem dołączymy. ;-)

#82 cezaurzy

cezaurzy
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądWarszawa-Wola

Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:55

Ok - odezwę się i pojeździmy

#83 Wito_1

Wito_1
  • Użytkownik
  • 279 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 kwiecień 2013 - 07:25

Cytat

Wow widzę że Bemo-grupa ma szanse zaistniec. :mrgreen:

To i ja chętnie do niej dołączę. Dzwonić, pisać 607 967 433. Jak tylko będę miał czas to zawsze chętnie wybiorę się w traskę :)

#84 SCRUBBY

SCRUBBY
  • Użytkownik
  • 183 postów
  • SkądKampinoski PN

Napisano 14 kwiecień 2013 - 10:58

Trasy Wawa, Leszno, Łazy, Brochów, Sochaczew, Wyszogród, Tułowice, Kromnów, Leoncin itd. mam opanowane tak by omijać uczęszczane drogi samochodowe. Problemem jest tylko to, że jak do mnie już ktoś dojedzie, to zaraz zawraca do Wawy.

Są jacyś chętni na (co)weekendowe 100+ o poranku?

#85 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwiecień 2013 - 08:09

czemu nie, chętnie wybiorę się w weekend.

#86 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 16 kwiecień 2013 - 08:54

Cytat

Trasy Wawa, Leszno, Łazy, Brochów, Sochaczew, Wyszogród, Tułowice, Kromnów, Leoncin itd. mam opanowane tak by omijać uczęszczane drogi samochodowe. Problemem jest tylko to, że jak do mnie już ktoś dojedzie, to zaraz zawraca do Wawy.

Są jacyś chętni na (co)weekendowe 100+ o poranku?

Ja bez formy jeszcze ale co drugi tydzień gdy nie mam uczelni możesz na mnie liczyć!
Będę pisał.

#87 SCRUBBY

SCRUBBY
  • Użytkownik
  • 183 postów
  • SkądKampinoski PN

Napisano 16 kwiecień 2013 - 10:08

21.04.2013 - ODPADA. Startuję w OWM-10.
27.04.2012 - WOLNY
28.04.2012 - WOLNY

Proponowana trasa: Wawa Lazurowa, Szeligowska - Szeligi - Umiastów - Pogroszew - Pilaszków (tutaj ja dołączam) - Leszno - Szadkówek - Gawartowa Wola - Podkampinos - Zawady - Łazy (sklep) - Budki Żelazowskie - Brochów (sklep) - Śladów - Tułowice - Kromnów - Piaski Duchowne - Leoncin (sklep) - Grochale - Czosnów... dalej jak kto będzie chciał. Ja pojadę drogą 579 na Leszno. Inni mogą tak samo lub z Czosnowa na Łomianki do Warszawy.

Z Lazurowej do Czosnowa (95km). Dalej przez Łomianki, Wólkę Węglową, do metro Młociny łącznie 119km.

#88 macko68

macko68
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądWarszawa Bemowo

Napisano 17 kwiecień 2013 - 19:59

Scrubby trasa dla mnie ok. Jeszcze nie jechałem dookoła Kampinosu i z chęcią zobaczę jak to wygląda. Mogę 27 lub 28.04. Dam znać w tym czasie na pw

#89 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 18 kwiecień 2013 - 20:48

Ja mogę również w oba dni.

W takim razie mamy małą ustawkę;)

#90 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 18 kwiecień 2013 - 21:08

No jak to za tydzień dopiero?
Nie będzie nikt z Woli czy Bemowa jeździł?

Kudos!

#91 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwiecień 2013 - 08:15

W sobotę mam nadzieję że uda mi się wyskoczyc na jakieś 2h ale to za krótko na te prawie sto km

#92 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 19 kwiecień 2013 - 08:49

Nie tam, musisz grubiej iść tylko:)
To moze razem? O której planujesz i skąd?

Kudos!

#93 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwiecień 2013 - 09:31

Wiem ile zajmuje przejazd setki. :-P
Wyjazd z Bemowa (fontanny) ok.9:30-10:00
Nie wiem czy za Tobą nadążę ;-) (z jaką średnią kręcisz?).
Podeślij mi swój nr. tel. to dam znac

#94 SCRUBBY

SCRUBBY
  • Użytkownik
  • 183 postów
  • SkądKampinoski PN

Napisano 19 kwiecień 2013 - 20:30

Dziś udało mi się objechać autem proponowaną kilka postów wcześniej trasę wokół KPN. Oto legenda do obrazka:
biały: Droga w stanie dobrym i bardzo dobrym :)
żółty: Droga w stanie wystarczającym. Uwaga zalecana gdyż czasem trzeba wjechać na środek swojego pasa.
pomarańczowy: Zły stan drogi. Trzeba zwolnić i kluczyć.
czerwony: skradziony asfalt ;) Tak na serio, to stan bardzo zły. Dziury i dziury... Slalom specjalny na swoim, a czasem i na przeciwległym, pasie.

Dołączona grafika

Z Pilaszkowa do Pilaszkowa wyszło z GPS 101 km.

Wariant na 27.04.2013 - spotkanie w Pilaszkowie na skrzyżowaniu godz. 10:00
Wariant na 28.04.2013 - spotkanie w Pilaszkowie na skrzyżowaniu godz. 10:00

Jeżeli 27.04 będzie rano mżawka lub gorzej z wodą lejącą się z nieba, to ja automatycznie odpadam i przeskakuję na 28.04. Jeżeli pogoda będzie tip-top, to jadę w oba te dni. Choćby sam.

#95 KiESWY

KiESWY
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2013 - 23:44

Siemacie, mój pierwszy post, ale dopiszę się wiedząc jakie trudności sprawiła mi podobna trasa w niektórych miejscach...

Raczej jestem początkującym i mocno przeciętnym kolarzem, ale stan trasy z grubsza odzwierciedla ta mapka.

Przede wszystkim krótki ale kompletnie niekompletny odcinek w okolicach Pogorszewa. Spotkałem tam kilku snujących się innych szosowców i jednego mniej szczęśliwego łatającego dętkę. Dziury wzdłuż i w poprzek.

DW579 na południe od Leszna to także kompletna porażka, mnóstwo sfrezowanego asfaltu i dziur. Miałem wrażenie, że przeciwny pas jest ciut lepszy (a jeszcze nie wspomniałem, jechałem z ruchem wskazówek zegara).

Dalej, odbicie z trasy w okolicach Wawrzyszewa do Czarnowa raczej w porządku, choć mnóstwo piachu i żwiru z pobliskich pól, nanoszonych przez ciągniki.

Następnie, nie sposób zgodzić się z czerwonym kolorem Scrubby'ego przed Gawratową Wolą, ale jeśli tam jest czerwono to w Pogorszewie powinien być brąz!

Dalej trasa w porządku; mój wariant przez Wólkę Smolaną, Andrzejów, chyba gorszy. Asfalt wylany na trylince, miejscami potężne dziury ale i ruch znikomy.

Za Śladowem miałem wiatr w twarz, więc na kolory na mapie trzeba wziąć poprawkę. Zgodzę się z treścią poprzedniej mapy, z tym, że na odcinku Piaski Duchowne - Secymin pamiętam akurat nowy gładki asfalt. Nie zasługuje na żółty kolor.

Trasa DW575 przez Wilków także jest o dwie klasy gorsza od tego co mamy po południowej części Parku.

Kompletną porażką jest DW 899, przed Cybulicami; jedzie się w dół, po czym na zakręcie pojawiają się dziury na całej szerokości!

Reszta trasy, po starej "7", w porządku.

Życzę wszystkim przyjemnych tras, bez dziur i wiatrów! Ja jeszcze jeżdżę za wolno by się gdzieś "podłączyć".

#96 SCRUBBY

SCRUBBY
  • Użytkownik
  • 183 postów
  • SkądKampinoski PN

Napisano 23 kwiecień 2013 - 10:45

KiESWY - co do Pogroszewa zgodzić się mogę. Jest tam brązowo, zwłaszcza na łukach. Koniecznie trzeba zwolnić i wolniutko lawirować (pasem biegnącym na zachód).

DW579 przejeżdża się (wg mojej trasy) tylko w miejscu, gdzie jeszcze asfalt jest dobry (granica Leszna). W kierunku do Błonia, tak jak napisałeś, droga jest jak sito lub jeżeli ktoś woli to całkowicie "d...a zbita". Dlatego sugerowana trasa z daleka omija ten kierunek.

Droga z Wawrzyszewa do Czarnowa jest regularnie zasypywana przez ciągniki obsługujące przetwórnię BIAŁUTY. To sama prawda, dlatego kierunek na Błonie, Wawrzyszew trzeba omijać. Wziąłem to pod uwagę. Jak najbardziej.

Wólkę Smolaną i Andrzejów, tak jak napisałeś. Omijamy.... Chyba, że ktoś jedzie na MTB ;-)

Zjazda z 575 na Cybulice powinien być wykreślony z listy dróg asfaltowych. To bardziej droga na sprzęt downhill'owy :-/ Dlatego też warto pojechać kawałek dalej w kierunku NDM 575 i skręcić dopiero na Kazuń Polski. Ja źle skręciłem i wjechałem na 579 zamiast przeciąć Kazuń Polski i pojechać na Czeczotki.

Z Czeczotek do Sowiej droga jest w porządku. Odcinek za Sowią Wolą do 579 to wylany asfalt na płytach betonowych ale zdaje się być przejezdny dla szosówki i to w średnim tempie.

Później tip-top na 579, choć ruch spory. W weekendy oczywiście mniejszy, choć nadal autka jeżdżą i to wcale nie zgodnie z ustawionymi przy drodze ograniczeniami prędkości :-(

Mapkę zaktualizowałem po obejrzeniu filmu z mojego przejazdu. W kilku miejscach dodałem pomarańczowy i czerwony (na szczęście niewiele) oraz BIAŁY (!!! :shock: !!!)

Dołączona grafika

#97 KiESWY

KiESWY
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwiecień 2013 - 12:29

Cytat

Dlatego też warto pojechać kawałek dalej w kierunku NDM 575 i skręcić dopiero na Kazuń Polski. Ja źle skręciłem i wjechałem na 579 zamiast przeciąć Kazuń Polski i pojechać na Czeczotki.

Ta droga na Kazuń Polski jest ok? Czy trzeba jechać pod serwisówkę "7" i na Kazuń - Bielany?
Bo jeśli tak, to może to jest dobry wariant?
Pamiętam, że od Małocic jakiś czas temu robiono nowy asfalt; wzdłuż zielonego rowerowego wytyczono DDR na jezdni (dość śmiesznie, przetaczającą się z prawej na lewą).
Nie wiem jednak jaki jest jej stan między Wierszami a 579.

#98 SCRUBBY

SCRUBBY
  • Użytkownik
  • 183 postów
  • SkądKampinoski PN

Napisano 23 kwiecień 2013 - 13:57

Cytat

Cytat

Dlatego też warto pojechać kawałek dalej w kierunku NDM 575 i skręcić dopiero na Kazuń Polski.

Ta droga na Kazuń Polski jest ok? Czy trzeba jechać pod serwisówkę "7" i na Kazuń - Bielany?

Nie trzeba aż do serwisowej "7". Na pierwszym skrzyżowaniu za skrętem na Cybulice, za górką, skręca się w prawo i wpadasz do Kazunia Polskiego.

Cytat

...może TO jest dobry wariant? Pamiętam, że od Małocic jakiś czas temu robiono nowy asfalt; wzdłuż zielonego rowerowego wytyczono DDR na jezdni (dość śmiesznie, przetaczającą się z prawej na lewą).

Ten Twój, to JEST dobry wariant.. Tak na prawdę każdy wariant, choćby nakładający drogi ale omijający 579 jest wariantem LEPSZYM. Nie pamiętam tylko, czy przypadkiem odcinek za Łosią Wólką (w kierunku Janówka) ma wylany asfalt w ramach tej akcji asfaltowania od Małocic o której napisałeś. Jeżeli nie ma tam asfaltu (zielony rowerowy + niebieski), to wystarczy skręcić na Adamówek i po kłopocie :-)

Cytat

Nie wiem jednak jaki jest jej stan między Wierszami a 579.

Dalsza droga Twoim śladem (w powyższych linkach), przez Janówek, Truskawkę i Wiersze, to z tego co pamiętam, cud-miód z wymalowaną drogą rowerową na nowym asfalcie. Na pewno z Wierszy do Kiścinne była taka słodziutka ta trasa w 2012 roku. W weekend sprawdzę, to (mam nadzieję) potwierdzę.

Jeszcze mapka z oboma przebiegami tras. Moja trasa (9,5km) oznaczona jest szarym kolorem, trasa alternatywna (18,5km) opisana w niniejszym wątku przez KiESWY z wariantem przez Adamówek, otrzymała kolor karmazynowy.

Dołączona grafika

#99 Wito_1

Wito_1
  • Użytkownik
  • 279 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwiecień 2013 - 16:59

Jutro ok 10 wybieram się w kierunku Leszna. Jakby ktoś był chętny to zapraszam.

Kolarska Grupa Starobabicka https://www.facebook...63891703704377/

#100 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 24 kwiecień 2013 - 17:53

Skąd start?

Kudos!

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy